IERI, FRANCESCA
IERI, FRANCESCA
Istituto di Bioscienze e Biorisorse
Evaluation of anti-cancer potential of saffron extracts against kidney and bladder cancer cells
2024 Vago, Riccardo; Trevisani, Francesco; Vignolini, Pamela; Vita, Chiara; Fiorio, Francesco; Campo, Margherita; Ieri, Francesca; Di Marco, Federico; Salonia, Andrea; Romani, Annalisa; Bettiga, Arianna
Effect of Postharvest UVB Irradiation on the Fruit of cv. Dottato (Ficus carica L.)
2023 Giordano, C; Benelli, C; Faraloni, C; Grifoni, D; Anichini, M; Ieri, F; Traversi, L; Beghè, D; Petruccelli, R
Evaluation of the Fruit Quality and Phytochemical Compounds in Peach and Nectarine Cultivars
2023 Petruccelli, R.; Bonetti, A.; Ciaccheri, L.; Ieri, F.; Ganino, T.; Faraloni, C.
Sex Differences in X-ray-Induced Endothelial Damage: Effect of Taurine and N-Acetylcysteine
2023 Campesi, Ilaria; Brunetti, Antonio; Capobianco, Giampiero; Galistu, Adriana; Montella, Andrea; Ieri, Francesca; Franconi, Flavia
Extra Virgin Olive Oil and Cardiovascular Protection in Chronic Kidney Disease
2022 Marrone, Giulia; Urciuoli, Silvia; Di Lauro, Manuela; Ruzzolini, Jessica; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Di Daniele, Francesca; Guerriero, Cristina; Nediani, Chiara; Di Daniele, Nicola; Noce, Annalisa
Analysis of aroma and polyphenolic compounds in Saperavi red wine vinified in Qvevri
2021 Ieri, Francesca; Campo, Margherita; Cassiani, Chiara; Urciuoli, Silvia; Jurkhadze, Ketie; Romani, Annalisa
Perspectives on Populus spp. (Salicaceae) bud extracts as antioxidant and anti-inflammatory agents
2021 Pannucci, Elisa; D'Eliseo, Donatella; Ieri, Francesca; Romani, Annalisa; Santi, Luca; Bernini, Roberta; Sabatti, Maurizio; Velotti, Francesca
Biorefinery for Innovative Production of Bioactive Compounds from Vegetable Biomass
2020 Lucarini, Massimo; Durazzo, Alessandra; Lombardi‐boccia, Ginevra; Romani, Annalisa; Sagratini, Gianni; Bevilacqua, Noemi; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Campo, Margherita; Cecchini, Francesca
Case‐Studies Towards Sustainable Production of Value‐Added Compounds in Agro‐Industrial Wastes
2020 Lucarini, Massimo; Durazzo, Alessandra; Lombardi‐boccia, Ginevra; Romani, Annalisa; Sagratini, Gianni; Bevilacqua, Noemi; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Campo, Margherita; Cecchini, Francesca
Characterization of Volatile and Flavonoid Composition of Different Cuts of Dried Onion (Allium cepa L.) by HS-SPME-GC-MS, HS-SPME-GCxGC-TOF and HPLC-DAD
2020 Cecchi, L.; Ieri, F.; Vignolini, P.; Mulinacci, N.; Romani, A.
Polyphenolic Profiling and chemometric Analysis of leaves from Italian Ficus carica L. varieties. Polyphenolic compounds in common fig
2018 Petruccelli, R; Ieri, F; Ciaccheri, L; Bonetti, Alessandra; A,
Usi multifunzionali di Urtica dioica L.". In: A.A.V.V. "Materiali e tecnologie ecosostenibili come nuova opportunità
2014 Pinelli P.; Scardigli A.; Ieri F.; Di Lonardo S.; Bacci L.; Romani A.
The freezing process helps to preserve the quality of extra virgin olive oil over time: A case study up to 18months
2013 N. Mulinacci; F. Ieri; G. Ignesti; A. Romani; M. Michelozzi; D. Creti; M. Innocenti; L. Calamai
Rapporto finale progetto ICCOG Individuazione e caratterizzazione di cloni di specie di ortica e ginestra per il settore tessile e fitoterapico
2010 Bacci, L coordinatore di progetto; Predieri, S; Gatti, E; Di Virgilio, N; Albanese, L; Di Lonardo, S; Sabatini, F; Mastromei, G Perito B; Romani, A; Pinelli, P; Vignolini, P; Ieri, F; Scardigli, A; Agostino, E; Campo, M; Banelli, L; Michelozzi, M; B,
Administration of minor polar compound-enriched extra virgin olive oil decreases platelet aggregation and the plasma concentration of reduced homocysteine in rats
2008 Priora, Raffaella; Summa, Domenico; Frosali, Simona; Margaritis, Antonios; Di Giuseppe, Danila; Lapucci, Chiara; Ieri, Francesca; Pulcinelli Fabio, M; Romani, Annalisa; Franconi, Flavia; Di Simplicio, Paolo
Extraction and HPLC Analysis of Phenolic Compounds in Leaves, Stalks, and Textile Fibers of Urtica dioica L.
2008 Pinelli, Patrizia; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Bacci, Laura; Baronti, Silvia; Romani, Annalisa
Flavonoids and biflavonoids in tuscan berries of Juniperus communis L.: Detection and quantitation by HPLC/DAD/ESI/MS
2007 Innocenti, M; Michelozzi, M; Giaccherini, C; Ieri, F; Vincieri, Ff; Mulinacci, N
Qualità dei tuberi di due vecchie varietà di patata italiane: Viola Calabrese e Rossa di Cetica
2006 Scazziota, B; Palchetti, E; Ieri, F; Andrenelli, L; Ghiselli, L; Manzelli, M; Vecchio, V
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Evaluation of anti-cancer potential of saffron extracts against kidney and bladder cancer cells | 1-gen-2024 | Vago, Riccardo; Trevisani, Francesco; Vignolini, Pamela; Vita, Chiara; Fiorio, Francesco; Campo, Margherita; Ieri, Francesca; Di Marco, Federico; Salonia, Andrea; Romani, Annalisa; Bettiga, Arianna | |
Effect of Postharvest UVB Irradiation on the Fruit of cv. Dottato (Ficus carica L.) | 1-gen-2023 | Giordano, C; Benelli, C; Faraloni, C; Grifoni, D; Anichini, M; Ieri, F; Traversi, L; Beghè, D; Petruccelli, R | |
Evaluation of the Fruit Quality and Phytochemical Compounds in Peach and Nectarine Cultivars | 1-gen-2023 | Petruccelli, R.; Bonetti, A.; Ciaccheri, L.; Ieri, F.; Ganino, T.; Faraloni, C. | |
Sex Differences in X-ray-Induced Endothelial Damage: Effect of Taurine and N-Acetylcysteine | 1-gen-2023 | Campesi, Ilaria; Brunetti, Antonio; Capobianco, Giampiero; Galistu, Adriana; Montella, Andrea; Ieri, Francesca; Franconi, Flavia | |
Extra Virgin Olive Oil and Cardiovascular Protection in Chronic Kidney Disease | 1-gen-2022 | Marrone, Giulia; Urciuoli, Silvia; Di Lauro, Manuela; Ruzzolini, Jessica; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Di Daniele, Francesca; Guerriero, Cristina; Nediani, Chiara; Di Daniele, Nicola; Noce, Annalisa | |
Analysis of aroma and polyphenolic compounds in Saperavi red wine vinified in Qvevri | 1-gen-2021 | Ieri, Francesca; Campo, Margherita; Cassiani, Chiara; Urciuoli, Silvia; Jurkhadze, Ketie; Romani, Annalisa | |
Perspectives on Populus spp. (Salicaceae) bud extracts as antioxidant and anti-inflammatory agents | 1-gen-2021 | Pannucci, Elisa; D'Eliseo, Donatella; Ieri, Francesca; Romani, Annalisa; Santi, Luca; Bernini, Roberta; Sabatti, Maurizio; Velotti, Francesca | |
Biorefinery for Innovative Production of Bioactive Compounds from Vegetable Biomass | 1-gen-2020 | Lucarini, Massimo; Durazzo, Alessandra; Lombardi‐boccia, Ginevra; Romani, Annalisa; Sagratini, Gianni; Bevilacqua, Noemi; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Campo, Margherita; Cecchini, Francesca | |
Case‐Studies Towards Sustainable Production of Value‐Added Compounds in Agro‐Industrial Wastes | 1-gen-2020 | Lucarini, Massimo; Durazzo, Alessandra; Lombardi‐boccia, Ginevra; Romani, Annalisa; Sagratini, Gianni; Bevilacqua, Noemi; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Campo, Margherita; Cecchini, Francesca | |
Characterization of Volatile and Flavonoid Composition of Different Cuts of Dried Onion (Allium cepa L.) by HS-SPME-GC-MS, HS-SPME-GCxGC-TOF and HPLC-DAD | 1-gen-2020 | Cecchi, L.; Ieri, F.; Vignolini, P.; Mulinacci, N.; Romani, A. | |
Polyphenolic Profiling and chemometric Analysis of leaves from Italian Ficus carica L. varieties. Polyphenolic compounds in common fig | 1-gen-2018 | Petruccelli, R; Ieri, F; Ciaccheri, L; Bonetti, Alessandra; A, | |
Usi multifunzionali di Urtica dioica L.". In: A.A.V.V. "Materiali e tecnologie ecosostenibili come nuova opportunità | 1-gen-2014 | Pinelli P.; Scardigli A.; Ieri F.; Di Lonardo S.; Bacci L.; Romani A. | |
The freezing process helps to preserve the quality of extra virgin olive oil over time: A case study up to 18months | 1-gen-2013 | N. Mulinacci; F. Ieri; G. Ignesti; A. Romani; M. Michelozzi; D. Creti; M. Innocenti; L. Calamai | |
Rapporto finale progetto ICCOG Individuazione e caratterizzazione di cloni di specie di ortica e ginestra per il settore tessile e fitoterapico | 1-gen-2010 | Bacci, L coordinatore di progetto; Predieri, S; Gatti, E; Di Virgilio, N; Albanese, L; Di Lonardo, S; Sabatini, F; Mastromei, G Perito B; Romani, A; Pinelli, P; Vignolini, P; Ieri, F; Scardigli, A; Agostino, E; Campo, M; Banelli, L; Michelozzi, M; B, | |
Administration of minor polar compound-enriched extra virgin olive oil decreases platelet aggregation and the plasma concentration of reduced homocysteine in rats | 1-gen-2008 | Priora, Raffaella; Summa, Domenico; Frosali, Simona; Margaritis, Antonios; Di Giuseppe, Danila; Lapucci, Chiara; Ieri, Francesca; Pulcinelli Fabio, M; Romani, Annalisa; Franconi, Flavia; Di Simplicio, Paolo | |
Extraction and HPLC Analysis of Phenolic Compounds in Leaves, Stalks, and Textile Fibers of Urtica dioica L. | 1-gen-2008 | Pinelli, Patrizia; Ieri, Francesca; Vignolini, Pamela; Bacci, Laura; Baronti, Silvia; Romani, Annalisa | |
Flavonoids and biflavonoids in tuscan berries of Juniperus communis L.: Detection and quantitation by HPLC/DAD/ESI/MS | 1-gen-2007 | Innocenti, M; Michelozzi, M; Giaccherini, C; Ieri, F; Vincieri, Ff; Mulinacci, N | |
Qualità dei tuberi di due vecchie varietà di patata italiane: Viola Calabrese e Rossa di Cetica | 1-gen-2006 | Scazziota, B; Palchetti, E; Ieri, F; Andrenelli, L; Ghiselli, L; Manzelli, M; Vecchio, V |