CIMATO, ANTONIO
CIMATO, ANTONIO
Istituto per la Valorizzazione del Legno e delle Specie Arboree - IVALSA - Sede Sesto Fiorentino (attivo dal 18/11/1923 al 31/12/2021)
Observation of eight ancient olive trees (Olea europaea L.) growing in the Garden of Gethsemane
2014 Petruccelli, R; Giordano, C; Salvatici, Mc; Capozzoli, L; Ciaccheri, L; Pazzini, M; Lain, O; Testolin, R; Cimato, A
Morphology and physiological characteristics of olive fruit in Albania
2013 Panajoti Dh.; Cimato A.; Lazaj A.; Lazaj L.
Olive genetic resources in Albania
2013 Panajoti, Dh; Cimato, A; Lazaj, A; Lazaj, L
Preliminary Characterization of monovarietal extra-virgin olive oil obteined from different Albanian cultivars
2013 Veizi A.; Pattara C.; Cichelli A.; Cimato A.; Merkohitaj R.
Sistema diagnostico per distinguere e proteggere oli vergini di oliva di alto valore salutistico/commerciale
2013 Cimato, A; Attilio, C
The methodology of the carbon footprint in the olive sector: potential application in Italian and Albanian regions
2013 Pattara, C; Veizi, A; Attilio, C; Cimato, A; Cichelli, A
Caratterizzazione Genetico-Morfologica e determinazione dell'età degli otto olivi sacri del Giardino del Getsemani a Gerusalemme
2012 Cimato, A; Bernabei, M; Petruccelli, R; Cichelli, A; Giordano, C; Materazzi, A; Gonnelli, C; Testolin, R
Gli otto olivi sacri del Giardino del Getsemani a Gerusalemme: I Testimoni della Passione
2012 Cimato A.; Bernabei M.; Petruccelli R.; Giordano C.; Testolin R.
Sensore micro-ottico per analisi multiple dell'olio vergine di oliva
2012 Cimato A.; Attilio C.
Clonal Selection of cv Kaliniot olive in Albania
2011 Ismaili, H; Cimato, A
Diffuse-light absorption spectroscopy in the VIS and NIR spectral ranges for adulteration assessment of extra virgin olive oils
2011 Mignani A.G.; Ciaccheri L.; Ottevaere H.; Thienpont H.; Conte L.; Marega M.; Cichelli A.; Attilio C.; Cimato A.
Pomology observations, morphometric analysis, ultrastructural study and allelic profiles of olivastra Seggianese endocarps from ancient olive trees (Olea europaea L.)
2011 Milanesi C.; Sorbi A.; Paolucci E.; Antonucci F.; Menesatti P.; Costa C.; Pallottino F.; Vignani R.; Cimato A.; Ciacci A.;Cresti M.
Visible and near-infrared absorption spectroscopy by an integrating sphere and optical fibers for quantifying and discriminating the adulteration of extra virgin olive oil from Tuscany
2011 Mignani A.G.; Ciaccheri L.; Ottevaere H.; Thienpont H.; Conte L.; Marega M.; Cichelli A.; Attilio C.; Cimato A.
Worldwide diffusion and relevance of olive culture
2011 Cimato A.; Attilio C.
Administration of Biodiversity of The Autochthones Olive Trees in Albania
2010 Dodona, E; Ismaili, H; Cimato, A
An ecophysiological analysis of salinity tolerance in olive
2010 Antonio Cimato ; Silvana Castelli ; Massimiliano Tattini M ; Maria Laura Traversi
Biodiversità dell olivo in Toscana, il valore delle risorse genetiche autoctone
2010 Cimato, A
Biodiversità e prospettive di sviluppo dell olivicoltura nella Provincia di Alessandria
2010 Cimato A.; Battagli F.; Durando G.
Diffuse-light absorption spectroscopy and chemometrics for discrimination and quantification of extra virgin olive oil adulterants
2010 A.G. Mignani; L. Ciaccheri; H. Ottevaere; H. Thienpont; L. Conte; M. Marega; A. Cichelli; C. Attilio; A. Cimato
Diffuse-light absorption spectroscopy and chemometrics for discrimination and quantification of extra virgin olive oil adulterants
2010 Mignani, Ag; Ciaccheri, L; Ottevaere, H; Thienpont, H; Conte, L; Marega, M; Cichelli, A; Attilio, C; Cimato, A