GRIECO, FRANCESCO

GRIECO, FRANCESCO  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 26 (tempo di esecuzione: 0.082 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Impact of co-inoculation of Saccharomyces cerevisiae, Hanseniaspora uvarum and Oenococcus oeni autochthonous strains in controlled multi starter grape must fermentations 1-gen-2019 Capozzi, V; Berbegal, C; Tufariello, M; Grieco, F; Spano, G Grieco F
Selection of an autochthonous yeast starter culture for industrial production of Primitivo "Gioia del Colle" PDO/DOC in Apulia (Southern Italy) 1-gen-2018 Tufariello M. ; Maiorano G.; Rampino P. ; Spano G.; Grieco F. ; Perrotta C.; Capozzi V. ; Grieco F.
Selected Candida zemplinina strain in multistarter grape must fermentations with Saccharomyces cerevisiae 1-gen-2017 Tristezza, Mariana; Tufariello, Maria; Beneduce, Luciano; Capozzi, Vittorio; Spano, Giuseppe; Cagnazzo, Alessandra; Grieco, Francesco; Cantele, Giovanni; Grieco, Francesco
Simultaneous inoculation of yeasts and lactic acid bacteria: effects on fermentation dynamics and chemical composition of Negroamaro wine 1-gen-2016 Tristezza, M; di Feo, L; Tufariello, M; Grieco, F; Capozzi, V; Spano, G; Mita, G; Grieco, F
In Vitro Studies to Assess the Efficacy and Potential Toxicity of Multi-Mycotoxins Adsorbing Agents Used as Feed Additives 1-gen-2015 Avantaggiato, Giuseppina; Greco, Donato; Minervini, Fiorenza; Garbetta, Antonella; Grieco, Francesco; Visconti, Angelo
Studio del meccanismo di adsorbimento di aflatossina B1 a smectiti di diversa origine e correlazione con le proprietà chimico-fisiche 1-gen-2015 Avantaggiato, Giuseppina; D'Ascanio, Vito; Greco, Donato; Grieco, Francesco
Studio del meccanismo di adsorbimento di micotossine a minerali sottoposti a processo di acidificazione e funzionalizzazione 1-gen-2015 Avantaggiato, Giuseppina; D'Ascanio, Vito; Greco, Donato; Grieco, Francesco
Influence of autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains on volatile profile of Negroamaro wines 1-gen-2014 Tufariello M.; Chiriatti M.A.; Grieco F.; Perrotta C.; Capone S.; Rampino P.; Tristezza M.; Mita G.; Grieco F.
Molecular and Technological Characterization of Saccharomyces cerevisiae Strains Isolated from Natural Fermentation of Susumaniello Grape Must in Apulia, Southern Italy 1-gen-2014 Mariana Tristezza; Lorenagostina Fantastico; Cosimo Vetrano; Gianluca Bleve;Daniela Corallo; Francesco Grieco; Giovanni Mita;Francesco Grieco
In vitro adsorption study to assess the multi-toxin binding efficacy of a humate based material to be used in animal feed as "mycotoxin binder". 1-gen-2013 Avantaggiato, G; Greco, D; Grieco, F
In vitro adsorption study to determine the stability of the efficacy of amadéite®/ulvane intercalated bentonite montmorillonite in binding aflatoxin B1 1-gen-2013 Avantaggiato G.; Greco D.; Grieco F.; Visconti A
Selezione e caratterizzazione di bentoniti di diversa origine geografica e geologica da proporre quali additivi di mangimi destinati a tutte le specie animali per la riduzione della contaminazione da aflatossina B1 1-gen-2013 Avantaggiato, G; D'Ascanio, V; Greco, D; Grieco, F
Valutazione della capacità di adsorbimento e/o desorbimento delle micotossine di bentoniti naturali, purificate, attivate e funzionalizzate con polimeri organici cationici. 1-gen-2013 Avantaggiato G.; D'Ascanio V.; Greco D.; Grieco F
Autochthonous fermentation starters for the industrial production of Negroamaro wines 1-gen-2012 Tristezza M.; Vetrano C.; Bleve G.; Grieco F.; Tufariello M.; Quarta A.; Mita G.; Spano G.; Grieco F
Determination of in vitro efficacy of Mycotoxin Adsorbants based on adsorption assay of fumonisin B1 1-gen-2012 Avantaggiato G.; Grieco F
Determination of in vitro efficacy of Mycotoxin Adsorbants based on adsorption assay of T-2 toxin 1-gen-2012 Avantaggiato G.; Grieco F
Green algae extracted polysaccharide-modified montmorillonite composite for mycotoxin adsorption. 1-gen-2012 LazaKnoerr A.L.; Rodriguez M.; Avantaggiato G.; De Angelis E.; Grieco F.; Albouy P.A
La gestione della fermentazione malolattica mediante la tecnica del coinoculo lieviti/batteri: dal laboratorio alla cantina 1-gen-2012 Tristezza M.; di Feo L.; Tufariello M.; Grieco F.; Bleve G.; Alifano P.; Grieco F
An optimized procedure for the enological selection of non-Saccharomyces starter cultures 1-gen-2011 De Benedictis, M; Bleve, G; Grieco, F; Tristezza, M; Tufariello, M; Grieco, F
Exploitation of autochthonous micro-organism potential to enhance the quality of Apulian wine. 1-gen-2011 Grieco F.; Tristezza M.; Vetrano C.; Bleve G.; Panico E.; Grieco F.; Mita G.;Logrieco A.