GRIECO, FRANCESCO
GRIECO, FRANCESCO
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Impact of co-inoculation of Saccharomyces cerevisiae, Hanseniaspora uvarum and Oenococcus oeni autochthonous strains in controlled multi starter grape must fermentations
2019 Capozzi, V; Berbegal, C; Tufariello, M; Grieco, F; Spano, G; Grieco, F
Selection of an autochthonous yeast starter culture for industrial production of Primitivo "Gioia del Colle" PDO/DOC in Apulia (Southern Italy)
2018 Tufariello, M; Maiorano, G; Rampino, P; Spano, G; Grieco, F; Perrotta, C; Capozzi, V; Grieco, F
Selected Candida zemplinina strain in multistarter grape must fermentations with Saccharomyces cerevisiae
2017 Tristezza, Mariana; Tufariello, Maria; Beneduce, Luciano; Capozzi, Vittorio; Spano, Giuseppe; Cagnazzo, Alessandra; Grieco, Francesco; Cantele, Giovanni; Grieco, Francesco
Simultaneous inoculation of yeasts and lactic acid bacteria: effects on fermentation dynamics and chemical composition of Negroamaro wine
2016 Tristezza, M; di Feo, L; Tufariello, M; Grieco, F; Capozzi, V; Spano, G; Mita, G; Grieco, F
In Vitro Studies to Assess the Efficacy and Potential Toxicity of Multi-Mycotoxins Adsorbing Agents Used as Feed Additives
2015 Avantaggiato, Giuseppina; Greco, Donato; Minervini, Fiorenza; Garbetta, Antonella; Grieco, Francesco; Visconti, Angelo
Studio del meccanismo di adsorbimento di aflatossina B1 a smectiti di diversa origine e correlazione con le proprietà chimico-fisiche
2015 Avantaggiato, Giuseppina; D'Ascanio, Vito; Greco, Donato; Grieco, Francesco
Studio del meccanismo di adsorbimento di micotossine a minerali sottoposti a processo di acidificazione e funzionalizzazione
2015 Avantaggiato, Giuseppina; D'Ascanio, Vito; Greco, Donato; Grieco, Francesco
Influence of autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains on volatile profile of Negroamaro wines
2014 Tufariello, M; Chiriatti, Ma; Grieco, F; Perrotta, C; Capone, S; Rampino, P; Tristezza, M; Mita, G; Grieco, F
Molecular and Technological Characterization of Saccharomyces cerevisiae Strains Isolated from Natural Fermentation of Susumaniello Grape Must in Apulia, Southern Italy
2014 Tristezza, Mariana; Fantastico, Lorenagostina; Vetrano, Cosimo; Bleve, Gianluca; Corallo, Daniela; Grieco, Francesco; Mita, Giovanni; Grieco, Francesco
In vitro adsorption study to assess the multi-toxin binding efficacy of a humate based material to be used in animal feed as "mycotoxin binder".
2013 Avantaggiato, G; Greco, D; Grieco, F
In vitro adsorption study to determine the stability of the efficacy of amadéite®/ulvane intercalated bentonite montmorillonite in binding aflatoxin B1
2013 Avantaggiato G.; Greco D.; Grieco F.; Visconti A
Selezione e caratterizzazione di bentoniti di diversa origine geografica e geologica da proporre quali additivi di mangimi destinati a tutte le specie animali per la riduzione della contaminazione da aflatossina B1
2013 Avantaggiato, G; D'Ascanio, V; Greco, D; Grieco, F
Valutazione della capacità di adsorbimento e/o desorbimento delle micotossine di bentoniti naturali, purificate, attivate e funzionalizzate con polimeri organici cationici.
2013 Avantaggiato G.; D'Ascanio V.; Greco D.; Grieco F
Autochthonous fermentation starters for the industrial production of Negroamaro wines
2012 Tristezza, M; Vetrano, C; Bleve, G; Grieco, F; Tufariello, M; Quarta, A; Mita, G; Spano, G; Grieco, F
Determination of in vitro efficacy of Mycotoxin Adsorbants based on adsorption assay of fumonisin B1
2012 Avantaggiato G.; Grieco F
Determination of in vitro efficacy of Mycotoxin Adsorbants based on adsorption assay of T-2 toxin
2012 Avantaggiato G.; Grieco F
Green algae extracted polysaccharide-modified montmorillonite composite for mycotoxin adsorption.
2012 LazaKnoerr A.L.; Rodriguez M.; Avantaggiato G.; De Angelis E.; Grieco F.; Albouy P.A
La gestione della fermentazione malolattica mediante la tecnica del coinoculo lieviti/batteri: dal laboratorio alla cantina
2012 Tristezza, M; di Feo, L; Tufariello, M; Grieco, F; Bleve, G; Alifano, P; Grieco, F
An optimized procedure for the enological selection of non-Saccharomyces starter cultures
2011 De Benedictis, M; Bleve, G; Grieco, F; Tristezza, M; Tufariello, M; Grieco, F
Exploitation of autochthonous micro-organism potential to enhance the quality of Apulian wine.
2011 Grieco, F; Tristezza, M; Vetrano, C; Bleve, G; Panico, E; Grieco, F; Mita, G; Logrieco, A