Nanotechnologies applied to food present great opportunities to address issues such as better quality and more nutritious food, reduction of negative environmental impacts, increased food safety and reduced waste as well as greater diversity. However challenges such as safety issues, specific regulation and policies, and public perception need to be addressed.
Le nanotecnologie applicate all'alimentazione offrono un enorme potenziale per affrontare problemi quali la produzione di un cibo più sano e nutriente, la riduzione di impatti ambientali negativi delle pratiche agricole, aumento della sicurezza alimentare e riduzione dello spreco e aumento della diversità e delle produzioni locali. A loro volta però presentano sfide importanti quali la sicurezza ambientale e della salute umana, policies e legislazioni specifiche e la percezione del consumatore. Queste sfide devono essere affrontate.
Nanotechnology and food
Bartolucci;Cecilia
2018-01-01
Abstract
Nanotechnologies applied to food present great opportunities to address issues such as better quality and more nutritious food, reduction of negative environmental impacts, increased food safety and reduced waste as well as greater diversity. However challenges such as safety issues, specific regulation and policies, and public perception need to be addressed.I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.