This opinion article focuses on the current knowledge and prospects for the role of mycorrhizal fungi and their associated bacteria in P availability to food plants.

Mycorrhizal Symbionts and Associated Bacteria: Potent Allies to Improve Plant Phosphorus Availability and Food Security

Sbrana Cristiana
Primo
;
Giovannini Luca;
2022

Abstract

This opinion article focuses on the current knowledge and prospects for the role of mycorrhizal fungi and their associated bacteria in P availability to food plants.
2022
Istituto di Biologia e Biotecnologia Agraria - IBBA - Sede Secondaria Pisa
Istituto per la Protezione Sostenibile delle Piante - IPSP
beneficial soil microbiota
arbuscular mycorrhizal symbionts
phosphate solubilizing bacteria
phytate mineralizing bacteria
phosphate transporter genes
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
prod_468259-doc_187490.pdf

accesso aperto

Descrizione: Sbrana et al., 2022
Tipologia: Versione Editoriale (PDF)
Licenza: Creative commons
Dimensione 688.36 kB
Formato Adobe PDF
688.36 kB Adobe PDF Visualizza/Apri

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.14243/448709
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 8
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? 6
social impact