GIUFFRIDA, MARIA GABRIELLA
GIUFFRIDA, MARIA GABRIELLA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA - Sede Secondaria di Torino
Armelline Almond Allergy: The First Reported Case
2025 Alessi, L.; Cirrincione, S.; Aiuto, B.; Gosso, E.; Cavallarin, L.; Giuffrida, M. G.; Monti, G.; Lamberti, C.
Distribution of β-casein variants and effects on milk composition in Podolian cows reared in Gargano Promontory (Southern Italy)
2025 Santillo, A.; D'Angelo, F.; Lamberti, C.; Giuffrida, M. G.; Romaniello, F.; Albenzio, M.
Proteomics characterization of mule milk throughout lactation
2025 Fanelli, D.; Bartolucci, M.; Lamberti, C.; Panzani, D.; Bocci, C.; Moroni, R.; Grinovero, N.; Cirrincione, S.; Monti, G.; Giuffrida, M. G.; Camillo, F.; Petretto, A.; Degl'Innocenti, A.
Rediscovering local breeds of naturally free-range hens: a survey on Italian consumers’ awareness of hen welfare and egg purchasing behavior
2025 Gosso, Elena; Falavigna, Greta; Lamonica, Valentina; Lamberti, Cristina; Cirrincione, Simona; Cavallarin, Laura; Giuffrida, Maria Gabriella; Schiavone, Achille
Evaluation of the IgEs amount and basophil activity changes during walnut oral immunotherapy
2024 Cirrincione, Simona; Aiuto, Beatrice; Lamberti, Cristina; Monti, Giovanna; Mingoia, Elisabetta; Geuna Natalie Santoro, Massimo; Romaniello, Francesco; Mario Rossi, Andrea; Giuffrida, Maria Gabriella; Cavallarin, Laura
Milk fat globule proteins are relevant bovine milk allergens in patients with α-gal syndrome
2024 Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Giuffrida, Maria Gabriella; Cavallarin, Laura; Portesi, Chiara; Rossi, Andrea Mario; Borreani, Giorgio; Rolla, Giovanni; Geuna, Massimo; Nicola, Stefania; Quinternetto, Anna; Alessi, Lucrezia; Saracco, Elena; Brussino, Luisa; Lamberti, Cristina
APPLICATION OF A µHPLC-HRMS SYSTEM FOR THE PROTEOMIC SHOT-GUN ANALYSIS OF THE WALNUT OLEOSOME
2023 Cirrincione, S; Aiuto, B; Gosso, E; Schiavone, C; Romaniello, F; Portesi, C; Rossi, A M; Cavallarin, L; Lamberti, C; Giuffrida, Maria Gabriella
Development of a micro UHPLC-HRMS/MS method for the absolute quantification of fining agents in red wine
2023 Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Lamberti, Cristina; Cavallarin, Laura; Giuffrida, Maria Gabriella; Portesi, Chiara; Mario Rossi, Andrea; Romaniello, Francesco
Influence of hazelnut varieties on Cor a 15 IgE-binding in hazelnut allergic pediatric patients
2023 Lamberti, C; Gosso, E; Cirrincione, S; Aiuto, B; Monti, G; Portesi, C; Rossi, A; Cavallarin, L; Giuffrida, Mg
Proteomic study of walnut oleosome and first evidence on oleosin sensitization in allergic patients
2023 Cirrincione, Simona; Aiuto, Beatrice; Gosso, Elena; Schiavone, Consolato; Portesi, Chiara; Rossi Andrea, Mario; Monti, Giovanna; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Giuffrida Gabriella, Maria
Proteomics
2023 Mauri, Pl; Giuffrida, Mg
Proteomix "Mix your kwnoledge to get more!" Edizione 2023
2023 Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Mauri, PIETRO LUIGI
Study of alpha-Gal glycosylation of cow's milk proteins and allergological implications
2023 Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Gosso, Elena; Brussino, Luisa; Cavallarin, Laura; Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Mario Rossi, Andrea; Portesi, Chiara; Lamberti, Cristina
A2 milk and BCM-7 peptide as emerging parameters of milk quality
2022 Giribaldi, M; Lamberti, C; Cirrincione, S; Giuffrida, Mg; Cavallarin, L
Allergens identification in food: the MaxQuant setting
2022 Gosso, Elena; Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Giuffrida, MARIA GABRIELLA
In-band identification by MaxQuant software for allergen discovery
2022 Gosso, Elena; Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Schiavone, Consolato; Portesi, Chiara; Rossi, Andrea; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Giuffrida, Maria Gabriella
Proteomix XX
2022 Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Mauri, PIETRO LUIGI
Study of Post-Translational Modifications (PTMs) with Max Quant software
2022 Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Gosso, Elena; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Mario Rossi, Andrea; Portesi, Chiara; Giuffrida, MARIA GABRIELLA
Antimicrobial potential of food lactic acid bacteria: Bioactive peptide decrypting from caseins and bacteriocin production
2021 Nebbia, Stefano; Lamberti, Cristina; Lo Bianco, Giuliana; Cirrincione, Simona; Laroute, Valerie; Cocaignbousquet, Muriel; Cavallarin, Laura; Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Pessione, Enrica
Donkey milk fermentation by lactococcus lactis subsp. Cremoris and lactobacillus rhamnosus affects the antiviral and antibacterial milk properties
2021 Cirrincione, S; Luganini, A; Lamberti, C; Manfredi, M; Cavallarin, L; Giuffrida, Mg; Pessione, E
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| Armelline Almond Allergy: The First Reported Case | 1-gen-2025 | Alessi, L.; Cirrincione, S.; Aiuto, B.; Gosso, E.; Cavallarin, L.; Giuffrida, M. G.; Monti, G.; Lamberti, C. | |
| Distribution of β-casein variants and effects on milk composition in Podolian cows reared in Gargano Promontory (Southern Italy) | 1-gen-2025 | Santillo, A.; D'Angelo, F.; Lamberti, C.; Giuffrida, M. G.; Romaniello, F.; Albenzio, M. | |
| Proteomics characterization of mule milk throughout lactation | 1-gen-2025 | Fanelli, D.; Bartolucci, M.; Lamberti, C.; Panzani, D.; Bocci, C.; Moroni, R.; Grinovero, N.; Cirrincione, S.; Monti, G.; Giuffrida, M. G.; Camillo, F.; Petretto, A.; Degl'Innocenti, A. | |
| Rediscovering local breeds of naturally free-range hens: a survey on Italian consumers’ awareness of hen welfare and egg purchasing behavior | 1-gen-2025 | Gosso, Elena; Falavigna, Greta; Lamonica, Valentina; Lamberti, Cristina; Cirrincione, Simona; Cavallarin, Laura; Giuffrida, Maria Gabriella; Schiavone, Achille | |
| Evaluation of the IgEs amount and basophil activity changes during walnut oral immunotherapy | 1-gen-2024 | Cirrincione, Simona; Aiuto, Beatrice; Lamberti, Cristina; Monti, Giovanna; Mingoia, Elisabetta; Geuna Natalie Santoro, Massimo; Romaniello, Francesco; Mario Rossi, Andrea; Giuffrida, Maria Gabriella; Cavallarin, Laura | |
| Milk fat globule proteins are relevant bovine milk allergens in patients with α-gal syndrome | 1-gen-2024 | Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Giuffrida, Maria Gabriella; Cavallarin, Laura; Portesi, Chiara; Rossi, Andrea Mario; Borreani, Giorgio; Rolla, Giovanni; Geuna, Massimo; Nicola, Stefania; Quinternetto, Anna; Alessi, Lucrezia; Saracco, Elena; Brussino, Luisa; Lamberti, Cristina | |
| APPLICATION OF A µHPLC-HRMS SYSTEM FOR THE PROTEOMIC SHOT-GUN ANALYSIS OF THE WALNUT OLEOSOME | 1-gen-2023 | Cirrincione, S; Aiuto, B; Gosso, E; Schiavone, C; Romaniello, F; Portesi, C; Rossi, A M; Cavallarin, L; Lamberti, C; Giuffrida, Maria Gabriella | |
| Development of a micro UHPLC-HRMS/MS method for the absolute quantification of fining agents in red wine | 1-gen-2023 | Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Lamberti, Cristina; Cavallarin, Laura; Giuffrida, Maria Gabriella; Portesi, Chiara; Mario Rossi, Andrea; Romaniello, Francesco | |
| Influence of hazelnut varieties on Cor a 15 IgE-binding in hazelnut allergic pediatric patients | 1-gen-2023 | Lamberti, C; Gosso, E; Cirrincione, S; Aiuto, B; Monti, G; Portesi, C; Rossi, A; Cavallarin, L; Giuffrida, Mg | |
| Proteomic study of walnut oleosome and first evidence on oleosin sensitization in allergic patients | 1-gen-2023 | Cirrincione, Simona; Aiuto, Beatrice; Gosso, Elena; Schiavone, Consolato; Portesi, Chiara; Rossi Andrea, Mario; Monti, Giovanna; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Giuffrida Gabriella, Maria | |
| Proteomics | 1-gen-2023 | Mauri, Pl; Giuffrida, Mg | |
| Proteomix "Mix your kwnoledge to get more!" Edizione 2023 | 1-gen-2023 | Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Mauri, PIETRO LUIGI | |
| Study of alpha-Gal glycosylation of cow's milk proteins and allergological implications | 1-gen-2023 | Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Gosso, Elena; Brussino, Luisa; Cavallarin, Laura; Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Mario Rossi, Andrea; Portesi, Chiara; Lamberti, Cristina | |
| A2 milk and BCM-7 peptide as emerging parameters of milk quality | 1-gen-2022 | Giribaldi, M; Lamberti, C; Cirrincione, S; Giuffrida, Mg; Cavallarin, L | |
| Allergens identification in food: the MaxQuant setting | 1-gen-2022 | Gosso, Elena; Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Giuffrida, MARIA GABRIELLA | |
| In-band identification by MaxQuant software for allergen discovery | 1-gen-2022 | Gosso, Elena; Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Schiavone, Consolato; Portesi, Chiara; Rossi, Andrea; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Giuffrida, Maria Gabriella | |
| Proteomix XX | 1-gen-2022 | Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Mauri, PIETRO LUIGI | |
| Study of Post-Translational Modifications (PTMs) with Max Quant software | 1-gen-2022 | Aiuto, Beatrice; Cirrincione, Simona; Gosso, Elena; Cavallarin, Laura; Lamberti, Cristina; Mario Rossi, Andrea; Portesi, Chiara; Giuffrida, MARIA GABRIELLA | |
| Antimicrobial potential of food lactic acid bacteria: Bioactive peptide decrypting from caseins and bacteriocin production | 1-gen-2021 | Nebbia, Stefano; Lamberti, Cristina; Lo Bianco, Giuliana; Cirrincione, Simona; Laroute, Valerie; Cocaignbousquet, Muriel; Cavallarin, Laura; Giuffrida, MARIA GABRIELLA; Pessione, Enrica | |
| Donkey milk fermentation by lactococcus lactis subsp. Cremoris and lactobacillus rhamnosus affects the antiviral and antibacterial milk properties | 1-gen-2021 | Cirrincione, S; Luganini, A; Lamberti, C; Manfredi, M; Cavallarin, L; Giuffrida, Mg; Pessione, E |