ROMANO, GIUSEPPE
ROMANO, GIUSEPPE
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA - Sede Secondaria di Lecce
Fermentation of carob juice for the production of innovative low-alcohol beverages with high health benefits
2025 Grieco, F.; Romano, G.; Tedesco, F.; Tufariello, M.; Petrelli, V.; Loperfido, F.; Aronne, A.; Maggi, G.; Venerito, P.; Gerardi, C.
Il Ruolo dei Lieviti Autoctoni per Migliorare le Proprietà Polifenoliche e Antiossidanti del Vino: Un Viaggio tra Innovazione e Tradizione
2025 Romano, Giuseppe; Taurino, Marco; Tufariello, Maria; Grieco, Francesco; Gerardi, Carmela
Innovative approaches for the fermentation of black cabbage with improved nutritional and health-promoting traits
2025 Tarantini, Annamaria; Mancini, Leonardo; Vacca, Mirco; Celano, Giuseppe; Romano, Giuseppe; D'Amico, Leone; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; De Angelis, Maria
Production of a "fermented lactic beverage" with health and probiotic properties from "Almond milk" of almond Apulian varieties
2025 Loperfido, Francesco; Petrelli, Valentina; Pupillo, Sabrina; Galeotti, Aronne; Turco, Andrea; Venerito, Pasquale; Maggi, Giuseppe; Romano, Giuseppe; Tedesco, Francesco; Gerardi, Carmela; Tufariello, Maria; Grieco, Francesco
Production of quince (Cydonia oblonga Mill.) cider from Apulian varieties using non-Saccharomyces starters isolated from the fruit’s epiphytic microbiota.
2025 Loperfido, F.; Petrelli, V.; Galeotti, A.; Turco, A.; Maggi, G.; Venerito, P.; Silletti, S. R.; Manco, L.; Romano, G.; Tedesco, F.; Gerardi, C.; Tufariello, M.; Grieco, F.; Gallo, V.
Study of the effects of pasteurization and selected microbial starters on functional traits of fermented table olives
2024 Tarantini, Annamaria; Crupi, Pasquale; Ramires, Francesca Anna; D'Amico, Leone; Romano, Giuseppe; Blando, Federica; Branco, Pierpaolo; Clodoveo, Maria Lisa; Corbo, Filomena; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca
Yeast starter culture identification to produce of red wines with enhanced antioxidant content
2024 Romano, Giuseppe; Taurino, Marco; Gerardi, Carmela; Tufariello, Maria; Lenucci, Marcello; Grieco, Francesco
Phenolic profile of whole seeds and seed fractions of lentils and its impact on antioxidant activity
2023 Manco, Antonio; Gerardi, Carmela; Romano, Giuseppe; D'Amico, Leone; Blanco, Antonio; Milano, Francesco; Pietro Di Sansebastiano, Gian; Balech, Rind; Laddomada, Barbara
Pigmented cereals and legume grains as healthier alternatives for brewing beers
2023 Romano, Giuseppe; Tufariello, Maria; Calabriso, Nadia; Del Coco, Laura; Fanizzi, Francesco P.; Blanco, Antonio; Carluccio, Maria A.; Grieco, Francesco; Laddomada, Barbara
Selection of Saccharomyces yeasts for the production of polyphenol-enriched wine.
2023 Romano, G; Taurino, M; Tufariello, M; Gerardi, C; Grieco, F
Characterization of a collection of colored lentil genetic resources using a novel computer vision approach
2022 DEL COCO, Marco; Laddomada, Barbara; Romano, Giuseppe; Carcagnì, Pierluigi; Kumar, Shiv; Leo, Marco
Phytochemical Profiling and Untargeted Metabolite Fingerprinting of the MEDWHEALTH Wheat, Barley and Lentil Whole-Meal Flours
2022 Romano, Giuseppe; Del Coco, Laura; Milano, Francesco; Durante, Miriana; Palombieri, Samuela; Sestili, Francesco; Visioni, Andrea; Abderrazek, Jilal; P Fanizzi, Francesco; Laddomada, Barbara
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| Fermentation of carob juice for the production of innovative low-alcohol beverages with high health benefits | 1-gen-2025 | Grieco, F.; Romano, G.; Tedesco, F.; Tufariello, M.; Petrelli, V.; Loperfido, F.; Aronne, A.; Maggi, G.; Venerito, P.; Gerardi, C. | |
| Il Ruolo dei Lieviti Autoctoni per Migliorare le Proprietà Polifenoliche e Antiossidanti del Vino: Un Viaggio tra Innovazione e Tradizione | 1-gen-2025 | Romano, Giuseppe; Taurino, Marco; Tufariello, Maria; Grieco, Francesco; Gerardi, Carmela | |
| Innovative approaches for the fermentation of black cabbage with improved nutritional and health-promoting traits | 1-gen-2025 | Tarantini, Annamaria; Mancini, Leonardo; Vacca, Mirco; Celano, Giuseppe; Romano, Giuseppe; D'Amico, Leone; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; De Angelis, Maria | |
| Production of a "fermented lactic beverage" with health and probiotic properties from "Almond milk" of almond Apulian varieties | 1-gen-2025 | Loperfido, Francesco; Petrelli, Valentina; Pupillo, Sabrina; Galeotti, Aronne; Turco, Andrea; Venerito, Pasquale; Maggi, Giuseppe; Romano, Giuseppe; Tedesco, Francesco; Gerardi, Carmela; Tufariello, Maria; Grieco, Francesco | |
| Production of quince (Cydonia oblonga Mill.) cider from Apulian varieties using non-Saccharomyces starters isolated from the fruit’s epiphytic microbiota. | 1-gen-2025 | Loperfido, F.; Petrelli, V.; Galeotti, A.; Turco, A.; Maggi, G.; Venerito, P.; Silletti, S. R.; Manco, L.; Romano, G.; Tedesco, F.; Gerardi, C.; Tufariello, M.; Grieco, F.; Gallo, V. | |
| Study of the effects of pasteurization and selected microbial starters on functional traits of fermented table olives | 1-gen-2024 | Tarantini, Annamaria; Crupi, Pasquale; Ramires, Francesca Anna; D'Amico, Leone; Romano, Giuseppe; Blando, Federica; Branco, Pierpaolo; Clodoveo, Maria Lisa; Corbo, Filomena; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca | |
| Yeast starter culture identification to produce of red wines with enhanced antioxidant content | 1-gen-2024 | Romano, Giuseppe; Taurino, Marco; Gerardi, Carmela; Tufariello, Maria; Lenucci, Marcello; Grieco, Francesco | |
| Phenolic profile of whole seeds and seed fractions of lentils and its impact on antioxidant activity | 1-gen-2023 | Manco, Antonio; Gerardi, Carmela; Romano, Giuseppe; D'Amico, Leone; Blanco, Antonio; Milano, Francesco; Pietro Di Sansebastiano, Gian; Balech, Rind; Laddomada, Barbara | |
| Pigmented cereals and legume grains as healthier alternatives for brewing beers | 1-gen-2023 | Romano, Giuseppe; Tufariello, Maria; Calabriso, Nadia; Del Coco, Laura; Fanizzi, Francesco P.; Blanco, Antonio; Carluccio, Maria A.; Grieco, Francesco; Laddomada, Barbara | |
| Selection of Saccharomyces yeasts for the production of polyphenol-enriched wine. | 1-gen-2023 | Romano, G; Taurino, M; Tufariello, M; Gerardi, C; Grieco, F | |
| Characterization of a collection of colored lentil genetic resources using a novel computer vision approach | 1-gen-2022 | DEL COCO, Marco; Laddomada, Barbara; Romano, Giuseppe; Carcagnì, Pierluigi; Kumar, Shiv; Leo, Marco | |
| Phytochemical Profiling and Untargeted Metabolite Fingerprinting of the MEDWHEALTH Wheat, Barley and Lentil Whole-Meal Flours | 1-gen-2022 | Romano, Giuseppe; Del Coco, Laura; Milano, Francesco; Durante, Miriana; Palombieri, Samuela; Sestili, Francesco; Visioni, Andrea; Abderrazek, Jilal; P Fanizzi, Francesco; Laddomada, Barbara |