PELOSI, SERGIO
PELOSI, SERGIO
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA - Sede Secondaria di Foggia
High CO2 short-term treatment to preserve the quality of artichoke heads during cold storage
2025 Capotorto, I.; Palumbo, M.; Cefola, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Pace, B.
Quality, nutritional properties and volatile profile of fresh-cut ‘big bang’ nectarines cold stored at two different temperatures
2025 Pace, B.; Cefola, M.; Palumbo, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Stocchero, M.; Cozzolino, R.
Establishment of the ITEM culture collection backup and development of the related disaster recovery plan
2024 DE SIMONE, Nicola; Ferrara, Massimo; DE VERO, Luciana; Gialluisi, Katia; Anelli, Pamela; Petruzzino, Giuseppe; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Cilenti, Lucrezia; DE CHIARA, MARIA LUCIA VALERIA; Pelosi, Sergio; Capozzi, Vittorio; Moretti, Antonio; Perrone, Giancarlo
High CO2 short-term treatment to preserve quality of artichoke heads during cold storage
2023 I Capotorto, B Pace; Palumbo, M; Cefola, M; Pelosi, S
Image analysis to predict the maturity index of strawberries
2023 Corvino, A; Romaniello, R; Palumbo, M; Ricci, I; Cefola, M; Pelosi, S; Pace, B
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. V SAL
2023 Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L
Emerging Postharvest Technologies to Enhance the Shelf-Life of Fruit and Vegetables: An Overview
2022 Palumbo, Michela; Attolico, Giovanni; Capozzi, Vittorio; Cozzolino, Rosaria; Corvino, Antonia; DE CHIARA, MARIA LUCIA VALERIA; Pace, Bernardo; Pelosi, Sergio; Ricci Roberto Romaniello, Ilde; Cefola, Maria
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. II SAL
2022 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Immirzi, Barbara; Epifani, MAURO SALVATORE; Zannini, Domenico; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio; Valerio, Paolo
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. III SAL
2022 Pace Bernardo; Cefola Maria; Immirzi Barbara; Epifani Mauro; Zannini Domenico; Corvino Antonia; Ricci Ilde; Palumbo Michela; Franchi Massimo; Pelosi Sergio; Valerio Paolo
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. IV SAL
2022 Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine - IV SAL
2022 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine V SAL
2022 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio
Profiles of Volatile and Phenolic Compounds as Markers of Ripening Stage in Candonga Strawberries
2021 Cozzolino, R; Pace, B; Palumbo, M; Laurino, C; Picariello, G; Siano, F; De Giulio, B; Pelosi, S; Cefola, Maria; M,
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine - III SAL
2021 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine II SAL
2021 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio
A step towards using the semen of the common pandora Pagellus erythrinus for practical applications of cryo-research: The computer-assessed sperm motility pattern in long-term cryostored samples
2020 Fabbrocini, Adele; Silvestri, Fausto; Vitiello, Valentina; Pelosi, Sergio; Sansone, Giovanni; D'Adamo, Raffaele
Combined Effect of Dipping in Oxalic or in Citric Acid and Low O2 Modified Atmosphere, to Preserve the Quality of Fresh-Cut Lettuce during Storage
2020 Pace, B; Capotorto, I; Palumbo, M; Pelosi, S; Cefola, Maria; M,
Impiego della refrigerazione criogenica per il trasporto di ortofrutta
2019 Pace Bernardo; Pelosi Sergio; Capotorto Imperatrice; Nicola Montemurro; Palumbo Michela
Increasing the stocking density in Paracentrotus lividus larviculture: Effects on survival and metamorphosis rates
2019 Carbonara, Stefano; D'Adamo, Raffaele; Novelli, Andrea; Pelosi, Sergio; Fabbrocini, Adele
Non-indigenous macrozoobenthic species on hard substrata of selected harbours in the Adriatic Sea
2019 Spagnolo, A; Auriemma, R; Bacci, T; Balkovic, I; Bertasi, F; Bolognini, L; Cabrini, M; Cilenti, L; Cuicchi, C; Cvitkovic, I; Despalatovic, M; Grati, F; Grossi, L; Jaklin, A; Lipej, L; Markovic, O; Mavric, B; Mikac, B; Nasi, F; Nerlovic, V; Pelosi, S; Penna, M; Petovic, S; Punzo, E; Santucci, A; Scirocco, T; Strafella, P; Trabucco, B; Travizi, A; Zuljevic, A
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| High CO2 short-term treatment to preserve the quality of artichoke heads during cold storage | 1-gen-2025 | Capotorto, I.; Palumbo, M.; Cefola, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Pace, B. | |
| Quality, nutritional properties and volatile profile of fresh-cut ‘big bang’ nectarines cold stored at two different temperatures | 1-gen-2025 | Pace, B.; Cefola, M.; Palumbo, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Stocchero, M.; Cozzolino, R. | |
| Establishment of the ITEM culture collection backup and development of the related disaster recovery plan | 1-gen-2024 | DE SIMONE, Nicola; Ferrara, Massimo; DE VERO, Luciana; Gialluisi, Katia; Anelli, Pamela; Petruzzino, Giuseppe; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Cilenti, Lucrezia; DE CHIARA, MARIA LUCIA VALERIA; Pelosi, Sergio; Capozzi, Vittorio; Moretti, Antonio; Perrone, Giancarlo | |
| High CO2 short-term treatment to preserve quality of artichoke heads during cold storage | 1-gen-2023 | I Capotorto, B Pace; Palumbo, M; Cefola, M; Pelosi, S | |
| Image analysis to predict the maturity index of strawberries | 1-gen-2023 | Corvino, A; Romaniello, R; Palumbo, M; Ricci, I; Cefola, M; Pelosi, S; Pace, B | |
| Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. V SAL | 1-gen-2023 | Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L | |
| Emerging Postharvest Technologies to Enhance the Shelf-Life of Fruit and Vegetables: An Overview | 1-gen-2022 | Palumbo, Michela; Attolico, Giovanni; Capozzi, Vittorio; Cozzolino, Rosaria; Corvino, Antonia; DE CHIARA, MARIA LUCIA VALERIA; Pace, Bernardo; Pelosi, Sergio; Ricci Roberto Romaniello, Ilde; Cefola, Maria | |
| Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. II SAL | 1-gen-2022 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Immirzi, Barbara; Epifani, MAURO SALVATORE; Zannini, Domenico; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio; Valerio, Paolo | |
| Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. III SAL | 1-gen-2022 | Pace Bernardo; Cefola Maria; Immirzi Barbara; Epifani Mauro; Zannini Domenico; Corvino Antonia; Ricci Ilde; Palumbo Michela; Franchi Massimo; Pelosi Sergio; Valerio Paolo | |
| Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. IV SAL | 1-gen-2022 | Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L | |
| Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine - IV SAL | 1-gen-2022 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio | |
| Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine V SAL | 1-gen-2022 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio | |
| Profiles of Volatile and Phenolic Compounds as Markers of Ripening Stage in Candonga Strawberries | 1-gen-2021 | Cozzolino, R; Pace, B; Palumbo, M; Laurino, C; Picariello, G; Siano, F; De Giulio, B; Pelosi, S; Cefola, Maria; M, | |
| Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine - III SAL | 1-gen-2021 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio | |
| Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine II SAL | 1-gen-2021 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio | |
| A step towards using the semen of the common pandora Pagellus erythrinus for practical applications of cryo-research: The computer-assessed sperm motility pattern in long-term cryostored samples | 1-gen-2020 | Fabbrocini, Adele; Silvestri, Fausto; Vitiello, Valentina; Pelosi, Sergio; Sansone, Giovanni; D'Adamo, Raffaele | |
| Combined Effect of Dipping in Oxalic or in Citric Acid and Low O2 Modified Atmosphere, to Preserve the Quality of Fresh-Cut Lettuce during Storage | 1-gen-2020 | Pace, B; Capotorto, I; Palumbo, M; Pelosi, S; Cefola, Maria; M, | |
| Impiego della refrigerazione criogenica per il trasporto di ortofrutta | 1-gen-2019 | Pace Bernardo; Pelosi Sergio; Capotorto Imperatrice; Nicola Montemurro; Palumbo Michela | |
| Increasing the stocking density in Paracentrotus lividus larviculture: Effects on survival and metamorphosis rates | 1-gen-2019 | Carbonara, Stefano; D'Adamo, Raffaele; Novelli, Andrea; Pelosi, Sergio; Fabbrocini, Adele | |
| Non-indigenous macrozoobenthic species on hard substrata of selected harbours in the Adriatic Sea | 1-gen-2019 | Spagnolo, A; Auriemma, R; Bacci, T; Balkovic, I; Bertasi, F; Bolognini, L; Cabrini, M; Cilenti, L; Cuicchi, C; Cvitkovic, I; Despalatovic, M; Grati, F; Grossi, L; Jaklin, A; Lipej, L; Markovic, O; Mavric, B; Mikac, B; Nasi, F; Nerlovic, V; Pelosi, S; Penna, M; Petovic, S; Punzo, E; Santucci, A; Scirocco, T; Strafella, P; Trabucco, B; Travizi, A; Zuljevic, A |