PACE, BERNARDO
PACE, BERNARDO
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Advancing Kiwifruit Maturity Assessment: A Comparative Study of Non-Destructive Spectral Techniques and Predictive Models
2025 Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Corvino, Antonia; Serio, Francesco; Carotenuto, Federico; Cavaliere, Alice; Genangeli, Andrea; Cefola, Maria; Gioli, Beniamino
Citral-releasing active patches preserve the overall quality and extend strawberry shelf-life
2025 Palumbo, M.; Fancello, F.; Zara, S.; Pace, B.; Ricci, I.; Quintieri, L.; Lippolis, V.; Forleo, T.; Sorrentino, A.; Oliviero, M.; Cervellieri, S.; Caputo, L.; Cefola, M.
Effects of the storage at different temperatures on postharvest quality of Citrus medica L. (cv. Liscia-diamante)
2025 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Exploitation and valorisation of the Protected Designations of Origin (PDO) citron “Santa Maria del Cedro” in the fresh-cut market
2025 Quintieri, L.; Adduci, A.; Palumbo, M.; Schirinzi, W.; Pace, B.; Cefola, M.; De Chiara, M. L. V.; Caputo, L.
High CO2 short-term treatment to preserve the quality of artichoke heads during cold storage
2025 Capotorto, I.; Palumbo, M.; Cefola, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Pace, B.
Improvement of antioxidant activity and postharvest quality of fresh-cut artichoke by dipping in flavonoid-rich bergamot juice
2025 Palumbo, Michela; Quintieri, Laura; Bartella, Lucia; Di Donna, Leonado; Santoro, Ilaria; Luparelli, Anna; Caputo, Leonardo; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Matarazzo, Cristina; Cefola, Maria
Nutrient and phytochemical composition of rocket and cabbage microgreens grown under varying potassium regimes
2025 Palumbo, Michela; Cozzolino, Rosaria; Capozzi, Vittorio; Di Cuia, Giuseppe; Malorni, Livia; Pace, Bernardo; Serio, Francesco; D'Imperio, Massimiliano; Cefola, Maria
Quality monitoring of table grapes stored in controlled atmosphere using an S3+MOS nanosensor device
2025 Poeta, Elisabetta; De Chiara, Maria Lucia Valeria; Cefola, Maria; Caruso, Immacolata; Genzardi, Dario; Nunez-Carmona, Estefania; Pace, Bernardo; Palumbo, Michela; Sberveglieri, Veronica
Quality, nutritional properties and volatile profile of fresh-cut ‘big bang’ nectarines cold stored at two different temperatures
2025 Pace, B.; Cefola, M.; Palumbo, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Stocchero, M.; Cozzolino, R.
Relazione scientifica finale relativa al progetto: “TRACCIABILITÀ MOLECOLARE DEI CEDRI DELLA RIVIERA. QUALITÀ E SICUREZZA DEI PRODOTTI FOOD E NON FOOD VALUTATE CON TECNOLOGIE CHIMICHE AVANZATE-CEDROTRACK”
2025 Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Santoro, Ilaria; Tagarelli, Antonio; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo
Soluzioni tecnologiche e buone pratiche innovative per l’implementazione del decision support system della coltura del cedro e valorizzazione dei suoi prodotti trasformati - Progetto INNOCEDRO PSR-Calabria Misura 16 – Intervento 16.1.1 Fase 2 Periodo di rendicontazione: 16.08.2022-15.08.2025
2025 Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Del Vecchio, Pasquale; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Adduci, Angelo; Rossi, Alfonso; Sollazzo, Giambattista
Antimicrobial activity of the citron essential oils against microbial pathogens contaminating fresh cut products
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
Cedro di Santa Maria del Cedro Dop: gusto e funzionalità per un gelato al top
2024 Caputo, L.; Cefola, M.; Pace, B.; Quintieri, L.; Cozzolino, R.
Evaluation of postharvest quality of PDO ‘Citron Santa Maria del Cedro’ under different storage condition and its valorisation in the fresh-cut market
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Exploitation and valorisation of the PDO Citron ‘Santa Maria del Cedro’ in the fresh-cut market
2024 Caputo, Leonardo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Quintieri, Laura; Palumbo, Michela
Postharvest Quality of Citrus medica L. (cv Liscia-Diamante) Fruit Stored at Different Temperatures: Volatile Profile and Antimicrobial Activity of Essential Oils
2024 Quintieri, Laura; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Caputo, Leonardo; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Cozzolino, Rosaria
Qualitative and biochemical characteristics of pomegranate fruit grown using reclaimed water and low input fertigation treatments at harvest and during storage
2024 Palumbo, Michela; Carbone, Virginia; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Minasi, Paola; Pietro Garofalo, Simone; Camposeo, Salvatore; Tallou, Anas; Alessandro Vivaldi, Gaetano
Ready-to-use broccoli raab (Brassica rapa L. subsp. sylvestris) quality and volatilome as affected by packaging
2024 de Chiara, M. L. V.; Cefola, M.; Pace, B.; Palumbo, M.; Amodio, M. L.; Colelli, G.
Reduced Fertilization to Improve Sustainable Use of Resources and Preserve Postharvest Quality of Fresh-Cut Wild Rocket (Diplotaxis tenuifolia L.) in Soil-Bound and Soilless Cultivation
2024 Palumbo, Michela; Bonelli, Lucia; Pace, Bernardo; Montesano, Francesco F.; Serio, Francesco; Cefola, Maria
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| Advancing Kiwifruit Maturity Assessment: A Comparative Study of Non-Destructive Spectral Techniques and Predictive Models | 1-gen-2025 | Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Corvino, Antonia; Serio, Francesco; Carotenuto, Federico; Cavaliere, Alice; Genangeli, Andrea; Cefola, Maria; Gioli, Beniamino | |
| Citral-releasing active patches preserve the overall quality and extend strawberry shelf-life | 1-gen-2025 | Palumbo, M.; Fancello, F.; Zara, S.; Pace, B.; Ricci, I.; Quintieri, L.; Lippolis, V.; Forleo, T.; Sorrentino, A.; Oliviero, M.; Cervellieri, S.; Caputo, L.; Cefola, M. | |
| Effects of the storage at different temperatures on postharvest quality of Citrus medica L. (cv. Liscia-diamante) | 1-gen-2025 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria | |
| Exploitation and valorisation of the Protected Designations of Origin (PDO) citron “Santa Maria del Cedro” in the fresh-cut market | 1-gen-2025 | Quintieri, L.; Adduci, A.; Palumbo, M.; Schirinzi, W.; Pace, B.; Cefola, M.; De Chiara, M. L. V.; Caputo, L. | |
| High CO2 short-term treatment to preserve the quality of artichoke heads during cold storage | 1-gen-2025 | Capotorto, I.; Palumbo, M.; Cefola, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Pace, B. | |
| Improvement of antioxidant activity and postharvest quality of fresh-cut artichoke by dipping in flavonoid-rich bergamot juice | 1-gen-2025 | Palumbo, Michela; Quintieri, Laura; Bartella, Lucia; Di Donna, Leonado; Santoro, Ilaria; Luparelli, Anna; Caputo, Leonardo; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Matarazzo, Cristina; Cefola, Maria | |
| Nutrient and phytochemical composition of rocket and cabbage microgreens grown under varying potassium regimes | 1-gen-2025 | Palumbo, Michela; Cozzolino, Rosaria; Capozzi, Vittorio; Di Cuia, Giuseppe; Malorni, Livia; Pace, Bernardo; Serio, Francesco; D'Imperio, Massimiliano; Cefola, Maria | |
| Quality monitoring of table grapes stored in controlled atmosphere using an S3+MOS nanosensor device | 1-gen-2025 | Poeta, Elisabetta; De Chiara, Maria Lucia Valeria; Cefola, Maria; Caruso, Immacolata; Genzardi, Dario; Nunez-Carmona, Estefania; Pace, Bernardo; Palumbo, Michela; Sberveglieri, Veronica | |
| Quality, nutritional properties and volatile profile of fresh-cut ‘big bang’ nectarines cold stored at two different temperatures | 1-gen-2025 | Pace, B.; Cefola, M.; Palumbo, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Stocchero, M.; Cozzolino, R. | |
| Relazione scientifica finale relativa al progetto: “TRACCIABILITÀ MOLECOLARE DEI CEDRI DELLA RIVIERA. QUALITÀ E SICUREZZA DEI PRODOTTI FOOD E NON FOOD VALUTATE CON TECNOLOGIE CHIMICHE AVANZATE-CEDROTRACK” | 1-gen-2025 | Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Santoro, Ilaria; Tagarelli, Antonio; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo | |
| Soluzioni tecnologiche e buone pratiche innovative per l’implementazione del decision support system della coltura del cedro e valorizzazione dei suoi prodotti trasformati - Progetto INNOCEDRO PSR-Calabria Misura 16 – Intervento 16.1.1 Fase 2 Periodo di rendicontazione: 16.08.2022-15.08.2025 | 1-gen-2025 | Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Del Vecchio, Pasquale; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Adduci, Angelo; Rossi, Alfonso; Sollazzo, Giambattista | |
| Antimicrobial activity of the citron essential oils against microbial pathogens contaminating fresh cut products | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo | |
| ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo | |
| Cedro di Santa Maria del Cedro Dop: gusto e funzionalità per un gelato al top | 1-gen-2024 | Caputo, L.; Cefola, M.; Pace, B.; Quintieri, L.; Cozzolino, R. | |
| Evaluation of postharvest quality of PDO ‘Citron Santa Maria del Cedro’ under different storage condition and its valorisation in the fresh-cut market | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria | |
| Exploitation and valorisation of the PDO Citron ‘Santa Maria del Cedro’ in the fresh-cut market | 1-gen-2024 | Caputo, Leonardo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Quintieri, Laura; Palumbo, Michela | |
| Postharvest Quality of Citrus medica L. (cv Liscia-Diamante) Fruit Stored at Different Temperatures: Volatile Profile and Antimicrobial Activity of Essential Oils | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Caputo, Leonardo; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Cozzolino, Rosaria | |
| Qualitative and biochemical characteristics of pomegranate fruit grown using reclaimed water and low input fertigation treatments at harvest and during storage | 1-gen-2024 | Palumbo, Michela; Carbone, Virginia; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Minasi, Paola; Pietro Garofalo, Simone; Camposeo, Salvatore; Tallou, Anas; Alessandro Vivaldi, Gaetano | |
| Ready-to-use broccoli raab (Brassica rapa L. subsp. sylvestris) quality and volatilome as affected by packaging | 1-gen-2024 | de Chiara, M. L. V.; Cefola, M.; Pace, B.; Palumbo, M.; Amodio, M. L.; Colelli, G. | |
| Reduced Fertilization to Improve Sustainable Use of Resources and Preserve Postharvest Quality of Fresh-Cut Wild Rocket (Diplotaxis tenuifolia L.) in Soil-Bound and Soilless Cultivation | 1-gen-2024 | Palumbo, Michela; Bonelli, Lucia; Pace, Bernardo; Montesano, Francesco F.; Serio, Francesco; Cefola, Maria |