PIEMONTESE, LUCA
PIEMONTESE, LUCA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
A chemical modification of a peroxisome proliferator-activated receptor pan agonist produced a shift to a new dual alpha/gamma partial agonist endowed with mitochondrial pyruvate carrier inhibition and antidiabetic properties
2024 Laghezza, A.; Cerchia, C.; Genovese, M.; Montanari, R.; Capelli, D.; Wackerlig, J.; Simic, S.; Falbo, E.; Pecora, L.; Leuci, R.; Brunetti, L.; Piemontese, L.; Tortorella, P.; Biswas, A.; Singh, R. P.; Tambe, S.; Sudeep, C. A.; Pattnaik, A. K.; Jayaprakash, V.; Paoli, P.; Lavecchia, A.; Loiodice, F.
Green methods to recover bioactive compounds from food industry waste: a sustainable practice from the perspective of the circular economy
2024 Roselli, Vincenzo; Pugliese, Gianluca; Leuci, Rosalba; Brunetti, Leonardo; Gambacorta, Lucia; Tufarelli, Vincenzo; Piemontese, Luca
The selection of paired watersheds affects the assessment of wildfire hydrological impacts
2024 Nigro, M.; Penna, D.; Baneschi, I.; Castelli, G.; Dani, A.; Menichini, M.; Piemontese, L.; Trucchi, P.; Preti, F.; Doveri, M.; Giannecchini, R.
Structure-based design of novel donepezil-like hybrids for a multi-target approach to the therapy of Alzheimer's disease
2022 Brunetti, Leonardo; Leuci, Rosalba; Carrieri, Antonio; Catto, Marco; Occhineri, Sara; Vinci, Giuseppe; Gambacorta, Lucia; Baltrukevich, Hanna; Chaves, Sílvia; Laghezza, Antonio; Damiano Altomare, Cosimo; Tortorella, Paolo; Amelia Santos, M.; Loiodice, Fulvio; Piemontese, Luca
Deep Eutectic Solvents as Novel and Effective Extraction Media for Quantitative Determination of Ochratoxin A in Wheat and Derived Products
2017 Piemontese, Luca; Maria Perna, Filippo; Logrieco, Antonio; Capriati, Vito; Solfrizzo, Michele
Effetto di trattamenti con ozono gassoso su DON, DON-3-Glc, contaminanti microbici e parametri tecnologici in frumento duro, semola e pasta
2017 Solfrizzo, Michele; Cristina Messia, Maria; Marconi, Emanuele; Piemontese, Luca; Falasca, Luisa; Zivoli, Rosanna; Gambacorta, Lucia; Epifani, Filomena; Perrone, Giancarlo
Processo e impianto per il trattamento di mosti e vini
2016 Solfrizzo, Michele; Perrone, Giancarlo; Piemontese, Luca; Zivoli, Rosanna; Ferrara, Massimo; Gambacorta, Lucia; Magistà, Donato; Fracchiolla, Rocco; Leo, Raffaele
Reduction of Aflatoxins in Apricot Kernels by Electronic and Manual Color Sorting
2016 Zivoli, Rosanna; Gambacorta, Lucia; Piemontese, Luca; Solfrizzo, Michele
DETECTION OF CONTAMINATION BY AFLATOXINS ON APRICOT KERNELS USING NIR-HYPERSPECTRAL IMAGING
2015 Calvini, R; Zivoli, R; Piemontese, L; Ferrari, C; Foca, G; Perrone, G; Ulrici, A; Msolfrizzo,
Food Coloring Agents and Plant Food Supplements Derived from Vitis vinifera: A New Source of Human Exposure to Ochratoxin A
2015 Solfrizzo, M; Piemontese, L; Gambacorta, L; Zivoli, R; Longobardi, F
Making traditional italian almond sweets: effects on aflatoxins levels and distribution in final and waste products
2015 Zivoli, Rosanna; Gambacorta, Lucia; Piemontese, Luca; Perrone, Giancarlo; Solfrizzo, Michele
Messa a punto di un prototipo per la rimozione dell'ocratossina A (OTA) nel vino mediante la tecnica del ripasso continuo su vinacce/buccette
2015 Solfrizzo, M; Zivoli, R; Piemontese, L; Gambacorta, L; Perrone, G; Ferrara, M; Epifani, F
Natural plant food supplements and food coloring agents derived from Vitis Vinifera: a new source of human exposure to ochratoxin A
2015 Piemontese, L; Gambacorta, L; Zivoli, R; Solfrizzo, M; Longobardi, F
OZONE TREATMENT AS A POSSIBLE STRATEGY FOR REDUCTION OF MYCOTOXINS, PESTICIDES AND MICROBIAL CONTAMINATION IN DURUM WHEAT
2015 Piemontese, L; Divella, D; Divella, F jr; Messia, M C; Marconi, E; Epifani, F; Zivoli, R; Gambacorta, L; Magistà, D; Perrone, G; Solfrizzo, M
PLANT FOOD SUPPLEMENTS AND FOOD COLORING AGENTS DERIVED FROM VITIS VINIFERA, A NEW SOURCE OF HUMAN EXPOSURE TO OCHRATOXIN A
2015 Zivoli R.; Piemontese L.; Gambacorta L.; Longobardi F.; Solfrizzo M.
Processing of almonds and apricot kernels: new insights on evolution of aflatoxins
2015 Zivoli R.; Gambacorta L.; Piemontese L.; Perrone G.; Solfrizzo M.
DETECTION OF CONTAMINATION BY AFLATOXINS ON APRICOT KERNELS USING NIR-HYPERSPECTRAL IMAGING
2014 Calvini, R; Zivoli, R; Piemontese, L; Ferrari, C; Foca, G; Perrone, G; Ulrici, A; Msolfrizzo,
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| A chemical modification of a peroxisome proliferator-activated receptor pan agonist produced a shift to a new dual alpha/gamma partial agonist endowed with mitochondrial pyruvate carrier inhibition and antidiabetic properties | 1-gen-2024 | Laghezza, A.; Cerchia, C.; Genovese, M.; Montanari, R.; Capelli, D.; Wackerlig, J.; Simic, S.; Falbo, E.; Pecora, L.; Leuci, R.; Brunetti, L.; Piemontese, L.; Tortorella, P.; Biswas, A.; Singh, R. P.; Tambe, S.; Sudeep, C. A.; Pattnaik, A. K.; Jayaprakash, V.; Paoli, P.; Lavecchia, A.; Loiodice, F. | |
| Green methods to recover bioactive compounds from food industry waste: a sustainable practice from the perspective of the circular economy | 1-gen-2024 | Roselli, Vincenzo; Pugliese, Gianluca; Leuci, Rosalba; Brunetti, Leonardo; Gambacorta, Lucia; Tufarelli, Vincenzo; Piemontese, Luca | |
| The selection of paired watersheds affects the assessment of wildfire hydrological impacts | 1-gen-2024 | Nigro, M.; Penna, D.; Baneschi, I.; Castelli, G.; Dani, A.; Menichini, M.; Piemontese, L.; Trucchi, P.; Preti, F.; Doveri, M.; Giannecchini, R. | |
| Structure-based design of novel donepezil-like hybrids for a multi-target approach to the therapy of Alzheimer's disease | 1-gen-2022 | Brunetti, Leonardo; Leuci, Rosalba; Carrieri, Antonio; Catto, Marco; Occhineri, Sara; Vinci, Giuseppe; Gambacorta, Lucia; Baltrukevich, Hanna; Chaves, Sílvia; Laghezza, Antonio; Damiano Altomare, Cosimo; Tortorella, Paolo; Amelia Santos, M.; Loiodice, Fulvio; Piemontese, Luca | |
| Deep Eutectic Solvents as Novel and Effective Extraction Media for Quantitative Determination of Ochratoxin A in Wheat and Derived Products | 1-gen-2017 | Piemontese, Luca; Maria Perna, Filippo; Logrieco, Antonio; Capriati, Vito; Solfrizzo, Michele | |
| Effetto di trattamenti con ozono gassoso su DON, DON-3-Glc, contaminanti microbici e parametri tecnologici in frumento duro, semola e pasta | 1-gen-2017 | Solfrizzo, Michele; Cristina Messia, Maria; Marconi, Emanuele; Piemontese, Luca; Falasca, Luisa; Zivoli, Rosanna; Gambacorta, Lucia; Epifani, Filomena; Perrone, Giancarlo | |
| Processo e impianto per il trattamento di mosti e vini | 1-gen-2016 | Solfrizzo, Michele; Perrone, Giancarlo; Piemontese, Luca; Zivoli, Rosanna; Ferrara, Massimo; Gambacorta, Lucia; Magistà, Donato; Fracchiolla, Rocco; Leo, Raffaele | |
| Reduction of Aflatoxins in Apricot Kernels by Electronic and Manual Color Sorting | 1-gen-2016 | Zivoli, Rosanna; Gambacorta, Lucia; Piemontese, Luca; Solfrizzo, Michele | |
| DETECTION OF CONTAMINATION BY AFLATOXINS ON APRICOT KERNELS USING NIR-HYPERSPECTRAL IMAGING | 1-gen-2015 | Calvini, R; Zivoli, R; Piemontese, L; Ferrari, C; Foca, G; Perrone, G; Ulrici, A; Msolfrizzo, | |
| Food Coloring Agents and Plant Food Supplements Derived from Vitis vinifera: A New Source of Human Exposure to Ochratoxin A | 1-gen-2015 | Solfrizzo, M; Piemontese, L; Gambacorta, L; Zivoli, R; Longobardi, F | |
| Making traditional italian almond sweets: effects on aflatoxins levels and distribution in final and waste products | 1-gen-2015 | Zivoli, Rosanna; Gambacorta, Lucia; Piemontese, Luca; Perrone, Giancarlo; Solfrizzo, Michele | |
| Messa a punto di un prototipo per la rimozione dell'ocratossina A (OTA) nel vino mediante la tecnica del ripasso continuo su vinacce/buccette | 1-gen-2015 | Solfrizzo, M; Zivoli, R; Piemontese, L; Gambacorta, L; Perrone, G; Ferrara, M; Epifani, F | |
| Natural plant food supplements and food coloring agents derived from Vitis Vinifera: a new source of human exposure to ochratoxin A | 1-gen-2015 | Piemontese, L; Gambacorta, L; Zivoli, R; Solfrizzo, M; Longobardi, F | |
| OZONE TREATMENT AS A POSSIBLE STRATEGY FOR REDUCTION OF MYCOTOXINS, PESTICIDES AND MICROBIAL CONTAMINATION IN DURUM WHEAT | 1-gen-2015 | Piemontese, L; Divella, D; Divella, F jr; Messia, M C; Marconi, E; Epifani, F; Zivoli, R; Gambacorta, L; Magistà, D; Perrone, G; Solfrizzo, M | |
| PLANT FOOD SUPPLEMENTS AND FOOD COLORING AGENTS DERIVED FROM VITIS VINIFERA, A NEW SOURCE OF HUMAN EXPOSURE TO OCHRATOXIN A | 1-gen-2015 | Zivoli R.; Piemontese L.; Gambacorta L.; Longobardi F.; Solfrizzo M. | |
| Processing of almonds and apricot kernels: new insights on evolution of aflatoxins | 1-gen-2015 | Zivoli R.; Gambacorta L.; Piemontese L.; Perrone G.; Solfrizzo M. | |
| DETECTION OF CONTAMINATION BY AFLATOXINS ON APRICOT KERNELS USING NIR-HYPERSPECTRAL IMAGING | 1-gen-2014 | Calvini, R; Zivoli, R; Piemontese, L; Ferrari, C; Foca, G; Perrone, G; Ulrici, A; Msolfrizzo, |