ZANNINI, DOMENICO
ZANNINI, DOMENICO
Istituto di Scienze e Tecnologie Chimiche "Giulio Natta" - SCITEC
Cardoon seed oil cake proteins as substrate for microbial transglutaminase: Their application as matrix for bio-based packaging to extend the shelf-life of peanuts
2024 Mirpoor, S. F.; Zannini, D.; Santagata, G.; Giosafatto, C. V. L.
Chitosan/poly-γ-glutamic acid crosslinked hydrogels: Characterization and application as bio-glues
2024 Hejazi, S.; Carpentieri, A.; Marotta, A.; Restaino, O. F.; Antonellagiarra, ; Solimeno, I.; Zannini, D.; Mariniello, L.; Giosafatto, C. V. L.; Porta, R.
Host–Guest Complexes HP-β-CD/Citrus Antioxidants: Exploratory Evaluations of Enhanced Properties in Biodegradable Film Packaging
2023 Gallo, G.; Zannini, D.; Immirzi, B.; De Bruno, A.; Fiorentino, G.; Dal Poggetto, G.
Mechanical, Barrier and Thermal Properties of Amylose-Argan Proteins-Based Bioplastics in the Presence of Transglutaminase
2023 Famiglietti, M.; Zannini, D.; Turco, R.; Mariniello, L.
Physicochemical Characterization of Chitosan/Poly-γ-Glutamic Acid Glass-like Materials
2023 Hejazi, S.; Restaino, O. F.; Sabbah, M.; Zannini, D.; Di Girolamo, R.; Marotta, A.; D'Ambrosio, S.; Krauss, I. R.; Giosafatto, C. V. L.; Santagata, G.; Schiraldi, C.; Porta, R.
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. V SAL
2023 Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L
Progress report on ageing, transformation and fragmentation of agricultural plastics. Deliverable D1.2 PAPILLONS project
2023 Demetres Briassoulis; Christina Pyromali; Christos Briassoulis; Antonis Mistriotis; Anastasios Giannoulis; Evelia Schettini; Giuliano Vox; Fabiana Convertino; Anna Chiara Dell'Acqua; Sabrina Carola Carroccio; Pierfrancesco Cerruti; Sandro Dattilo; Luca Gargiulo; Paolo Maria Riccobene; Andrea Antonio Scamporrino; Domenico Zannini
Exploiting Potential Biotechnological Applications of Poly-γ-glutamic Acid Low Molecular Weight Fractions Obtained by Membrane-Based Ultra-Filtration
2022 Restaino, O. F.; Hejazi, S.; Zannini, D.; Giosafatto, C. V. L.; Di Pierro, P.; Cassese, E.; D'Ambrosio, S.; Santagata, G.; Schiraldi, C.; Porta, R.
Polysaccharide Based Polymers Produced by Scabby Cankered Cactus Pear (Opuntia ficus-indica L.) Infected by Neofusicoccum batangarum: Composition, Structure, and Chemico-Physical Properties
2022 Santagata, G.; Cimmino, A.; Dal Poggetto, G.; Zannini, D.; Masi, M.; Emendato, A.; Surico, G.; Evidente, A.
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. II SAL
2022 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Immirzi, Barbara; Epifani, MAURO SALVATORE; Zannini, Domenico; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio; Valerio, Paolo
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. III SAL
2022 Pace Bernardo; Cefola Maria; Immirzi Barbara; Epifani Mauro; Zannini Domenico; Corvino Antonia; Ricci Ilde; Palumbo Michela; Franchi Massimo; Pelosi Sergio; Valerio Paolo
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. IV SAL
2022 Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L
Ulomonoides dermestoides coleopteran action on TPS/PLA films biodegradation
2022 del Rosario Salazar Sanchez, Margarita; Immirzi, Barbara; Fernando Solanilla Duque, Jose; Zannini, Domenico; Malinconico, Mario; Santagata, Gabriella
Biocomposites based on Poly(lactic acid), Cynara Cardunculus seed oil and fibrous presscake: a novel eco-friendly approach to hasten PLA biodegradation in common soil
2021 Turco, R.; Zannini, D.; Mallardo, S.; Dal Poggetto, G.; Tesser, R.; Santagata, G.; Malinconico, M.; Di Serio, M.
Citrus Pomace Biomass as a Source of Pectin and Lignocellulose Fibers: From Waste to Upgraded Biocomposites for Mulching Applications
2021 Zannini, Domenico; Dal Poggetto, Giovanni; Malinconico, Mario; Santagata, Gabriella; Immirzi, Barbara
Nutritional and Chemical-Physical Characterization of Fresh Gnocchi
2021 Santagata, Gabriella; Zannini, Domenico; Mallardo, Salvatore; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Cardoon seed oil cake proteins as substrate for microbial transglutaminase: Their application as matrix for bio-based packaging to extend the shelf-life of peanuts | 1-gen-2024 | Mirpoor, S. F.; Zannini, D.; Santagata, G.; Giosafatto, C. V. L. | |
Chitosan/poly-γ-glutamic acid crosslinked hydrogels: Characterization and application as bio-glues | 1-gen-2024 | Hejazi, S.; Carpentieri, A.; Marotta, A.; Restaino, O. F.; Antonellagiarra, ; Solimeno, I.; Zannini, D.; Mariniello, L.; Giosafatto, C. V. L.; Porta, R. | |
Host–Guest Complexes HP-β-CD/Citrus Antioxidants: Exploratory Evaluations of Enhanced Properties in Biodegradable Film Packaging | 1-gen-2023 | Gallo, G.; Zannini, D.; Immirzi, B.; De Bruno, A.; Fiorentino, G.; Dal Poggetto, G. | |
Mechanical, Barrier and Thermal Properties of Amylose-Argan Proteins-Based Bioplastics in the Presence of Transglutaminase | 1-gen-2023 | Famiglietti, M.; Zannini, D.; Turco, R.; Mariniello, L. | |
Physicochemical Characterization of Chitosan/Poly-γ-Glutamic Acid Glass-like Materials | 1-gen-2023 | Hejazi, S.; Restaino, O. F.; Sabbah, M.; Zannini, D.; Di Girolamo, R.; Marotta, A.; D'Ambrosio, S.; Krauss, I. R.; Giosafatto, C. V. L.; Santagata, G.; Schiraldi, C.; Porta, R. | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. V SAL | 1-gen-2023 | Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L | |
Progress report on ageing, transformation and fragmentation of agricultural plastics. Deliverable D1.2 PAPILLONS project | 1-gen-2023 | Demetres Briassoulis; Christina Pyromali; Christos Briassoulis; Antonis Mistriotis; Anastasios Giannoulis; Evelia Schettini; Giuliano Vox; Fabiana Convertino; Anna Chiara Dell'Acqua; Sabrina Carola Carroccio; Pierfrancesco Cerruti; Sandro Dattilo; Luca Gargiulo; Paolo Maria Riccobene; Andrea Antonio Scamporrino; Domenico Zannini | |
Exploiting Potential Biotechnological Applications of Poly-γ-glutamic Acid Low Molecular Weight Fractions Obtained by Membrane-Based Ultra-Filtration | 1-gen-2022 | Restaino, O. F.; Hejazi, S.; Zannini, D.; Giosafatto, C. V. L.; Di Pierro, P.; Cassese, E.; D'Ambrosio, S.; Santagata, G.; Schiraldi, C.; Porta, R. | |
Polysaccharide Based Polymers Produced by Scabby Cankered Cactus Pear (Opuntia ficus-indica L.) Infected by Neofusicoccum batangarum: Composition, Structure, and Chemico-Physical Properties | 1-gen-2022 | Santagata, G.; Cimmino, A.; Dal Poggetto, G.; Zannini, D.; Masi, M.; Emendato, A.; Surico, G.; Evidente, A. | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. II SAL | 1-gen-2022 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Immirzi, Barbara; Epifani, MAURO SALVATORE; Zannini, Domenico; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio; Valerio, Paolo | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. III SAL | 1-gen-2022 | Pace Bernardo; Cefola Maria; Immirzi Barbara; Epifani Mauro; Zannini Domenico; Corvino Antonia; Ricci Ilde; Palumbo Michela; Franchi Massimo; Pelosi Sergio; Valerio Paolo | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. IV SAL | 1-gen-2022 | Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L | |
Ulomonoides dermestoides coleopteran action on TPS/PLA films biodegradation | 1-gen-2022 | del Rosario Salazar Sanchez, Margarita; Immirzi, Barbara; Fernando Solanilla Duque, Jose; Zannini, Domenico; Malinconico, Mario; Santagata, Gabriella | |
Biocomposites based on Poly(lactic acid), Cynara Cardunculus seed oil and fibrous presscake: a novel eco-friendly approach to hasten PLA biodegradation in common soil | 1-gen-2021 | Turco, R.; Zannini, D.; Mallardo, S.; Dal Poggetto, G.; Tesser, R.; Santagata, G.; Malinconico, M.; Di Serio, M. | |
Citrus Pomace Biomass as a Source of Pectin and Lignocellulose Fibers: From Waste to Upgraded Biocomposites for Mulching Applications | 1-gen-2021 | Zannini, Domenico; Dal Poggetto, Giovanni; Malinconico, Mario; Santagata, Gabriella; Immirzi, Barbara | |
Nutritional and Chemical-Physical Characterization of Fresh Gnocchi | 1-gen-2021 | Santagata, Gabriella; Zannini, Domenico; Mallardo, Salvatore; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA |