PELLICANO, MARIO PAOLO
PELLICANO, MARIO PAOLO
Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA
Volatile, quality and olfactory profiles of fresh-cut polignano carrots stored in air or in passive modified atmospheres
2021 Cozzolino, R.; De Giulio, B.; Pellicano, M. P.; Pace, B.; Capotorto, I.; Martignetti, A.; D'Agresti, M.; Laurino, C.; Cefola, M.
Comparative analysis of volatile metabolites, quality and sensory attributes of Actinidia chinensis fruit
2020 Cozzolino, R; De Giulio, B; Petriccione, M; Martignetti, A; Malorni, L; Zampella, L; Laurino, C; Pellicano, Mp
Production of low-calorie apricot nectar sweetened with stevia: Impact on qualitative, sensory, and nutritional profiles
2020 Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Russo, Antonio; Niro, Serena; Ottombrino, Antonio; Pellicano, MARIO PAOLO
Bread chemical and nutritional characteristics as influenced by food grade sea water
2019 Barbarisi, Costantina; De Vito, Valentina; Pellicano, MARIO PAOLO; Boscaino, Floriana; Balsamo, Silvia; Laurino, Carmine; Sorrentino, Giuseppe; Volpe, MARIA GRAZIA
Volatile metabolites, quality and sensory parameters of "Ferrovia" sweet cherry cold stored in air or packed in high Co2 modified atmospheres
2019 Cozzolino, R; Martignetti, A; Cefola, M; Pace, B; Capotorto, I; DE GIULIO, Beatrice; Montemurro, N; Pellicano, Mp
Quality, sensory and volatile profiles of fresh-cut big top nectarines cold stored in air or modified atmosphere packaging
2018 Cozzolino R; Cefola M; Pace B; Malorni L; Martignetti A; Montemurro N; Pellicano MP;
Characterisation of volatile profile and sensory analysis of fresh-cut "Radicchio di Chioggia" stored in air or modified atmosphere
2015 Cozzolino, R; Martignetti, A; Pellicano, Mp; Stocchero, M; Cefola, M; Pace, B; De Giulio, B
Sensory evaluation of different "caciocavallo" typical cheeses.
2014 Cammarota, G; Laurino, C; Pellicano, Mp
Profilo sensoriale ed accettabilita' del salame tipo Napoli privo di additivi chimici.
2011 Pellicano MP; Laurino C; A Sada; Cammarota G
Applicazione dell'Analisi Descrittiva Quantitativa a tre vini vini bianchi tipici della Campania.
2009 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp
Gender differences in the eating behaviour of Italian schoolchildren
2008 Cammarota, G; Graziani, Mp; Laurino, C; Pellicano, Mp
Quantitative descriptive sensory analysis of buffalo meat from animals fed with a diet containing different amounts of vitamin E.
2007 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp
Differential alcohol drinking behaviour and dependence in the Naples Low- and High-Excitability rat lines.
2006 Pellicano, Mp; Sadile, Ag
Profilo sensoriale della carne bufalina e motivazioni al consumo.
2006 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp
Evaluation of the sensory qualities of Buffalo meat and identification of choice factors.
2005 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Cipriano, L; Tarantino, K; Piciocchi, N; Graziani, Mp
Valutazione sensoriale da parte del consumatore di campioni di castagne conservate in sciroppo.
2005 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Cipriano, L; Tarantino, K; Graziani, Mp
Indagine sulle abitudini alimentari di bambini in età scolare.
2003 Pellicano M.P.; Beccaro S.; Cammarota G.; Cipriano L.; Graziani M.P.
Valutazione oggettiva e quantitativa della preferenza per uno specifico alimento con l'applicazione di una metodologia innovativa
1999 Pellicano M.P.; Graziani M.P.; De Luca B.
Differential distribution, affinity and plasticity of dopamine D-1 and D-2 receptors in the target sites of the mesolimbic system in an animal model of ADHD
1998 Carey MP; Diewald LM; Esposito FJ; Pellicano MP; Gironi Carnevale UA; Sergeant JA; Papa M; Sadile AG.
Acute lesions of the ventromedial hypothalamus reduce sympathetic activation and thermogenic changes induced by PGE1
1997 Monda M.; Sullo A.; De Luca E.; Viggiano A.; Pellicano M.P.