SORRENTINO, ALIDA
SORRENTINO, ALIDA
Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA
Non-Conventional Yeasts from Mozzarella Cheese Whey and Artisanal Sourdoughs: Leavening Capacity and Impact on Bread Sensory Profile
2024 Boscaino, Floriana; Ionata, Elena; DE CARO, Salvatore; Sorrentino, Alida
Selection of Non-Saccharomyces Wine Yeasts for the Production of Leavened Doughs
2022 Teresa Zotta; Tiziana Di Renzo ; Alida Sorrentino; Anna Reale;Floriana Boscaino
Utilizzo di lieviti non-Saccharomyces per la produzione di impasti per prodotti da forno
2022 Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Zotta, Teresa
Active Edible Polysaccharide-Based Coating for Preservation of Fresh Figs (Ficus carica L.)
2020 Paolucci, Marina; DI STASIO, Michele; Sorrentino, Alida; La Cara, Francesco; Volpe, MARIA GRAZIA
CHEMICAL-NUTRITIONAL COMPOSITION, MICROBIOLOGICAL ANALYSIS AND VOLATILE COMPOUND CONTENT OF FOSSA CHEESE RIPENED IN DIFFERENT PITS
2019 Siano, F; Fasulo, G; Giaramita, L; Sorrentino, A; Boscaino, F; Sprovieri, M; Di Stasio, M; Coccioni, R; Volpe, M G
Impact of Saccharomyces cerevisiae and Metschnikowia fructicola autochthonous mixed starter on Aglianico wine volatile compounds
2019 Boscaino F.; Ionata E.; La Cara F.; Guerriero S.; Marcolongo L.; Sorrentino A.
Immune-modulating effects in mouse dendritic cells of lactobacilli and bifidobacteria isolated from individuals following omnivorous, vegetarian and vegan diets
2017 Luongo, D; Treppiccione, L; Sorrentino, A; Ferrocino, I; Turroni, S; Gatti, M; Di Cagno, R; Sanz, Y; Rossi, M
Pathogenic Role of Associated Adherent-Invasive Escherichia coli in Crohn's Disease
2017 Mazzarella, G; Perna, A; Marano, A; Lucariello, A; Rotondi Aufiero, V; Sorrentino, A; Melina, R; Guerra, G; Taccone, Fs; Iaquinto, G; De Luca, A
Selezione di lieviti autoctoni da uve e cantine irpine per la vinificazione di vino Aglianico
2017 Floriana Boscaino; Alida Sorrentino; Maria Grazia Volpe; Elena Ionata; Francesco La Cara
Chemical, Volatile Profile and Shelf Life of Muffin Enriched with Supplementation Chestnut Cream
2016 Boscaino, F; Cammarota, G; Ottombrino, A; Nazzaro, M; Siano, F; Volpe, Mg; Sorrentino, A
Active edible coating effectiveness in shelf-life enhancement of trout (Oncorhynchusmykiss) fillets
2015 M.G. Volpe ; F. Siano; M. Paolucci; A. Sacco; A. Sorrentino; M. Malinconico; E. Varricchio
Evolution of Polyphenols, Volatile Aroma Compounds and Natural Yeast Flora of Coda di Volpe White Grape
2015 Boscaino, Floriana; Cutri, Gerry; Volpe, MARIA GRAZIA; Blaiotta, Giuseppe; Sorrentino, Alida
Lactobacillus acidophilus-Rutin Interplay Investigated by Proteomics
2015 Mazzeo, Mf; Lippolis, R; Sorrentino, A; Liberti, S; Fragnito, F; Siciliano, Ra
Role of Adherent-Invasive Escherichia coli in Crohn's Disease
2015 Iaquinto, Gaetano; Perugini, Bruno; Amato, Viviana; Marano, Angela; Aufiero Vera, Rotondi; Mastantuoni, Raffaella; Sorrentino, Alida; Mazzarella, Giuseppe; Melina, Raffaele; Giardullo, Nicola; De Luca, Antonio
Comparison the quality of rainbow trouts from sport fishing lakes
2014 Floriana Boscaino; Valentina Acierno; Paola Saggese; Chiara Maria Motta;Alida Sorrentino
Effectiveness of vacuum devices for home storage of rainbow trouts from game fishing lakes
2014 Boscaino, Floriana; Acierno, Valentina; Saggese, Paola; Cozzolino, Rosaria; Maria Motta, Chiara; Sorrentino, Alida
Effects of fermentation and rye flour on microstructure and volatile compounds of chestnut flour based sourdoughs
2014 Aponte, Maria; Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Coppola, Raffaele; Masi, Paolo; Romano, Annalisa
EVALUATION OF AUTOCHTHONOUS SELECTED YEASTS FROM GRAPES AND CELLAR IN WINEMAKING OF AGLIANICO VINE
2014 Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Ionata, Elena; LA CARA, Francesco; Volpe, MARIA GRAZIA
Evaluation of autochthonous selected yeasts from grapes and cellar in winemaking of aglianico vine
2014 Boscaino, F; Sorrentino, A; Ionata, E; La Cara, F; Volpe, Mg
Progetto PON4a2_F - Tecnologie e modelli operativi per la gestione sostenibile della filiera alimentare attraverso la valorizzazione degli scarti Biologici della produzione a scopi Energetici, la riduzione degli Sprechi Alimentari del sistema distributivo e dei consumatori e il trattamento e la Valorizzazione della frazione Edibile del rifiuto solido urbano) Be&Save. Relazione III SAL.
2014 Pace, B; Cefola, M; Baruzzi, F; Caputo, L; Altomare, C; Branà MT Logrieco, A; Parente, A; Di Venere, D; Sergio, L; Ruocco GP Attolico, G; Nazzario, F; Fratianni, F De Giulio A; Sorrentino, A; Cozzolino, R De Giulio B; Malinconico, M; Immirzi, B; Calandrelli, L Russo R; Martena, S Santagata G
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Non-Conventional Yeasts from Mozzarella Cheese Whey and Artisanal Sourdoughs: Leavening Capacity and Impact on Bread Sensory Profile | 1-gen-2024 | Boscaino, Floriana; Ionata, Elena; DE CARO, Salvatore; Sorrentino, Alida | |
Selection of Non-Saccharomyces Wine Yeasts for the Production of Leavened Doughs | 1-gen-2022 | Teresa Zotta; Tiziana Di Renzo ; Alida Sorrentino; Anna Reale;Floriana Boscaino | |
Utilizzo di lieviti non-Saccharomyces per la produzione di impasti per prodotti da forno | 1-gen-2022 | Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Zotta, Teresa | |
Active Edible Polysaccharide-Based Coating for Preservation of Fresh Figs (Ficus carica L.) | 1-gen-2020 | Paolucci, Marina; DI STASIO, Michele; Sorrentino, Alida; La Cara, Francesco; Volpe, MARIA GRAZIA | |
CHEMICAL-NUTRITIONAL COMPOSITION, MICROBIOLOGICAL ANALYSIS AND VOLATILE COMPOUND CONTENT OF FOSSA CHEESE RIPENED IN DIFFERENT PITS | 1-gen-2019 | Siano, F; Fasulo, G; Giaramita, L; Sorrentino, A; Boscaino, F; Sprovieri, M; Di Stasio, M; Coccioni, R; Volpe, M G | |
Impact of Saccharomyces cerevisiae and Metschnikowia fructicola autochthonous mixed starter on Aglianico wine volatile compounds | 1-gen-2019 | Boscaino F.; Ionata E.; La Cara F.; Guerriero S.; Marcolongo L.; Sorrentino A. | |
Immune-modulating effects in mouse dendritic cells of lactobacilli and bifidobacteria isolated from individuals following omnivorous, vegetarian and vegan diets | 1-gen-2017 | Luongo, D; Treppiccione, L; Sorrentino, A; Ferrocino, I; Turroni, S; Gatti, M; Di Cagno, R; Sanz, Y; Rossi, M | |
Pathogenic Role of Associated Adherent-Invasive Escherichia coli in Crohn's Disease | 1-gen-2017 | Mazzarella, G; Perna, A; Marano, A; Lucariello, A; Rotondi Aufiero, V; Sorrentino, A; Melina, R; Guerra, G; Taccone, Fs; Iaquinto, G; De Luca, A | |
Selezione di lieviti autoctoni da uve e cantine irpine per la vinificazione di vino Aglianico | 1-gen-2017 | Floriana Boscaino; Alida Sorrentino; Maria Grazia Volpe; Elena Ionata; Francesco La Cara | |
Chemical, Volatile Profile and Shelf Life of Muffin Enriched with Supplementation Chestnut Cream | 1-gen-2016 | Boscaino, F; Cammarota, G; Ottombrino, A; Nazzaro, M; Siano, F; Volpe, Mg; Sorrentino, A | |
Active edible coating effectiveness in shelf-life enhancement of trout (Oncorhynchusmykiss) fillets | 1-gen-2015 | M.G. Volpe ; F. Siano; M. Paolucci; A. Sacco; A. Sorrentino; M. Malinconico; E. Varricchio | |
Evolution of Polyphenols, Volatile Aroma Compounds and Natural Yeast Flora of Coda di Volpe White Grape | 1-gen-2015 | Boscaino, Floriana; Cutri, Gerry; Volpe, MARIA GRAZIA; Blaiotta, Giuseppe; Sorrentino, Alida | |
Lactobacillus acidophilus-Rutin Interplay Investigated by Proteomics | 1-gen-2015 | Mazzeo, Mf; Lippolis, R; Sorrentino, A; Liberti, S; Fragnito, F; Siciliano, Ra | |
Role of Adherent-Invasive Escherichia coli in Crohn's Disease | 1-gen-2015 | Iaquinto, Gaetano; Perugini, Bruno; Amato, Viviana; Marano, Angela; Aufiero Vera, Rotondi; Mastantuoni, Raffaella; Sorrentino, Alida; Mazzarella, Giuseppe; Melina, Raffaele; Giardullo, Nicola; De Luca, Antonio | |
Comparison the quality of rainbow trouts from sport fishing lakes | 1-gen-2014 | Floriana Boscaino; Valentina Acierno; Paola Saggese; Chiara Maria Motta;Alida Sorrentino | |
Effectiveness of vacuum devices for home storage of rainbow trouts from game fishing lakes | 1-gen-2014 | Boscaino, Floriana; Acierno, Valentina; Saggese, Paola; Cozzolino, Rosaria; Maria Motta, Chiara; Sorrentino, Alida | |
Effects of fermentation and rye flour on microstructure and volatile compounds of chestnut flour based sourdoughs | 1-gen-2014 | Aponte, Maria; Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Coppola, Raffaele; Masi, Paolo; Romano, Annalisa | |
EVALUATION OF AUTOCHTHONOUS SELECTED YEASTS FROM GRAPES AND CELLAR IN WINEMAKING OF AGLIANICO VINE | 1-gen-2014 | Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Ionata, Elena; LA CARA, Francesco; Volpe, MARIA GRAZIA | |
Evaluation of autochthonous selected yeasts from grapes and cellar in winemaking of aglianico vine | 1-gen-2014 | Boscaino, F; Sorrentino, A; Ionata, E; La Cara, F; Volpe, Mg | |
Progetto PON4a2_F - Tecnologie e modelli operativi per la gestione sostenibile della filiera alimentare attraverso la valorizzazione degli scarti Biologici della produzione a scopi Energetici, la riduzione degli Sprechi Alimentari del sistema distributivo e dei consumatori e il trattamento e la Valorizzazione della frazione Edibile del rifiuto solido urbano) Be&Save. Relazione III SAL. | 1-gen-2014 | Pace, B; Cefola, M; Baruzzi, F; Caputo, L; Altomare, C; Branà MT Logrieco, A; Parente, A; Di Venere, D; Sergio, L; Ruocco GP Attolico, G; Nazzario, F; Fratianni, F De Giulio A; Sorrentino, A; Cozzolino, R De Giulio B; Malinconico, M; Immirzi, B; Calandrelli, L Russo R; Martena, S Santagata G |