LAURINO, CARMINE
LAURINO, CARMINE
Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA
E-nose and Attenuated Total Reflectance-Fourier Transform Infrared data to estimate the shelf-life of fresh-cut Barattiere packaged in polypropylene or in biodegradable polylactic acid bags
2023 Cozzolino, Rosaria; Palumbo, Michela; Cefola, Maria; Laurino, Carmine; Siano, Francesco; DE GIULIO, Beatrice; Pace, Bernardo
Insight into the role of lactic acid bacteria in the development of a novel fermented pistachio (Pistacia vera L.) beverage
2023 Di Renzo, T.; Osimani, A.; Marulo, S.; Cardinali, F.; Mamone, G.; Puppo, C.; Garzon, A. G.; Drago, S. R.; Laurino, C.; Reale, A.
Rapid and Non-Destructive Techniques for the Discrimination of Ripening Stages in Candonga Strawberries
2022 Palumbo, Michela; Cozzolino, Rosaria; Laurino, Carmine; Malorni, Livia; Picariello, Gianluca; Siano, Francesco; Stocchero, Matteo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Romaniello, Roberto; Pace, Bernardo
Electronic-nose as no-destructive tool to discriminate "Ferrovia" Sweet Cherries Cold Stored in Air or Packed in High CO2 Modified Atmospheres
2021 Cozzolino, Rosaria; Cefola, Maria; Laurino, Carmine; Pellicano, Mario; Palumbo, Michela; Stocchero, Matteo; Pace, Bernardo
Profiles of Volatile and Phenolic Compounds as Markers of Ripening Stage in Candonga Strawberries
2021 Cozzolino, R; Pace, B; Palumbo, M; Laurino, C; Picariello, G; Siano, F; De Giulio, B; Pelosi, S; Cefola, Maria; M,
Volatile, quality and olfactory profiles of fresh-cut polignano carrots stored in air or in passive modified atmospheres
2021 Cozzolino, R.; De Giulio, B.; Pellicano, M. P.; Pace, B.; Capotorto, I.; Martignetti, A.; D'Agresti, M.; Laurino, C.; Cefola, M.
Comparative analysis of volatile metabolites, quality and sensory attributes of Actinidia chinensis fruit
2020 Cozzolino, R; De Giulio, B; Petriccione, M; Martignetti, A; Malorni, L; Zampella, L; Laurino, C; Pellicano, Mp
Bread chemical and nutritional characteristics as influenced by food grade sea water
2019 Barbarisi, Costantina; De Vito, Valentina; Pellicano, MARIO PAOLO; Boscaino, Floriana; Balsamo, Silvia; Laurino, Carmine; Sorrentino, Giuseppe; Volpe, MARIA GRAZIA
Sensory evaluation of different "caciocavallo" typical cheeses.
2014 Cammarota, G; Laurino, C; Pellicano, Mp
Microstructure and olfactory quality of apples de-hydrated by innovative technologies
2013 Laurienzo, P; Cammarota, G; DI STASIO, Michele; Gentile, G; Laurino, C; Mgvolpe,
Scelte alimentari errate tra scolari adolescenti della regione Campania
2012 Cammarota, G; DI STASIO, Michele; Laurino, C; Criscuolo, A; Filosa, C; Visone, M; Palmieri, G
Profilo sensoriale ed accettabilita' del salame tipo Napoli privo di additivi chimici.
2011 Pellicano MP; Laurino C; A Sada; Cammarota G
Applicazione dell'Analisi Descrittiva Quantitativa a tre vini vini bianchi tipici della Campania.
2009 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp
Gender differences in the eating behaviour of Italian schoolchildren
2008 Cammarota, G; Graziani, Mp; Laurino, C; Pellicano, Mp
Quantitative descriptive sensory analysis of buffalo meat from animals fed with a diet containing different amounts of vitamin E.
2007 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp
Profilo sensoriale della carne bufalina e motivazioni al consumo.
2006 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp
Valutazione sensoriale da parte del consumatore di campioni di castagne conservate in sciroppo.
2005 Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Cipriano, L; Tarantino, K; Graziani, Mp
Confronto fra metodologie di confezionamento di patate di IV gamma
2004 DEMMA G.;VOLPE M.G.;SORRENTINO A.;VACCA P.;LAURINO C.;MECCARIELLO C.
Innovative Polyamide based Packaging of fresh meat
2004 Laurino, C; Laurienzo, P; Malinconico, M; Scoponi, M; Sorrentino, A; Vacca, P; Volpe, Mg
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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E-nose and Attenuated Total Reflectance-Fourier Transform Infrared data to estimate the shelf-life of fresh-cut Barattiere packaged in polypropylene or in biodegradable polylactic acid bags | 1-gen-2023 | Cozzolino, Rosaria; Palumbo, Michela; Cefola, Maria; Laurino, Carmine; Siano, Francesco; DE GIULIO, Beatrice; Pace, Bernardo | |
Insight into the role of lactic acid bacteria in the development of a novel fermented pistachio (Pistacia vera L.) beverage | 1-gen-2023 | Di Renzo, T.; Osimani, A.; Marulo, S.; Cardinali, F.; Mamone, G.; Puppo, C.; Garzon, A. G.; Drago, S. R.; Laurino, C.; Reale, A. | |
Rapid and Non-Destructive Techniques for the Discrimination of Ripening Stages in Candonga Strawberries | 1-gen-2022 | Palumbo, Michela; Cozzolino, Rosaria; Laurino, Carmine; Malorni, Livia; Picariello, Gianluca; Siano, Francesco; Stocchero, Matteo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Romaniello, Roberto; Pace, Bernardo | |
Electronic-nose as no-destructive tool to discriminate "Ferrovia" Sweet Cherries Cold Stored in Air or Packed in High CO2 Modified Atmospheres | 1-gen-2021 | Cozzolino, Rosaria; Cefola, Maria; Laurino, Carmine; Pellicano, Mario; Palumbo, Michela; Stocchero, Matteo; Pace, Bernardo | |
Profiles of Volatile and Phenolic Compounds as Markers of Ripening Stage in Candonga Strawberries | 1-gen-2021 | Cozzolino, R; Pace, B; Palumbo, M; Laurino, C; Picariello, G; Siano, F; De Giulio, B; Pelosi, S; Cefola, Maria; M, | |
Volatile, quality and olfactory profiles of fresh-cut polignano carrots stored in air or in passive modified atmospheres | 1-gen-2021 | Cozzolino, R.; De Giulio, B.; Pellicano, M. P.; Pace, B.; Capotorto, I.; Martignetti, A.; D'Agresti, M.; Laurino, C.; Cefola, M. | |
Comparative analysis of volatile metabolites, quality and sensory attributes of Actinidia chinensis fruit | 1-gen-2020 | Cozzolino, R; De Giulio, B; Petriccione, M; Martignetti, A; Malorni, L; Zampella, L; Laurino, C; Pellicano, Mp | |
Bread chemical and nutritional characteristics as influenced by food grade sea water | 1-gen-2019 | Barbarisi, Costantina; De Vito, Valentina; Pellicano, MARIO PAOLO; Boscaino, Floriana; Balsamo, Silvia; Laurino, Carmine; Sorrentino, Giuseppe; Volpe, MARIA GRAZIA | |
Sensory evaluation of different "caciocavallo" typical cheeses. | 1-gen-2014 | Cammarota, G; Laurino, C; Pellicano, Mp | |
Microstructure and olfactory quality of apples de-hydrated by innovative technologies | 1-gen-2013 | Laurienzo, P; Cammarota, G; DI STASIO, Michele; Gentile, G; Laurino, C; Mgvolpe, | |
Scelte alimentari errate tra scolari adolescenti della regione Campania | 1-gen-2012 | Cammarota, G; DI STASIO, Michele; Laurino, C; Criscuolo, A; Filosa, C; Visone, M; Palmieri, G | |
Profilo sensoriale ed accettabilita' del salame tipo Napoli privo di additivi chimici. | 1-gen-2011 | Pellicano MP; Laurino C; A Sada; Cammarota G | |
Applicazione dell'Analisi Descrittiva Quantitativa a tre vini vini bianchi tipici della Campania. | 1-gen-2009 | Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp | |
Gender differences in the eating behaviour of Italian schoolchildren | 1-gen-2008 | Cammarota, G; Graziani, Mp; Laurino, C; Pellicano, Mp | |
Quantitative descriptive sensory analysis of buffalo meat from animals fed with a diet containing different amounts of vitamin E. | 1-gen-2007 | Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp | |
Profilo sensoriale della carne bufalina e motivazioni al consumo. | 1-gen-2006 | Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Graziani, Mp | |
Valutazione sensoriale da parte del consumatore di campioni di castagne conservate in sciroppo. | 1-gen-2005 | Pellicano, Mp; Cammarota, G; Laurino, C; Cipriano, L; Tarantino, K; Graziani, Mp | |
Confronto fra metodologie di confezionamento di patate di IV gamma | 1-gen-2004 | DEMMA G.;VOLPE M.G.;SORRENTINO A.;VACCA P.;LAURINO C.;MECCARIELLO C. | |
Innovative Polyamide based Packaging of fresh meat | 1-gen-2004 | Laurino, C; Laurienzo, P; Malinconico, M; Scoponi, M; Sorrentino, A; Vacca, P; Volpe, Mg |