SISTO, ANGELO
SISTO, ANGELO
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Metagenetic Analysis for Microbial Characterization of Focaccia Doughs Obtained by Using Two Different Starters
2021 Ferrara, Massimo; Sisto, Angelo; Mulè, Giuseppina; Lavermicocca, Paola; DE BELLIS, Palmira
Probiotic bacteria and plant-based matrices: An association with improved health-promoting features
2021 DE BELLIS, Palmira; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola
Antagonistic activity of olive endophytic bacteria and of Bacillus spp. strains against Xylella fastidiosa
2020 Zicca, S; DE BELLIS, Palmira; Masiello, M; Saponari, M; Saldarelli, P; Boscia, D; Sisto, A
Production of a yeast-free focaccia with reduced salt content using a selected Leuconostoc citreum strain and seawater
2020 DE BELLIS, Palmira; Montemurro, Marco; D'Imperio, Massimiliano; Giuseppe Rizzello, Carlo; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola
A READY-TO-USE LIQUID SOURDOUGH FOR THE PRODUCTION OF "YEAST-FREE" BREAD
2019 DE BELLIS, Palmira; Rizzello, Cg; Sisto, A; Valerio, F; Lonigro, Sl; Conte, A; Lorusso, V; Minisci, A; Lavermicocca, P
MICROBIAL COMMUNITY MODIFICATION IN DOUGH USING LEUCONOSTOC CITREUM C2.27 AS A STARTER
2019 Ferrara, M; Sisto, A; Mulè, G; Lavermicocca, P; DE BELLIS, Palmira
Understanding the olive microbiome of susceptible and resistant cultivars for sustainable biocontrol
2019 Baptista P.; Cameirão C.; Giampetruzzi A.; Morelli M.; Abou Kubaa R.; Altamura G.; D'Attoma G.; Pereira J.A.; Lino Neto T.; Sisto A.; De Bellis P.; Saldarelli P.
Use of a Selected Leuconostoc Citreum Strain as a Starter for Making a "Yeast-Free" Bread
2019 De Bellis, P; Rizzello, Cg; Sisto, A; Valerio, F; Lonigro, Sl; Conte, A; Lorusso, V; Lavermicocca, P
Effect of artichoke fermentation by probiotic strain Lactobacillus paracasei LMG P-22043 and of digestion process on polyphenols and antioxidant activity
2018 Garbetta, A; D'Antuono, I; Sisto, A; Minervini, F; Cardinali, A; Lavermicocca, P
EZIOCONTROL
2018 Frisullo, Salvatore; Sisto, Angelo; Maria Manici, Luisa; DE BELLIS, Palmira; Altomare, Claudio; Centonze, Diego; Caputo, Francesco; Castellini, Mirko; Prudente, Leonardo; Moretti, Antonio
REALIZZAZIONE DI "PUCCIA" SENZA LIEVITO AGGIUNTO MEDIANTE L'USO DI COLTURE BATTERICHE STARTER
2018 Palmira De Bellis; Valeria Lorusso; Stella Lisa Lonigro; Francesca Valerio; Annarita Bavaro; Angelo Sisto; Amalia Conte; Matteo A. Del Nobile; Paola Lavermicocca; Andrea Minisci
Realizzazione di pane a ridotto contenuto di sale mediante applicazione di bioingrediente di Lactobacillus plantarum nel processo di panificazione.
2018 Valerio, Francesca; Conte, Amalia; DI BIASE, Mariaelena; MT Lattanzio, Veronica; Lisa Lonigro, S; Padalino, Lucia; Pontonio, Erica; DE BELLIS, Palmira; Bavaro, Annarita; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola; Minisci, Andrea
Biological variability of Bacillus species associated to the bread rope.
2017 Valerio, Francesca; DE BELLIS, Palmira; Sisto, Angelo; DI BIASE, Mariaelena; Postollec, Florence; Minervini, Fiorenza; Lavermicocca, Paola
Different immunomodulatory effects of L. paracasei strains on dendritic cells
2017 Sisto, Angelo; Luongo, Diomira; Treppiccione, Lucia; DE BELLIS, Palmira; Lavermicocca, Paola; DI VENERE, Donato; Rossi, Mauro
Effect of Lactobacillus paracasei Culture Filtrates and Artichoke Polyphenols on Cytokine Production by Dendritic Cells
2016 Sisto, A; Luongo, D; Treppiccione, L; De Bellis, P; Di Venere, D; Lavermicocca, P; Rossi, M
Lactobacillus paracasei-enriched vegetables containing health promoting molecules
2016 Lavermicocca, P; Dekker, M; Russo, F; Valerio, F; Di Venere, D; Sisto, A
Spore-forming bacteria associated with bread production: spoilage and toxigenic potential
2016 Lavermicocca, P; Valerio, F; De Bellis, P; Sisto, A; Leguérinel, I
Variabilità biologica di batteri del genere Bacillus coinvolti nell'alterazione "pane Filante".
2016 Valerio F. ; De Bellis P.; Sisto A.; Di Biase M.; Postollec F.; Lavermicocca P.
Biodegradation of Ochratoxin A by Bacterial Strains Isolated from Vineyard Soils
2015 De Bellis, P; Tristezza, M; Haidukowski, M; Fanelli, F; Sisto, A; Mulè, G; Grieco, F
Cytotoxic activity and survival of spore-forming bacteria associated to bread-making process.
2015 DE BELLIS, Palmira; Minervini, Fiorenza; DI BIASE, Mariaelena; Valerio, Francesca; Lavermicocca, Paola; Sisto, Angelo
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Metagenetic Analysis for Microbial Characterization of Focaccia Doughs Obtained by Using Two Different Starters | 1-gen-2021 | Ferrara, Massimo; Sisto, Angelo; Mulè, Giuseppina; Lavermicocca, Paola; DE BELLIS, Palmira | |
Probiotic bacteria and plant-based matrices: An association with improved health-promoting features | 1-gen-2021 | DE BELLIS, Palmira; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola | |
Antagonistic activity of olive endophytic bacteria and of Bacillus spp. strains against Xylella fastidiosa | 1-gen-2020 | Zicca, S; DE BELLIS, Palmira; Masiello, M; Saponari, M; Saldarelli, P; Boscia, D; Sisto, A | |
Production of a yeast-free focaccia with reduced salt content using a selected Leuconostoc citreum strain and seawater | 1-gen-2020 | DE BELLIS, Palmira; Montemurro, Marco; D'Imperio, Massimiliano; Giuseppe Rizzello, Carlo; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola | |
A READY-TO-USE LIQUID SOURDOUGH FOR THE PRODUCTION OF "YEAST-FREE" BREAD | 1-gen-2019 | DE BELLIS, Palmira; Rizzello, Cg; Sisto, A; Valerio, F; Lonigro, Sl; Conte, A; Lorusso, V; Minisci, A; Lavermicocca, P | |
MICROBIAL COMMUNITY MODIFICATION IN DOUGH USING LEUCONOSTOC CITREUM C2.27 AS A STARTER | 1-gen-2019 | Ferrara, M; Sisto, A; Mulè, G; Lavermicocca, P; DE BELLIS, Palmira | |
Understanding the olive microbiome of susceptible and resistant cultivars for sustainable biocontrol | 1-gen-2019 | Baptista P.; Cameirão C.; Giampetruzzi A.; Morelli M.; Abou Kubaa R.; Altamura G.; D'Attoma G.; Pereira J.A.; Lino Neto T.; Sisto A.; De Bellis P.; Saldarelli P. | |
Use of a Selected Leuconostoc Citreum Strain as a Starter for Making a "Yeast-Free" Bread | 1-gen-2019 | De Bellis, P; Rizzello, Cg; Sisto, A; Valerio, F; Lonigro, Sl; Conte, A; Lorusso, V; Lavermicocca, P | |
Effect of artichoke fermentation by probiotic strain Lactobacillus paracasei LMG P-22043 and of digestion process on polyphenols and antioxidant activity | 1-gen-2018 | Garbetta, A; D'Antuono, I; Sisto, A; Minervini, F; Cardinali, A; Lavermicocca, P | |
EZIOCONTROL | 1-gen-2018 | Frisullo, Salvatore; Sisto, Angelo; Maria Manici, Luisa; DE BELLIS, Palmira; Altomare, Claudio; Centonze, Diego; Caputo, Francesco; Castellini, Mirko; Prudente, Leonardo; Moretti, Antonio | |
REALIZZAZIONE DI "PUCCIA" SENZA LIEVITO AGGIUNTO MEDIANTE L'USO DI COLTURE BATTERICHE STARTER | 1-gen-2018 | Palmira De Bellis; Valeria Lorusso; Stella Lisa Lonigro; Francesca Valerio; Annarita Bavaro; Angelo Sisto; Amalia Conte; Matteo A. Del Nobile; Paola Lavermicocca; Andrea Minisci | |
Realizzazione di pane a ridotto contenuto di sale mediante applicazione di bioingrediente di Lactobacillus plantarum nel processo di panificazione. | 1-gen-2018 | Valerio, Francesca; Conte, Amalia; DI BIASE, Mariaelena; MT Lattanzio, Veronica; Lisa Lonigro, S; Padalino, Lucia; Pontonio, Erica; DE BELLIS, Palmira; Bavaro, Annarita; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola; Minisci, Andrea | |
Biological variability of Bacillus species associated to the bread rope. | 1-gen-2017 | Valerio, Francesca; DE BELLIS, Palmira; Sisto, Angelo; DI BIASE, Mariaelena; Postollec, Florence; Minervini, Fiorenza; Lavermicocca, Paola | |
Different immunomodulatory effects of L. paracasei strains on dendritic cells | 1-gen-2017 | Sisto, Angelo; Luongo, Diomira; Treppiccione, Lucia; DE BELLIS, Palmira; Lavermicocca, Paola; DI VENERE, Donato; Rossi, Mauro | |
Effect of Lactobacillus paracasei Culture Filtrates and Artichoke Polyphenols on Cytokine Production by Dendritic Cells | 1-gen-2016 | Sisto, A; Luongo, D; Treppiccione, L; De Bellis, P; Di Venere, D; Lavermicocca, P; Rossi, M | |
Lactobacillus paracasei-enriched vegetables containing health promoting molecules | 1-gen-2016 | Lavermicocca, P; Dekker, M; Russo, F; Valerio, F; Di Venere, D; Sisto, A | |
Spore-forming bacteria associated with bread production: spoilage and toxigenic potential | 1-gen-2016 | Lavermicocca, P; Valerio, F; De Bellis, P; Sisto, A; Leguérinel, I | |
Variabilità biologica di batteri del genere Bacillus coinvolti nell'alterazione "pane Filante". | 1-gen-2016 | Valerio F. ; De Bellis P.; Sisto A.; Di Biase M.; Postollec F.; Lavermicocca P. | |
Biodegradation of Ochratoxin A by Bacterial Strains Isolated from Vineyard Soils | 1-gen-2015 | De Bellis, P; Tristezza, M; Haidukowski, M; Fanelli, F; Sisto, A; Mulè, G; Grieco, F | |
Cytotoxic activity and survival of spore-forming bacteria associated to bread-making process. | 1-gen-2015 | DE BELLIS, Palmira; Minervini, Fiorenza; DI BIASE, Mariaelena; Valerio, Francesca; Lavermicocca, Paola; Sisto, Angelo |