Un capitolo sulla dieta mediterranea, declinata nell'ottica dell'innovazione dei processi produttivi di campo e delle sue preparazioni culinarie. Le principali sezioni del capitolo: History and background of the Mediterranean diet, Nutritional traits and healthy effects of the Mediterranean diet , Sustainability and agrobiodiversity, From traditional products to innovations in the agri-food sector: new production systems and products, Traditional cuisines and gastronomy in the Mediterranean Basin, Mediterranean dishes.

The Mediterranean diet between traditional foods and human health through culinary examples

Massimiliano Renna;Francesco Serio;Maria Gonnella
2020

Abstract

Un capitolo sulla dieta mediterranea, declinata nell'ottica dell'innovazione dei processi produttivi di campo e delle sue preparazioni culinarie. Le principali sezioni del capitolo: History and background of the Mediterranean diet, Nutritional traits and healthy effects of the Mediterranean diet , Sustainability and agrobiodiversity, From traditional products to innovations in the agri-food sector: new production systems and products, Traditional cuisines and gastronomy in the Mediterranean Basin, Mediterranean dishes.
2020
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
978-0-12-820057-5
dieta mediterranea
qualità nutrizionale
biodiversità
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.14243/389303
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact