RENNA, MASSIMILIANO
RENNA, MASSIMILIANO
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Moderate saline waters are effective to enhance a landrace of unripe melon cultivated in a “water culture system” with high input efficiency
2024 Palmitessa, Onofrio Davide; Renna, Massimiliano; De Angelis, Davide; Signore, Angelo; Serio, Francesco; Summo, Carmine; Santamaria, Pietro
Soilless cultivation systems to produce tailored microgreens for specific nutritional needs
2024 D'Imperio, Massimiliano; Bonelli, Lucia; Mininni, Carlo; Renna, Massimiliano; Montesano, Francesco Fabiano; Parente, Angelo; Serio, Francesco
Enhancing the nutritional value of Portulaca oleracea L. by using soilless agronomic biofortification with zinc
2022 D'Imperio, M; Durante, M; Gonnella, M; Renna, M; Montesano, Ff; Parente, A; Mita, G; Serio, F
PSR-Puglia - Progetto: "CEratonia SIliqua, il carrubo, Risorsa genetica Autoctona da valorizzare: salvaguardia di biodiversità ed ambiente, sviluppo di prodotti nutraceutici"- ACRONIMO CE.SI.R.A.
2022 DI VENERE, Donato; Baruzzi, Federico; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Linsalata, Vito; Pinto, Loris; Quarto, Maria; Renna, Massimiliano; Sergio, Lucrezia; Valerio, Paolo
Cover crops and manure combined with commercial fertilizers differently affect yield and quality of processing tomato (Solanum lycopersicum l.) organically grown in puglia
2021 Fracchiolla, M.; Renna, M.; Durante, M.; Mita, G.; Serio, F.; Cazzato, E.
Ethnobotany, Nutritional Traits, and Healthy Properties of Some Halophytes Used as Greens in the Mediterranean Basin
2021 Renna, Massimiliano; Gonnella, Maria
PSR-Puglia, Recupero ambientale del BOsco di Gravina in Puglia e valorizzazione della sua BIOdiversità attraverso la creazione di microfiliere GAstronomiche. ACRONIMO: BO.BIO.GA
2021 Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Cantore, Vito; Sergio, Lucrezia; Boari, Francesca; Calabrese, Nicola; Casella, Francesca; DI VENERE, Donato; Renna, Massimiliano; Martena, Simonetta
Quality Evaluation of Wild and Cultivated Asparagus: A Comparison between Raw and Steamed Spears
2021 Sergio, Lucrezia; Boari, Francesca; DI VENERE, Donato; Gonnella, Maria; Cantore, Vito; Renna, Massimiliano
Smooth golden fleece and prickly golden fleece as potential new vegetables for the ready-to-eat production chain
2021 Anaclerio, M; Renna, M; Di Venere, D; Sergio, L; Santamaria, P
The Evolution of Soilless Systems towards Ecological Sustainability in the Perspective of a Circular Economy. Is It Really the Opposite of Organic Agriculture?
2021 Gonnella, Maria; Renna, Massimiliano
Valorizzazione e tracciabilità della biodiversità di "puntarelle" (Cichorium intybus, gruppo Catalogna) mediante approcci omici integrati
2021 Testone G.; Mele G.; D'Acunzo F.; Sobolev A.; Gonnella M.; Renna M.; Longo V.; Giannino D.
Barattiere: An Italian Local Variety of Cucumis melo L. with Quality Traits between Melon and Cucumber
2020 Renna, Massimiliano; D'Imperio, Massimiliano; Gonnella, Maria; Parente, Angelo; Santamaria, Pietro; Serio, Francesco
Boron biofortification of Portulaca Oleracea L. Through soilless cultivation for a new tailored crop
2020 D'Imperio, M; Parente, A; Montesano, Ff; Renna, M; Logrieco, Af; Serio, F
Carota di Polignano e orobanche
2020 Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
Conventional and unconventional recovery of inulin rich extracts for food use from the roots of globe artichoke
2020 Castellino, Maria; Renna, Massimiliano; Leoni, Beniamino; Calasso, Maria; Difonzo, Graziana; Santamaria, Pietro; Gambacorta, Giuseppe; Caponio, Francesco; De Angelis, Maria; Paradiso, Vito Michele
Dieta mediterranea, salute e cucina pugliese
2020 Renna, Massimiliano
From by-Product to Unconventional Vegetable: Preliminary Evaluation of Fresh Fava Hulls Highlights Richness in L-Dopa and Low Content of Anti-Nutritional Factor
2020 Renna, Massimiliano; De Cillis, Francesca; Leoni, Beniamino; Acciardi, Ermelinda; Santamaria, Pietro
La Compagnia del Carosello. Agro-biodiversità e comunità del cibo
2020 Renna, Massimiliano; Santamaria, Pietro
Living Mulch and Organic Fertilization to Improve Weed Management, Yield and Quality of Broccoli Raab in Organic Farming
2020 Fracchiolla, Mariano; Renna, Massimiliano; D'Imperio, Massimiliano; Lasorella, Cesare; Santamaria, Pietro; Cazzato, Eugenio
Ongoing Research on Microgreens: Nutritional Properties, Shelf-Life, Sustainable Production, Innovative Growing and Processing Approaches
2020 Renna, Massimiliano; Paradiso, Vito Michele