QUINTIERI, LAURA
QUINTIERI, LAURA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Caratterizzazione proteomica di Tritordeum e valutazione del suo potenziale allergenico
2024 De Angelis, E.; Pilolli, R.; Lamonaca, A.; Luparelli, A.; Quintieri, L.; Monaci, L.
Casein: allergenicity and molecular properties
2024 Monaci, L.; Pilolli, R.; Quintieri, L.; Caputo, L.; Luparelli, A.; De Angelis, E.
Milk and Its Derivatives as Sources of Components and Microorganisms with Health-Promoting Properties: Probiotics and Bioactive Peptides
2024 Quintieri, Laura; Fanelli, Francesca; Monaci, Linda; Fusco, Vincenzina
Postharvest Quality of Citrus medica L. (cv Liscia-Diamante) Fruit Stored at Different Temperatures: Volatile Profile and Antimicrobial Activity of Essential Oils
2024 Quintieri, Laura; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Caputo, Leonardo; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Cozzolino, Rosaria
Recent Advances in the Discovery of Novel Drugs on Natural Molecules
2024 Quintieri, L.; Caputo, L.; Nicolotti, O.
Relazione di monitoraggio-CEDROTRACK
2024 Quintieri, Laura; Caputo, Leonardo; Valerio, Paolo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Angelo, Adduci.
Strategie sostenibili per il recupero di estratti antimicrobici da scarti della lavorazione del cedro
2024 Schirinzi, W; Lentini, G; Adduci, A; Rossi, A; Caputo, L; Quintieri, L
Alternative Protein Sources and Novel Foods: Benefits, Food Applications and Safety Issues
2023 Quintieri, Laura; Nitride, Chiara; DE ANGELIS, Elisabetta; Lamonaca, Antonella; Pilolli, Rosa; Russo, Francesco; Monaci, Linda
Bioactive compounds from fruit waste to preserve the shelf-life andquality of fresh-cut artichokes
2023 Cefola Maria; Bernardo Pace; Laura Quintieri; Ilde Ricci; Michela Palumbo; Leonardo Caputo; Leonardo Didonna; Lucia Bartella
Dalla scienza alla tavola: Nutribox eathinking, la piattaforma e-commerce di alimenti salutistici e sicuri a tutela dei consumatori vulnerabili
2023 Quintieri L.; De Angelis E.; Lamonaca A.; Pilolli R.; Luparelli A.; Caputo L.; Monaci L.
Editorial: Fight against food waste: combating contamination and spoilage
2023 Quintieri, Laura; Koo Ok, Kyung; Caleb Oluwafemi, James
Innovative limonene and chitosan-based pads in improving shelf-life and preserving the volatile profile of fresh strawberries
2023 Cefola, Maria; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Cervellieri, Salvatore; Fancello, Francesco; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Sorrentino, Andrea; Pace, Bernardo; Zara, Severino
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari
2023 Quintieri, L; Gorrasi, G; Sorrentino, A; Palumbo, M; Ricci, I; Pace, B; Lippolis, V; Cervellieri, S; Caputo, L; Cefola, M
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari. Futuro e sostenibilità nel packaging alimentare
2023 Quintieri, Laura; Gorrasi, Giuliana; Sorrentino, Andrea; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Lippolis, Vincenzo; Cervellieri, Salvatore; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Rapporto di Ricerca Progetto Europeo Nutribox-App
2023 Quintieri, Laura; Monaci, Linda
Strategie sostenibili per la produzione di antimicrobici naturali contro microrganismi multi-resistenti contaminanti agro-alimentari freschi
2023 Caputo L; Luparelli A; Di Donna L; Bartella L;Adduci A; Rossi A;Quintieri L
Widening potentials of whey proteins and a look towards unexplored application fields
2023 Quintieri, Laura; Monaci, Linda
. REPORT ON THE COMMERCIALIZATION STRATEGY
2022 Ruoto L.; Quintieri L.; Lamonaca A.; De Angelis E.; Monaci L
A salicylate-functionalized PET packaging to counteract blue discoloration on mozzarella cheese under cold storage
2022 Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Bugatti, Valeria; Gorrasi, Giuliana
Communication and dissemination report
2022 Brandonisio, G; Guagnano, R; Tischer, C; Lamonaca, A; Quintieri, L; Monaci, L
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Caratterizzazione proteomica di Tritordeum e valutazione del suo potenziale allergenico | 1-gen-2024 | De Angelis, E.; Pilolli, R.; Lamonaca, A.; Luparelli, A.; Quintieri, L.; Monaci, L. | |
Casein: allergenicity and molecular properties | 1-gen-2024 | Monaci, L.; Pilolli, R.; Quintieri, L.; Caputo, L.; Luparelli, A.; De Angelis, E. | |
Milk and Its Derivatives as Sources of Components and Microorganisms with Health-Promoting Properties: Probiotics and Bioactive Peptides | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Fanelli, Francesca; Monaci, Linda; Fusco, Vincenzina | |
Postharvest Quality of Citrus medica L. (cv Liscia-Diamante) Fruit Stored at Different Temperatures: Volatile Profile and Antimicrobial Activity of Essential Oils | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Caputo, Leonardo; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Cozzolino, Rosaria | |
Recent Advances in the Discovery of Novel Drugs on Natural Molecules | 1-gen-2024 | Quintieri, L.; Caputo, L.; Nicolotti, O. | |
Relazione di monitoraggio-CEDROTRACK | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Caputo, Leonardo; Valerio, Paolo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Angelo, Adduci. | |
Strategie sostenibili per il recupero di estratti antimicrobici da scarti della lavorazione del cedro | 1-gen-2024 | Schirinzi, W; Lentini, G; Adduci, A; Rossi, A; Caputo, L; Quintieri, L | |
Alternative Protein Sources and Novel Foods: Benefits, Food Applications and Safety Issues | 1-gen-2023 | Quintieri, Laura; Nitride, Chiara; DE ANGELIS, Elisabetta; Lamonaca, Antonella; Pilolli, Rosa; Russo, Francesco; Monaci, Linda | |
Bioactive compounds from fruit waste to preserve the shelf-life andquality of fresh-cut artichokes | 1-gen-2023 | Cefola Maria; Bernardo Pace; Laura Quintieri; Ilde Ricci; Michela Palumbo; Leonardo Caputo; Leonardo Didonna; Lucia Bartella | |
Dalla scienza alla tavola: Nutribox eathinking, la piattaforma e-commerce di alimenti salutistici e sicuri a tutela dei consumatori vulnerabili | 1-gen-2023 | Quintieri L.; De Angelis E.; Lamonaca A.; Pilolli R.; Luparelli A.; Caputo L.; Monaci L. | |
Editorial: Fight against food waste: combating contamination and spoilage | 1-gen-2023 | Quintieri, Laura; Koo Ok, Kyung; Caleb Oluwafemi, James | |
Innovative limonene and chitosan-based pads in improving shelf-life and preserving the volatile profile of fresh strawberries | 1-gen-2023 | Cefola, Maria; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Cervellieri, Salvatore; Fancello, Francesco; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Sorrentino, Andrea; Pace, Bernardo; Zara, Severino | |
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari | 1-gen-2023 | Quintieri, L; Gorrasi, G; Sorrentino, A; Palumbo, M; Ricci, I; Pace, B; Lippolis, V; Cervellieri, S; Caputo, L; Cefola, M | |
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari. Futuro e sostenibilità nel packaging alimentare | 1-gen-2023 | Quintieri, Laura; Gorrasi, Giuliana; Sorrentino, Andrea; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Lippolis, Vincenzo; Cervellieri, Salvatore; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria | |
Rapporto di Ricerca Progetto Europeo Nutribox-App | 1-gen-2023 | Quintieri, Laura; Monaci, Linda | |
Strategie sostenibili per la produzione di antimicrobici naturali contro microrganismi multi-resistenti contaminanti agro-alimentari freschi | 1-gen-2023 | Caputo L; Luparelli A; Di Donna L; Bartella L;Adduci A; Rossi A;Quintieri L | |
Widening potentials of whey proteins and a look towards unexplored application fields | 1-gen-2023 | Quintieri, Laura; Monaci, Linda | |
. REPORT ON THE COMMERCIALIZATION STRATEGY | 1-gen-2022 | Ruoto L.; Quintieri L.; Lamonaca A.; De Angelis E.; Monaci L | |
A salicylate-functionalized PET packaging to counteract blue discoloration on mozzarella cheese under cold storage | 1-gen-2022 | Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Bugatti, Valeria; Gorrasi, Giuliana | |
Communication and dissemination report | 1-gen-2022 | Brandonisio, G; Guagnano, R; Tischer, C; Lamonaca, A; Quintieri, L; Monaci, L |