QUINTIERI, LAURA
QUINTIERI, LAURA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Application of targeted DART–TQ MS to food safety and authenticity: Two Case Studies
2025 Luparelli, Anna; Schirinzi, William Matteo; Quintieri, Laura; Verdu, Alexandre; Monaci, Linda
Citral-releasing active patches preserve the overall quality and extend strawberry shelf-life
2025 Palumbo, M.; Fancello, F.; Zara, S.; Pace, B.; Ricci, I.; Quintieri, L.; Lippolis, V.; Forleo, T.; Sorrentino, A.; Oliviero, M.; Cervellieri, S.; Caputo, L.; Cefola, M.
DART–Triple Quadrupole Mass Spectrometry Method for Multi-Target and Fast Detection of Adulterants in Saffron
2025 Monaci, Linda; Luparelli, Anna; Schirinzi, WILLIAM MATTEO; Quintieri, Laura; Verdu, Alexandre
Effects of the storage at different temperatures on postharvest quality of Citrus medica L. (cv. Liscia-diamante)
2025 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Exploitation and valorisation of the Protected Designations of Origin (PDO) citron “Santa Maria del Cedro” in the fresh-cut market
2025 Quintieri, L.; Adduci, A.; Palumbo, M.; Schirinzi, W.; Pace, B.; Cefola, M.; De Chiara, M. L. V.; Caputo, L.
Improvement of antioxidant activity and postharvest quality of fresh-cut artichoke by dipping in flavonoid-rich bergamot juice
2025 Palumbo, Michela; Quintieri, Laura; Bartella, Lucia; Di Donna, Leonado; Santoro, Ilaria; Luparelli, Anna; Caputo, Leonardo; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Matarazzo, Cristina; Cefola, Maria
Mexiletine-Derived (Thio)Ureas as Modulators of both Antimicrobial Activity and Cardiac Liability of Clarithromycin
2025 Cavalluzzi, M. M.; Quintieri, L.; Rotondo, N. P.; Schirinzi, W.; Lionetto, M. G.; De Zio, R.; Trisciuzzi, D.; Terlizzi, F.; Verri, T.; Gerbino, A.; Nicolotti, O.; Caputo, L.; Priori, S. G.; Lentini, G.
Overview on benefits and risks of alternative proteins and novel foods: worth it?
2025 Quintieri, Laura
Relazione scientifica finale relativa al progetto: “TRACCIABILITÀ MOLECOLARE DEI CEDRI DELLA RIVIERA. QUALITÀ E SICUREZZA DEI PRODOTTI FOOD E NON FOOD VALUTATE CON TECNOLOGIE CHIMICHE AVANZATE-CEDROTRACK”
2025 Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Santoro, Ilaria; Tagarelli, Antonio; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo
Soluzioni tecnologiche e buone pratiche innovative per l’implementazione del decision support system della coltura del cedro e valorizzazione dei suoi prodotti trasformati - Progetto INNOCEDRO PSR-Calabria Misura 16 – Intervento 16.1.1 Fase 2 Periodo di rendicontazione: 16.08.2022-15.08.2025
2025 Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Del Vecchio, Pasquale; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Adduci, Angelo; Rossi, Alfonso; Sollazzo, Giambattista
Targeted and Rapid Determination of Key Biogenic Amines in Tuna by DART-TQ MS
2025 Luparelli, Anna; Schirinzi, William Matteo; Quintieri, Laura; Verdu, Alexandre; Monaci, Linda
Unlocking the Potential of Bacillus subtilis: A Comprehensive Study on Mycotoxin Decontamination, Mechanistic Insights, and Efficacy Assessment in a Liquid Food Model
2025 Greco, D.; D'Ascanio, V.; Santovito, E.; Abbasciano, M.; Quintieri, L.; Techer, C.; Avantaggiato, G.
Unraveling the Biological Properties of Whey Peptides and Their Role as Emerging Therapeutics in Immune Tolerance
2025 Quintieri, L.; Luparelli, A.; Caputo, L.; Schirinzi, W.; De Bellis, F.; Smiriglia, L.; Monaci, L.
Whey Proteins and Bioactive Peptides: Advances in Production, Selection and Bioactivity Profiling
2025 Luparelli, Anna; Trisciuzzi, Daniela; Schirinzi, WILLIAM MATTEO; Caputo, Leonardo; Smiriglia, Leonardo; Quintieri, Laura; Nicolotti, Orazio; Monaci, Linda
Antimicrobial activity of the citron essential oils against microbial pathogens contaminating fresh cut products
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
Caratterizzazione proteomica di Tritordeum e valutazione del suo potenziale allergenico
2024 De Angelis, E.; Pilolli, R.; Lamonaca, A.; Luparelli, A.; Quintieri, L.; Monaci, L.
Casein: allergenicity and molecular properties
2024 Monaci, L.; Pilolli, R.; Quintieri, L.; Caputo, L.; Luparelli, A.; De Angelis, E.
Cedro di Santa Maria del Cedro Dop: gusto e funzionalità per un gelato al top
2024 Caputo, L.; Cefola, M.; Pace, B.; Quintieri, L.; Cozzolino, R.
CHEMICAL CHARACTERIZATION BY LC-HR-MS/MS OF AN INNOVATIVE AND ENRICHED TARALLO PUGLIESE FORTIFIED WITH LEGUME ENDPRODUCTS
2024 Lamonaca, Antonella; De Bellis, Federica; Luparelli, Anna; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Pilolli, Rosa; De Angelis, Elisabetta; Monaci, Linda
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| Application of targeted DART–TQ MS to food safety and authenticity: Two Case Studies | 1-gen-2025 | Luparelli, Anna; Schirinzi, William Matteo; Quintieri, Laura; Verdu, Alexandre; Monaci, Linda | |
| Citral-releasing active patches preserve the overall quality and extend strawberry shelf-life | 1-gen-2025 | Palumbo, M.; Fancello, F.; Zara, S.; Pace, B.; Ricci, I.; Quintieri, L.; Lippolis, V.; Forleo, T.; Sorrentino, A.; Oliviero, M.; Cervellieri, S.; Caputo, L.; Cefola, M. | |
| DART–Triple Quadrupole Mass Spectrometry Method for Multi-Target and Fast Detection of Adulterants in Saffron | 1-gen-2025 | Monaci, Linda; Luparelli, Anna; Schirinzi, WILLIAM MATTEO; Quintieri, Laura; Verdu, Alexandre | |
| Effects of the storage at different temperatures on postharvest quality of Citrus medica L. (cv. Liscia-diamante) | 1-gen-2025 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria | |
| Exploitation and valorisation of the Protected Designations of Origin (PDO) citron “Santa Maria del Cedro” in the fresh-cut market | 1-gen-2025 | Quintieri, L.; Adduci, A.; Palumbo, M.; Schirinzi, W.; Pace, B.; Cefola, M.; De Chiara, M. L. V.; Caputo, L. | |
| Improvement of antioxidant activity and postharvest quality of fresh-cut artichoke by dipping in flavonoid-rich bergamot juice | 1-gen-2025 | Palumbo, Michela; Quintieri, Laura; Bartella, Lucia; Di Donna, Leonado; Santoro, Ilaria; Luparelli, Anna; Caputo, Leonardo; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Matarazzo, Cristina; Cefola, Maria | |
| Mexiletine-Derived (Thio)Ureas as Modulators of both Antimicrobial Activity and Cardiac Liability of Clarithromycin | 1-gen-2025 | Cavalluzzi, M. M.; Quintieri, L.; Rotondo, N. P.; Schirinzi, W.; Lionetto, M. G.; De Zio, R.; Trisciuzzi, D.; Terlizzi, F.; Verri, T.; Gerbino, A.; Nicolotti, O.; Caputo, L.; Priori, S. G.; Lentini, G. | |
| Overview on benefits and risks of alternative proteins and novel foods: worth it? | 1-gen-2025 | Quintieri, Laura | |
| Relazione scientifica finale relativa al progetto: “TRACCIABILITÀ MOLECOLARE DEI CEDRI DELLA RIVIERA. QUALITÀ E SICUREZZA DEI PRODOTTI FOOD E NON FOOD VALUTATE CON TECNOLOGIE CHIMICHE AVANZATE-CEDROTRACK” | 1-gen-2025 | Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Santoro, Ilaria; Tagarelli, Antonio; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo | |
| Soluzioni tecnologiche e buone pratiche innovative per l’implementazione del decision support system della coltura del cedro e valorizzazione dei suoi prodotti trasformati - Progetto INNOCEDRO PSR-Calabria Misura 16 – Intervento 16.1.1 Fase 2 Periodo di rendicontazione: 16.08.2022-15.08.2025 | 1-gen-2025 | Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Del Vecchio, Pasquale; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Adduci, Angelo; Rossi, Alfonso; Sollazzo, Giambattista | |
| Targeted and Rapid Determination of Key Biogenic Amines in Tuna by DART-TQ MS | 1-gen-2025 | Luparelli, Anna; Schirinzi, William Matteo; Quintieri, Laura; Verdu, Alexandre; Monaci, Linda | |
| Unlocking the Potential of Bacillus subtilis: A Comprehensive Study on Mycotoxin Decontamination, Mechanistic Insights, and Efficacy Assessment in a Liquid Food Model | 1-gen-2025 | Greco, D.; D'Ascanio, V.; Santovito, E.; Abbasciano, M.; Quintieri, L.; Techer, C.; Avantaggiato, G. | |
| Unraveling the Biological Properties of Whey Peptides and Their Role as Emerging Therapeutics in Immune Tolerance | 1-gen-2025 | Quintieri, L.; Luparelli, A.; Caputo, L.; Schirinzi, W.; De Bellis, F.; Smiriglia, L.; Monaci, L. | |
| Whey Proteins and Bioactive Peptides: Advances in Production, Selection and Bioactivity Profiling | 1-gen-2025 | Luparelli, Anna; Trisciuzzi, Daniela; Schirinzi, WILLIAM MATTEO; Caputo, Leonardo; Smiriglia, Leonardo; Quintieri, Laura; Nicolotti, Orazio; Monaci, Linda | |
| Antimicrobial activity of the citron essential oils against microbial pathogens contaminating fresh cut products | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo | |
| ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo | |
| Caratterizzazione proteomica di Tritordeum e valutazione del suo potenziale allergenico | 1-gen-2024 | De Angelis, E.; Pilolli, R.; Lamonaca, A.; Luparelli, A.; Quintieri, L.; Monaci, L. | |
| Casein: allergenicity and molecular properties | 1-gen-2024 | Monaci, L.; Pilolli, R.; Quintieri, L.; Caputo, L.; Luparelli, A.; De Angelis, E. | |
| Cedro di Santa Maria del Cedro Dop: gusto e funzionalità per un gelato al top | 1-gen-2024 | Caputo, L.; Cefola, M.; Pace, B.; Quintieri, L.; Cozzolino, R. | |
| CHEMICAL CHARACTERIZATION BY LC-HR-MS/MS OF AN INNOVATIVE AND ENRICHED TARALLO PUGLIESE FORTIFIED WITH LEGUME ENDPRODUCTS | 1-gen-2024 | Lamonaca, Antonella; De Bellis, Federica; Luparelli, Anna; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Pilolli, Rosa; De Angelis, Elisabetta; Monaci, Linda |