SBERVEGLIERI, VERONICA
SBERVEGLIERI, VERONICA
Istituto di Bioscienze e Biorisorse
Data-Driven Virtual Sensing for Electrochemical Sensors
2024 Sangiorgi, L.; Sberveglieri, V.; Carnevale, C.; De Nardi, S.; Nunez Carmona, E.; Raccagni, S.
Sviluppo di dispositivi IoT per la valutazione in real-time della stagionatura di formaggi a pasta filata inoculati con ceppi selezionati di Penicillium spp.
2024 Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; NUNEZ CARMONA, Estefania; Genzardi, Dario; Anelli, Pamela; Marzulli, Alessia; Poeta, Elisabetta; Manini, Luca; Caruso, Immacolata; Susca, Antonia; Moretti, Antonio; Sberveglieri, Veronica
Different Diacetyl Perception Detected through MOX Sensors in Real-Time Analysis of Beer Samples
2023 Liboà, Aris; Genzardi, Dario; Nunez Carmona, E.; Carabetta, Sonia; Rosa Di Sanzo, ; Russo, Mariateresa; Sberveglieri, Veronica
Leuconostoc performance in soy-based fermentations – Survival, acidification, sugar metabolism, and flavor comparisons
2023 Watjen, A. P.; De Vero, L.; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, V.; Huang, W.; Turner, M. S.; Bang-Berthelsen, C. H.
Nanotechnology and E-Sensing for Food Chain Quality and Safety
2023 Poeta, E.; Liboa, A.; Mistrali, S.; Nunez Carmona, E.; Sberveglieri, V.
Studio dell'evoluzione del volatiloma di ceppi di Penicillium spp. isolati da formaggi a pasta filata in funzione di differenti condizioni colturali.
2023 Pinto, L; Sberveglieri, V
Tailored Gas Sensors as Rapid Technology to Support the Jams Production
2023 Geco, G.; Nunez Carmona, E.; Genzardi, D.; Bianchini, L.; Piccoli, P.; Zottele, I.; Tamanini, A.; Motolose, C.; Scalmato, A.; Sberveglieri, G.; Sberveglieri, V.
A New Kind of Chemical Nanosensors for Discrimination of Espresso Coffee
2022 Greco, G.; Nunez Carmona, E.; Sberveglieri, G.; Genzardi, D.; Sberveglieri, V.
Discrimination of the Olfactive Fraction of Different Renewable Organic Sources and their By-Products. A New Generation of MOX Sensor Tailor Made Device to Classify the Volatile Fingerprint
2022 Sberveglieri, Veronica; Genzardi, Dario; Geco, Giuseppe; Nunez Carmona, E.; Pezzottini, Simone; Sberveglieri, Giorgio
Nanowire Gas Sensor to Support Optical and Volatile Changes in the Production Chain of Fruit Jams
2022 Nunez Carmona, E; Greco, G.; Genzardi, D.; Piccoli, P.; Zottele, I.; Tamanini, A.; Sberveglieri, G.; Sberveglieri, V.
Real Time Monitoring of Wine Vinegar Supply Chain through MOX Sensors
2022 Genzardi, D.; Greco, G.; Nunez Carmona, E.; Sberveglieri, V.
The Electronic Nose: Review on Sensor Arrays and Future Perspectives
2022 Sberveglieri, Giorgio; Greco, Giuseppe; Genzardi, Dario; Nunez Carmona, E; Pezzottini, Simone; Sberveglieri, Veronica
Volatile Olfactory Profiles of Umbrian Extra Virgin Olive Oils and Their Discrimination through MOX Chemical Sensors
2022 Mariotti, Roberto; Nunez-Carmona, Estefania; Genzardi, Dario; Pandolfi, Saverio; Sberveglieri, Veronica; Mousavi, Soraya
How Coffee Capsules Affect the Volatilome in Espresso Coffee
2021 Greco, Giuseppe; Nunez Carmona, E.; Abbatangelo, Marco; Fava, Patrizia; Sberveglieri, Veronica
Internet of Food (IoF), Tailor-Made Metal Oxide Gas Sensors to Support Tea Supply Chain
2021 Nunez Carmona, E; Abbatangelo, Marco; Sberveglieri, Veronica
An Array of MOX Sensors and ANNs to Assess Grated Parmigiano Reggiano Cheese Packs' Compliance with CFPR Guidelines
2020 Abbatangelo, Marco; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, Veronica; Zappa, Dario; Elisabetta Comini and Giorgio Sberveglieri,
Chemical gas sensors studied at SENSOR lab, Brescia (Italy): From conventional to energy-efficient and biocompatible composite structures
2020 Galstyan, Vardan; Kaur, Navpreet; Zappa, Dario; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, Veronica; Comini, Elisabetta
How Nanotechnology Can Help the "Zero Hunger" Goal?
2020 Abbatangelo, Marco; NUNEZ CARMONA, Estefania; Sberveglieri, Veronica
k-NN and k-NN-ANN Combined Classifier to Assess MOX Gas Sensors Performances Affected by Drift Caused by Early Life Aging
2020 Abbatangelo, Marco; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, Veronica; Comini, Elisabetta; Sberveglieri, Giorgio
Metabolomics fingerprint of Philippine coffee by SPME-GC-MS for geographical and varietal classification
2020 Ongo, E. A.; Montevecchi, G.; Antonelli, A.; Sberveglieri, V.; Sevilla III, F.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Data-Driven Virtual Sensing for Electrochemical Sensors | 1-gen-2024 | Sangiorgi, L.; Sberveglieri, V.; Carnevale, C.; De Nardi, S.; Nunez Carmona, E.; Raccagni, S. | |
Sviluppo di dispositivi IoT per la valutazione in real-time della stagionatura di formaggi a pasta filata inoculati con ceppi selezionati di Penicillium spp. | 1-gen-2024 | Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; NUNEZ CARMONA, Estefania; Genzardi, Dario; Anelli, Pamela; Marzulli, Alessia; Poeta, Elisabetta; Manini, Luca; Caruso, Immacolata; Susca, Antonia; Moretti, Antonio; Sberveglieri, Veronica | |
Different Diacetyl Perception Detected through MOX Sensors in Real-Time Analysis of Beer Samples | 1-gen-2023 | Liboà, Aris; Genzardi, Dario; Nunez Carmona, E.; Carabetta, Sonia; Rosa Di Sanzo, ; Russo, Mariateresa; Sberveglieri, Veronica | |
Leuconostoc performance in soy-based fermentations – Survival, acidification, sugar metabolism, and flavor comparisons | 1-gen-2023 | Watjen, A. P.; De Vero, L.; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, V.; Huang, W.; Turner, M. S.; Bang-Berthelsen, C. H. | |
Nanotechnology and E-Sensing for Food Chain Quality and Safety | 1-gen-2023 | Poeta, E.; Liboa, A.; Mistrali, S.; Nunez Carmona, E.; Sberveglieri, V. | |
Studio dell'evoluzione del volatiloma di ceppi di Penicillium spp. isolati da formaggi a pasta filata in funzione di differenti condizioni colturali. | 1-gen-2023 | Pinto, L; Sberveglieri, V | |
Tailored Gas Sensors as Rapid Technology to Support the Jams Production | 1-gen-2023 | Geco, G.; Nunez Carmona, E.; Genzardi, D.; Bianchini, L.; Piccoli, P.; Zottele, I.; Tamanini, A.; Motolose, C.; Scalmato, A.; Sberveglieri, G.; Sberveglieri, V. | |
A New Kind of Chemical Nanosensors for Discrimination of Espresso Coffee | 1-gen-2022 | Greco, G.; Nunez Carmona, E.; Sberveglieri, G.; Genzardi, D.; Sberveglieri, V. | |
Discrimination of the Olfactive Fraction of Different Renewable Organic Sources and their By-Products. A New Generation of MOX Sensor Tailor Made Device to Classify the Volatile Fingerprint | 1-gen-2022 | Sberveglieri, Veronica; Genzardi, Dario; Geco, Giuseppe; Nunez Carmona, E.; Pezzottini, Simone; Sberveglieri, Giorgio | |
Nanowire Gas Sensor to Support Optical and Volatile Changes in the Production Chain of Fruit Jams | 1-gen-2022 | Nunez Carmona, E; Greco, G.; Genzardi, D.; Piccoli, P.; Zottele, I.; Tamanini, A.; Sberveglieri, G.; Sberveglieri, V. | |
Real Time Monitoring of Wine Vinegar Supply Chain through MOX Sensors | 1-gen-2022 | Genzardi, D.; Greco, G.; Nunez Carmona, E.; Sberveglieri, V. | |
The Electronic Nose: Review on Sensor Arrays and Future Perspectives | 1-gen-2022 | Sberveglieri, Giorgio; Greco, Giuseppe; Genzardi, Dario; Nunez Carmona, E; Pezzottini, Simone; Sberveglieri, Veronica | |
Volatile Olfactory Profiles of Umbrian Extra Virgin Olive Oils and Their Discrimination through MOX Chemical Sensors | 1-gen-2022 | Mariotti, Roberto; Nunez-Carmona, Estefania; Genzardi, Dario; Pandolfi, Saverio; Sberveglieri, Veronica; Mousavi, Soraya | |
How Coffee Capsules Affect the Volatilome in Espresso Coffee | 1-gen-2021 | Greco, Giuseppe; Nunez Carmona, E.; Abbatangelo, Marco; Fava, Patrizia; Sberveglieri, Veronica | |
Internet of Food (IoF), Tailor-Made Metal Oxide Gas Sensors to Support Tea Supply Chain | 1-gen-2021 | Nunez Carmona, E; Abbatangelo, Marco; Sberveglieri, Veronica | |
An Array of MOX Sensors and ANNs to Assess Grated Parmigiano Reggiano Cheese Packs' Compliance with CFPR Guidelines | 1-gen-2020 | Abbatangelo, Marco; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, Veronica; Zappa, Dario; Elisabetta Comini and Giorgio Sberveglieri, | |
Chemical gas sensors studied at SENSOR lab, Brescia (Italy): From conventional to energy-efficient and biocompatible composite structures | 1-gen-2020 | Galstyan, Vardan; Kaur, Navpreet; Zappa, Dario; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, Veronica; Comini, Elisabetta | |
How Nanotechnology Can Help the "Zero Hunger" Goal? | 1-gen-2020 | Abbatangelo, Marco; NUNEZ CARMONA, Estefania; Sberveglieri, Veronica | |
k-NN and k-NN-ANN Combined Classifier to Assess MOX Gas Sensors Performances Affected by Drift Caused by Early Life Aging | 1-gen-2020 | Abbatangelo, Marco; Nunez Carmona, E; Sberveglieri, Veronica; Comini, Elisabetta; Sberveglieri, Giorgio | |
Metabolomics fingerprint of Philippine coffee by SPME-GC-MS for geographical and varietal classification | 1-gen-2020 | Ongo, E. A.; Montevecchi, G.; Antonelli, A.; Sberveglieri, V.; Sevilla III, F. |