TRISTEZZA, MARIANA

TRISTEZZA, MARIANA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA - Sede Secondaria di Lecce  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 31 (tempo di esecuzione: 0.058 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
AN INNOVATIVE OLIGONUCLEOTIDE MICROARRAY TO DETECT SPOILAGE MICROORGANISMS IN WINE 1-gen-2018 Cimaglia, F; Tristezza, M; Saccomanno, A; Rampino, P; Perrotta, C; Capozzi, V; Spano, G; Chiesa, M; Mita, G; Grieco, F
Early ongoing speciation of Ogataea uvarum Sp. Nov. within the grape ecosystem revealed by the internal variability among the rDNA operon repeats 1-gen-2018 Roscini, Luca; Tristezza, Mariana; Corte, Laura; Colabella, Claudia; Perrotta, Carla; Rampino, Patrizia; Robert, Vincent; Vu, Duong; Cardinali, Gianluigi; Grieco, Francesco
Detection of wine spoilage microorganisms by DNA microarray assay 1-gen-2017 Tristezza, Mariana; Cimaglia, Fabio; de Gironimo, Annamaria; Saccomanno, Antonietta; Rampino, Patrizia; Perrotta, Carla; Spano, Giuseppe; Mita, Giovanni; Grieco, Francesco
Internal variability of rDNA in an ongoing speciation of the yeast Ogatea uvarum Sp.Nov. 1-gen-2017 Mariana Tristezza; Luca Roscini; Laura Corte; Claudia Colabella; Carla Perrotta; Patrizia Rampino; Vincent Robert ; Duong Vu; Gianluigi Cardinali;Francesco Grieco
Prunus mahaleb, L. fermented fruits: a potential source of antioxidant activity and probiotic microrganisms 1-gen-2017 Gerardi, Carmela; Tristezza, Mariana; Giordano, Luca; Maiorano, Gabriele; Blando, Federica; DE CANDIA, Silvia; Grieco, Francesco
Selected Candida zemplinina strain in multistarter grape must fermentations with Saccharomyces cerevisiae 1-gen-2017 Tristezza, Mariana; Tufariello, Maria; Beneduce, Luciano; Capozzi, Vittorio; Spano, Giuseppe; Cagnazzo, Alessandra; Grieco, Francesco; Cantele, Giovanni; Grieco, Francesco
Transcriptional analysis of Acinetobacter sp. neg1 capable of degrading ochratoxin A 1-gen-2017 Liuzzi, Vc; Fanelli, F; Tristezza, M; Haidukowski, M; Picardi, E; Manzari, C; Lionetti, C; Grieco, F; Logrieco, Af; Thon, Mr; Pesole, G; Mule, G
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di lieviti vinari autoctoni appartenenti alla specie Candida zemplinina 1-gen-2016 Tristezza, M; Garofano, M; Grieco, F; Tufariello, M; Capozzi, V; Spano, G; Grieco, F
Fermentazione di frutti di Prunus mahaleb, L. per la produzione di alimenti funzionali 26-ott-2016 Giordano, Luca; Perrotta, Carla; Gerardi, Carmela; Grieco, Francesco; Tristezza, Mariana
From grape berries to wine: population dynamics of cultivable yeasts associated to "Nero di Troia" autochthonous grape cultivar 1-gen-2016 Carmela Garofalo; Mariana Tristezza; Francesco Grieco; Giuseppe Spanoand Vittorio Capozzi
Simultaneous inoculation of yeasts and lactic acid bacteria: effects on fermentation dynamics and chemical composition of Negroamaro wine 1-gen-2016 Tristezza, M; di Feo, L; Tufariello, M; Grieco, F; Capozzi, V; Spano, G; Mita, G; Grieco, F
The Oenological Potential of Hanseniaspora uvarum in Simultaneous and Sequential Co-fermentation with Saccharomyces cerevisiae for Industrial Wine Production 1-gen-2016 Tristezza, M; Tufariello, M; Capozzi, V; Spano, G; Mita, G; Grieco, F
Biodegradation of Ochratoxin A by Bacterial Strains Isolated from Vineyard Soils 1-gen-2015 De Bellis P.; Tristezza M.; Haidukowski M.; Fanelli F.; Sisto A.; Mulè G.; Grieco F.
Degradation of the mycotoxin ochratoxin A by bacterial strains originating from contaminated vineyard soils 1-gen-2015 De Bellis P.; Tristezza M.; Haidukowski M.; Fanelli F.; Sisto A.; Mulè G.; Grieco F
Draft genome sequence of Acinetobacter sp neg1 capable of degrading ochratoxin A 1-gen-2015 Fanelli, Francesca; Matteo, Chiara; Liuzzi Vania, C; Miriam, Haidukowski; Tristezza, Mariana; Manzari, Caterina; D'Erchia, ANNA MARIA; Pesole, Graziano; Horner David, S; Giuseppina, Mule
Influence of a selected Hanseniaspora uvarum strain in multistarter grape must fermentations with Saccharomyces cerevisiae 1-gen-2015 Mariana Tristezza; Corallo Daniela; Giovanni Cantele; Maria Tufariello; Giovanni Mita; Giuseppe Spano; Francesco Grieco
Occurrence of Listeria monocytogenes and Salmonella spp. in meat processed products from industrial plants in Southern Italy 1-gen-2015 Valeria D'Ostuni; Mariana Tristezza; Maria Grazia De Giorgi; Patrizia Rampino; Francesco Grieco; Carla Perrotta
Ogataea uvarum Sp. Nov., a new yeast species of the Ogataea clade from Italian grape bunches 1-gen-2015 Tristezza, Mariana; Roscini, Luca; Corte, Laura; Colabella, Claudia; Perrotta, Carla; Rampino, Patrizia; Cardinali, Gianluigi; Grieco, Francesco
Sequence heterogeneity of large subunit and internal transcribed spacer domains in the DNA operon encoding for the ribosomal RNA of Ogataea uvarum Sp. Nov. 1-gen-2015 Tristezza M.; Roscini L.; Corte L.; Colabella C.; Perrotta C.; Rampino P.; Cardinali G.; Grieco F.
The use of co-immobilized Saccharomyces cerevisiae and Oenococcus oeni cells for wine fermentation 1-gen-2015 Bleve, Gianluca; Tufariello, Maria; Vetrano, Cosimo; Tristezza, Mariana; Mita, Giovanni; Grieco, Francesco