DI RENZO, TIZIANA
DI RENZO, TIZIANA
Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA
Bioactive peptides released by lactic acid bacteria fermented pistachio beverages
2024 Marulo, S.; De Caro, S.; Nitride, C.; Di Renzo, T.; Di Stasio, L.; Ferranti, P.; Reale, A.; Mamone, G.
Development and Evaluation of a Fermented Pistachio-Based Beverage Obtained by Colloidal Mill
2024 Reale, Anna; Puppo, Maria Cecilia; Boscaino, Floriana; Garzon, Antonela Guadalupe; Drago, Silvina Rosa; Marulo, Serena; Di Renzo, Tiziana
Effect of Different Hydrocolloids on the Qualitative Characteristics of Fermented Gluten-Free Quinoa Dough and Bread
2024 DI RENZO, Tiziana; Carmela Trivisonno, Maria; Nazzaro, Stefania; Reale, Anna; Cristina Messia, Maria
Exploitation of Black Olive (Olea europaea L. cv. Piantone di Mogliano) Pomace for the Production of High-Value Bread
2024 Cardinali, F.; Belleggia, L.; Reale, A.; Cirlini, M.; Boscaino, F.; Di Renzo, T.; Del Vecchio, L.; Cavalca, N.; Milanovic, V.; Garofalo, C.; Cesaro, C.; Rampanti, G.; Osimani, A.; Aquilanti, L.
Lacto-fermented garlic handcrafted in the Lower Silesia Region (Poland): Microbial diversity, morpho-textural traits, and volatile compounds
2024 Cardinali, F.; Botta, C.; Harasym, J.; Ferrocino, I.; Reale, A.; Boscaino, F.; Di Renzo, T.; Milanovic, V.; Garofalo, C.; Rampanti, G.; Aquilanti, L.; Osimani, A.
Optimisation of fermentation conditions for the production of gamma-aminobutyric acid (GABA)-rich soy sauce
2024 Shin Yee, C.; Ilham, Z.; Cheng, A.; Abd Rahim, M. H.; Hajar-Azhari, S.; Yuswan, M. H.; Mohd Zaini, N. A.; Reale, A.; Di Renzo, T.; Wan-Mohtar, W. A. A. Q. I.
Ancient Grain Flours with Different Degrees of Sifting: Advances in Knowledge of Nutritional, Technological, and Microbiological Aspects
2023 Di Renzo, T.; Cascone, G.; Crescente, G.; Reale, A.; Menga, V.; D'Apolito, M.; Nazzaro, S.; Volpe, M. G.; Moccia, S.
Impact of Different Drying Methods on the Microbiota, Volatilome, Color, and Sensory Traits of Sea Fennel (Crithmum maritimum L.) Leaves
2023 Maoloni, A.; Cardinali, F.; Milanovic, V.; Reale, A.; Boscaino, F.; Di Renzo, T.; Ferrocino, I.; Rampanti, G.; Garofalo, C.; Osimani, A.; Aquilanti, L.
Insight into the role of lactic acid bacteria in the development of a novel fermented pistachio (Pistacia vera L.) beverage
2023 Di Renzo, T.; Osimani, A.; Marulo, S.; Cardinali, F.; Mamone, G.; Puppo, C.; Garzon, A. G.; Drago, S. R.; Laurino, C.; Reale, A.
Microbial and Qualitative Traits of Quinoa and Amaranth Seeds from Experimental Fields in Southern Italy
2023 Reale, Anna; Cristina Messia, Maria; Pulvento, Cataldo; Lavini, Antonella; Nazzaro, Stefania; DI RENZO, Tiziana
Pharmacomicrobiomics of Classical Immunosuppressant Drugs: A Systematic Review
2023 Manes, A.; Di Renzo, T.; Dodani, L.; Reale, A.; Gautiero, C.; Di Lauro, M.; Nasti, G.; Manco, F.; Muscariello, E.; Guida, B.; Tarantino, G.; Cataldi, M.
Shotgun proteomics for the identification of yeasts responsible for pink/red discoloration in commercial dairy products
2023 Di Renzo, T.; Reale, A.; Nazzaro, S.; Siano, F.; Addeo, F.; Picariello, G.
Essential Oils from Indigenous Iranian Plants: A Natural Weapon vs. Multidrug-Resistant Escherichia coli
2022 Pajohi Alamoti, Mohammadreza; Bazarganigilani, Behnaz; Mahmoudi, Razzagh; Reale, Anna; Pakbin, Babak; DI RENZO, Tiziana; Kaboudari, Ata
Innovative technologies optimizing the production process of "Castagne del Prete": Impact on microstructure and volatile compounds
2022 Santagata, Gabriella; DI RENZO, Tiziana; Mallardo, Salvatore; Reale, Anna; Cascone, Giovanni; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA
Selection of Non-Saccharomyces Wine Yeasts for the Production of Leavened Doughs
2022 Zotta, Teresa; DI RENZO, Tiziana; Sorrentino, Alida; Reale, Anna; Boscaino, Floriana
Surface Layer Protein Pattern of Levilactobacillus brevis Strains Investigated by Proteomics
2022 Mazzeo, Mf; Reale, A; Di Renzo, T; Siciliano, Ra
Unfolding microbiota and volatile organic compounds of Portuguese Painho de Porco Preto fermented sausages
2022 Belleggia, Luca; Ferrocino, Ilario; Reale, Anna; Rita Corvaglia, Maria; C, Vesna Milanovi; Cesaro, Cristiana; Boscaino, Floriana; DI RENZO, Tiziana; Garofalo, Cristiana; Cardinali, Federica; Aquilanti, Lucia; Cocolin, Luca; Osimani, Andrea
Unravelling microbial populations and volatile organic compounds of artisan fermented liver sausages manufactured in Central Italy
2022 Belleggia, Luca; Ferrocino, Ilario; Reale, Anna; Naceur Haouet, M; Rita Corvaglia, Maria; C, Vesna Milanovi; Boscaino, Floriana; DI RENZO, Tiziana; Di Bella, Sara; Borghi, Monica; Farneti, Silvana; Cesaro, Cristiana; Garofalo, Cristiana; Cardinali, Federica; Aquilanti, Lucia; Musari, Evan; Cocolin, Luca; Osimani, Andrea
Utilizzo di lieviti non-Saccharomyces per la produzione di impasti per prodotti da forno
2022 Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Zotta, Teresa
Alginate-Assisted Lemongrass (Cymbopogon nardus) Essential Oil Dispersions for Antifungal Activity
2021 Cofelice, Martina; Cinelli, Giuseppe; Lopez, Francesco; DI RENZO, Tiziana; Coppola, Raffaele; Reale, Anna
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Bioactive peptides released by lactic acid bacteria fermented pistachio beverages | 1-gen-2024 | Marulo, S.; De Caro, S.; Nitride, C.; Di Renzo, T.; Di Stasio, L.; Ferranti, P.; Reale, A.; Mamone, G. | |
Development and Evaluation of a Fermented Pistachio-Based Beverage Obtained by Colloidal Mill | 1-gen-2024 | Reale, Anna; Puppo, Maria Cecilia; Boscaino, Floriana; Garzon, Antonela Guadalupe; Drago, Silvina Rosa; Marulo, Serena; Di Renzo, Tiziana | |
Effect of Different Hydrocolloids on the Qualitative Characteristics of Fermented Gluten-Free Quinoa Dough and Bread | 1-gen-2024 | DI RENZO, Tiziana; Carmela Trivisonno, Maria; Nazzaro, Stefania; Reale, Anna; Cristina Messia, Maria | |
Exploitation of Black Olive (Olea europaea L. cv. Piantone di Mogliano) Pomace for the Production of High-Value Bread | 1-gen-2024 | Cardinali, F.; Belleggia, L.; Reale, A.; Cirlini, M.; Boscaino, F.; Di Renzo, T.; Del Vecchio, L.; Cavalca, N.; Milanovic, V.; Garofalo, C.; Cesaro, C.; Rampanti, G.; Osimani, A.; Aquilanti, L. | |
Lacto-fermented garlic handcrafted in the Lower Silesia Region (Poland): Microbial diversity, morpho-textural traits, and volatile compounds | 1-gen-2024 | Cardinali, F.; Botta, C.; Harasym, J.; Ferrocino, I.; Reale, A.; Boscaino, F.; Di Renzo, T.; Milanovic, V.; Garofalo, C.; Rampanti, G.; Aquilanti, L.; Osimani, A. | |
Optimisation of fermentation conditions for the production of gamma-aminobutyric acid (GABA)-rich soy sauce | 1-gen-2024 | Shin Yee, C.; Ilham, Z.; Cheng, A.; Abd Rahim, M. H.; Hajar-Azhari, S.; Yuswan, M. H.; Mohd Zaini, N. A.; Reale, A.; Di Renzo, T.; Wan-Mohtar, W. A. A. Q. I. | |
Ancient Grain Flours with Different Degrees of Sifting: Advances in Knowledge of Nutritional, Technological, and Microbiological Aspects | 1-gen-2023 | Di Renzo, T.; Cascone, G.; Crescente, G.; Reale, A.; Menga, V.; D'Apolito, M.; Nazzaro, S.; Volpe, M. G.; Moccia, S. | |
Impact of Different Drying Methods on the Microbiota, Volatilome, Color, and Sensory Traits of Sea Fennel (Crithmum maritimum L.) Leaves | 1-gen-2023 | Maoloni, A.; Cardinali, F.; Milanovic, V.; Reale, A.; Boscaino, F.; Di Renzo, T.; Ferrocino, I.; Rampanti, G.; Garofalo, C.; Osimani, A.; Aquilanti, L. | |
Insight into the role of lactic acid bacteria in the development of a novel fermented pistachio (Pistacia vera L.) beverage | 1-gen-2023 | Di Renzo, T.; Osimani, A.; Marulo, S.; Cardinali, F.; Mamone, G.; Puppo, C.; Garzon, A. G.; Drago, S. R.; Laurino, C.; Reale, A. | |
Microbial and Qualitative Traits of Quinoa and Amaranth Seeds from Experimental Fields in Southern Italy | 1-gen-2023 | Reale, Anna; Cristina Messia, Maria; Pulvento, Cataldo; Lavini, Antonella; Nazzaro, Stefania; DI RENZO, Tiziana | |
Pharmacomicrobiomics of Classical Immunosuppressant Drugs: A Systematic Review | 1-gen-2023 | Manes, A.; Di Renzo, T.; Dodani, L.; Reale, A.; Gautiero, C.; Di Lauro, M.; Nasti, G.; Manco, F.; Muscariello, E.; Guida, B.; Tarantino, G.; Cataldi, M. | |
Shotgun proteomics for the identification of yeasts responsible for pink/red discoloration in commercial dairy products | 1-gen-2023 | Di Renzo, T.; Reale, A.; Nazzaro, S.; Siano, F.; Addeo, F.; Picariello, G. | |
Essential Oils from Indigenous Iranian Plants: A Natural Weapon vs. Multidrug-Resistant Escherichia coli | 1-gen-2022 | Pajohi Alamoti, Mohammadreza; Bazarganigilani, Behnaz; Mahmoudi, Razzagh; Reale, Anna; Pakbin, Babak; DI RENZO, Tiziana; Kaboudari, Ata | |
Innovative technologies optimizing the production process of "Castagne del Prete": Impact on microstructure and volatile compounds | 1-gen-2022 | Santagata, Gabriella; DI RENZO, Tiziana; Mallardo, Salvatore; Reale, Anna; Cascone, Giovanni; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA | |
Selection of Non-Saccharomyces Wine Yeasts for the Production of Leavened Doughs | 1-gen-2022 | Zotta, Teresa; DI RENZO, Tiziana; Sorrentino, Alida; Reale, Anna; Boscaino, Floriana | |
Surface Layer Protein Pattern of Levilactobacillus brevis Strains Investigated by Proteomics | 1-gen-2022 | Mazzeo, Mf; Reale, A; Di Renzo, T; Siciliano, Ra | |
Unfolding microbiota and volatile organic compounds of Portuguese Painho de Porco Preto fermented sausages | 1-gen-2022 | Belleggia, Luca; Ferrocino, Ilario; Reale, Anna; Rita Corvaglia, Maria; C, Vesna Milanovi; Cesaro, Cristiana; Boscaino, Floriana; DI RENZO, Tiziana; Garofalo, Cristiana; Cardinali, Federica; Aquilanti, Lucia; Cocolin, Luca; Osimani, Andrea | |
Unravelling microbial populations and volatile organic compounds of artisan fermented liver sausages manufactured in Central Italy | 1-gen-2022 | Belleggia, Luca; Ferrocino, Ilario; Reale, Anna; Naceur Haouet, M; Rita Corvaglia, Maria; C, Vesna Milanovi; Boscaino, Floriana; DI RENZO, Tiziana; Di Bella, Sara; Borghi, Monica; Farneti, Silvana; Cesaro, Cristiana; Garofalo, Cristiana; Cardinali, Federica; Aquilanti, Lucia; Musari, Evan; Cocolin, Luca; Osimani, Andrea | |
Utilizzo di lieviti non-Saccharomyces per la produzione di impasti per prodotti da forno | 1-gen-2022 | Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Boscaino, Floriana; Sorrentino, Alida; Zotta, Teresa | |
Alginate-Assisted Lemongrass (Cymbopogon nardus) Essential Oil Dispersions for Antifungal Activity | 1-gen-2021 | Cofelice, Martina; Cinelli, Giuseppe; Lopez, Francesco; DI RENZO, Tiziana; Coppola, Raffaele; Reale, Anna |