DI RENZO, TIZIANA
DI RENZO, TIZIANA
Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA
Alginate-Assisted Lemongrass (Cymbopogon nardus) Essential Oil Dispersions for Antifungal Activity
2021 Cofelice, Martina; Cinelli, Giuseppe; Lopez, Francesco; DI RENZO, Tiziana; Coppola, Raffaele; Reale, Anna
Antimicrobial Effect of Malpighia Punicifolia and Extension of Water Buffalo Steak Shelf-Life
2016 Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Ibanez, Elena; Mendiola, Jose Antonio; Di Renzo, Tiziana; Reale, Anna; Coppola, Raffaele
Bacteria do it better! Proteomics suggests the molecular basis for improved digestibility of sourdough products
2021 Reale A.; Di Stasio L.; Di Renzo T.; De Caro S.; Ferranti P.; Picariello G.; Addeo F.; Mamone G.
Effect of phenolic compounds on the growth and L-malic acid metabolism of Oenococcus oeni.
2010 Iorizzo, M; Lombardi, Sj; Di Renzo, T; Testa, B; Coppola, R; Sorrentino, E
Effect of respirative and catalase-positive Lactobacillus casei adjuncts on the production and quality of Cheddar-type cheese
2016 Reale, Anna; Ianniello Rocco, G; Ciocia, Felicia; DI RENZO, Tiziana; Boscaino, Floriana; Ricciardi, Annamaria; Coppola, Raffaele; Parente, Eugenio; Zotta, Teresa; McSweeney Paul, L H
Effect of respirative cultures of Lactobacillus casei on model sourdough fermentation
2016 Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Zotta, Teresa; Preziuso, Marco; Boscaino, Floriana; Ianniello, Rocco; Storti Livia, Vanessa; Tremonte, Patrizio; Coppola, Raffaele
Essential Oils from Indigenous Iranian Plants: A Natural Weapon vs. Multidrug-Resistant Escherichia coli
2022 Pajohi Alamoti, Mohammadreza; Bazarganigilani, Behnaz; Mahmoudi, Razzagh; Reale, Anna; Pakbin, Babak; DI RENZO, Tiziana; Kaboudari, Ata
Exploitation of sea fennel (Crithmum maritimum L.) for manufacturing of novel high-value fermented preserves
2021 Maoloni, A; Milanovic, V; Osimani, A; Cardinali, F; Garofalo, C; Belleggia, L; Foligni, R; Mannozzi, C; Mozzon, M; Cirlini, M; Spaggiari, M; Reale, A; Boscaino, F; Di Renzo, T; Haouet, Mn; Staccini, B; Di Bella, S; Aquilanti, L
Factors affecting viability of selected probiotics during cheese-making of pasta filata dairy products obtained by direct-to-vat inoculation system
2019 Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Coppola, Raffaele
Flavoring Production in Kamut, Quinoa and Wheat Doughs Fermented by Lb. paracasei, Lb. plantarum, and Lb. brevis: A SPME-GC/MS Study
2018 Di Renzo, Tiziana; Reale, Anna; Boscaino, Floriana; Messia, Maria C.
Identification of lactobacilli isolated in traditional ripe wheat sourdoughs by using molecular methods.
2011 Reale A.; Di Renzo T.; Succi M.; Tremonte P.; Coppola R.; SorrentinoE.
Impiego di chitosano per la salvaguardia della freschezza di filetti di spigola (Dicentrarchus labrax)
2011 Reale A.; Tremonte P.; Succi M.; Di Renzo T.; Capilongo V.; Tipaldi L.; Pannella G.; Coppola R.; Sorrentino E.
Influenza della tecnologia di produzione sulle caratteristiche tecnologiche, chimiche e microbiologiche della "ventricina vastese".
2011 Amadoro C.; Di Renzo T.; Tremonte P.; Reale A.; Messia C.; Capilongo V.; Colavita G.
Innovative technologies optimizing the production process of "Castagne del Prete": Impact on microstructure and volatile compounds
2022 Santagata, Gabriella; DI RENZO, Tiziana; Mallardo, Salvatore; Reale, Anna; Cascone, Giovanni; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA
Interactions between Lactobacillus sakei and CNC (Staphylococcus xylosus and Kocuria varians) and their influence on proteolytic activity.
2010 Tremonte P.; Reale A.; Di Renzo T.; Tipaldi L.; Di Luccia A.; Coppola R.; Sorrentino E.; Succi M.
Lactic acid bacteria biota and aroma profile of italian traditional sourdoughs from the irpinian area in Italy
2019 Reale, Anna; Di Renzo, Tiziana; Boscaino, Floriana; Nazzaro, Filomena; Fratianni, Florinda; Aponte, Maria
Lactic acid bacteria in pharmaceutical formulations: Presence and viability of "healthy microorganisms"
2014 Succi M.; Sorrentino E.; Di Renzo T.; Tremonte P.; Reale A.; Tipaldi L.; Pannella G.; Russo A.; Coppola R.
Lactobacillus plantarum 29 Inhibits Penicillium spp. Involved in the Spoilage of Black Truffles (Tuber aestivum)
2013 Sorrentino, Elena; Reale, Anna; Tremonte, Patrizio; Maiuro, Lucia; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Di Renzo, Tiziana; Pannella, Gianfranco; Coppola, Raffaele
Microbial and Qualitative Traits of Quinoa and Amaranth Seeds from Experimental Fields in Southern Italy
2023 Reale, Anna; Cristina Messia, Maria; Pulvento, Cataldo; Lavini, Antonella; Nazzaro, Stefania; DI RENZO, Tiziana
Microbiological and Fermentative Properties of Baker's Yeast Starter Used in Breadmaking
2013 Reale, A; Di Renzo, T; Succi, M; Tremonte, P; Coppola, R; Sorrentino, E
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Alginate-Assisted Lemongrass (Cymbopogon nardus) Essential Oil Dispersions for Antifungal Activity | 1-gen-2021 | Cofelice, Martina; Cinelli, Giuseppe; Lopez, Francesco; DI RENZO, Tiziana; Coppola, Raffaele; Reale, Anna | |
Antimicrobial Effect of Malpighia Punicifolia and Extension of Water Buffalo Steak Shelf-Life | 1-gen-2016 | Tremonte, Patrizio; Sorrentino, Elena; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Pannella, Gianfranco; Ibanez, Elena; Mendiola, Jose Antonio; Di Renzo, Tiziana; Reale, Anna; Coppola, Raffaele | |
Bacteria do it better! Proteomics suggests the molecular basis for improved digestibility of sourdough products | 1-gen-2021 | Reale A.; Di Stasio L.; Di Renzo T.; De Caro S.; Ferranti P.; Picariello G.; Addeo F.; Mamone G. | |
Effect of phenolic compounds on the growth and L-malic acid metabolism of Oenococcus oeni. | 1-gen-2010 | Iorizzo, M; Lombardi, Sj; Di Renzo, T; Testa, B; Coppola, R; Sorrentino, E | |
Effect of respirative and catalase-positive Lactobacillus casei adjuncts on the production and quality of Cheddar-type cheese | 1-gen-2016 | Reale, Anna; Ianniello Rocco, G; Ciocia, Felicia; DI RENZO, Tiziana; Boscaino, Floriana; Ricciardi, Annamaria; Coppola, Raffaele; Parente, Eugenio; Zotta, Teresa; McSweeney Paul, L H | |
Effect of respirative cultures of Lactobacillus casei on model sourdough fermentation | 1-gen-2016 | Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Zotta, Teresa; Preziuso, Marco; Boscaino, Floriana; Ianniello, Rocco; Storti Livia, Vanessa; Tremonte, Patrizio; Coppola, Raffaele | |
Essential Oils from Indigenous Iranian Plants: A Natural Weapon vs. Multidrug-Resistant Escherichia coli | 1-gen-2022 | Pajohi Alamoti, Mohammadreza; Bazarganigilani, Behnaz; Mahmoudi, Razzagh; Reale, Anna; Pakbin, Babak; DI RENZO, Tiziana; Kaboudari, Ata | |
Exploitation of sea fennel (Crithmum maritimum L.) for manufacturing of novel high-value fermented preserves | 1-gen-2021 | Maoloni, A; Milanovic, V; Osimani, A; Cardinali, F; Garofalo, C; Belleggia, L; Foligni, R; Mannozzi, C; Mozzon, M; Cirlini, M; Spaggiari, M; Reale, A; Boscaino, F; Di Renzo, T; Haouet, Mn; Staccini, B; Di Bella, S; Aquilanti, L | |
Factors affecting viability of selected probiotics during cheese-making of pasta filata dairy products obtained by direct-to-vat inoculation system | 1-gen-2019 | Reale, Anna; DI RENZO, Tiziana; Coppola, Raffaele | |
Flavoring Production in Kamut, Quinoa and Wheat Doughs Fermented by Lb. paracasei, Lb. plantarum, and Lb. brevis: A SPME-GC/MS Study | 1-gen-2018 | Di Renzo, Tiziana; Reale, Anna; Boscaino, Floriana; Messia, Maria C. | |
Identification of lactobacilli isolated in traditional ripe wheat sourdoughs by using molecular methods. | 1-gen-2011 | Reale A.; Di Renzo T.; Succi M.; Tremonte P.; Coppola R.; SorrentinoE. | |
Impiego di chitosano per la salvaguardia della freschezza di filetti di spigola (Dicentrarchus labrax) | 1-gen-2011 | Reale A.; Tremonte P.; Succi M.; Di Renzo T.; Capilongo V.; Tipaldi L.; Pannella G.; Coppola R.; Sorrentino E. | |
Influenza della tecnologia di produzione sulle caratteristiche tecnologiche, chimiche e microbiologiche della "ventricina vastese". | 1-gen-2011 | Amadoro C.; Di Renzo T.; Tremonte P.; Reale A.; Messia C.; Capilongo V.; Colavita G. | |
Innovative technologies optimizing the production process of "Castagne del Prete": Impact on microstructure and volatile compounds | 1-gen-2022 | Santagata, Gabriella; DI RENZO, Tiziana; Mallardo, Salvatore; Reale, Anna; Cascone, Giovanni; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA | |
Interactions between Lactobacillus sakei and CNC (Staphylococcus xylosus and Kocuria varians) and their influence on proteolytic activity. | 1-gen-2010 | Tremonte P.; Reale A.; Di Renzo T.; Tipaldi L.; Di Luccia A.; Coppola R.; Sorrentino E.; Succi M. | |
Lactic acid bacteria biota and aroma profile of italian traditional sourdoughs from the irpinian area in Italy | 1-gen-2019 | Reale, Anna; Di Renzo, Tiziana; Boscaino, Floriana; Nazzaro, Filomena; Fratianni, Florinda; Aponte, Maria | |
Lactic acid bacteria in pharmaceutical formulations: Presence and viability of "healthy microorganisms" | 1-gen-2014 | Succi M.; Sorrentino E.; Di Renzo T.; Tremonte P.; Reale A.; Tipaldi L.; Pannella G.; Russo A.; Coppola R. | |
Lactobacillus plantarum 29 Inhibits Penicillium spp. Involved in the Spoilage of Black Truffles (Tuber aestivum) | 1-gen-2013 | Sorrentino, Elena; Reale, Anna; Tremonte, Patrizio; Maiuro, Lucia; Succi, Mariantonietta; Tipaldi, Luca; Di Renzo, Tiziana; Pannella, Gianfranco; Coppola, Raffaele | |
Microbial and Qualitative Traits of Quinoa and Amaranth Seeds from Experimental Fields in Southern Italy | 1-gen-2023 | Reale, Anna; Cristina Messia, Maria; Pulvento, Cataldo; Lavini, Antonella; Nazzaro, Stefania; DI RENZO, Tiziana | |
Microbiological and Fermentative Properties of Baker's Yeast Starter Used in Breadmaking | 1-gen-2013 | Reale, A; Di Renzo, T; Succi, M; Tremonte, P; Coppola, R; Sorrentino, E |