D'ANTUONO, ISABELLA

D'ANTUONO, ISABELLA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

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ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT 1-gen-2024 D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela
ECOLOGIA MICROBICA E CARATTERISTICHE NUTRIZIONALI DI FERMENTATI DI PISELLI SUBSTANDARD PER ESPLORARE IL RECUPERO DEGLI SCARTI VEGETALI 1-gen-2024 Ferrara, Massimo; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; D’Antuono, Isabella; Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena
Influence of dynamic digestion by SHIME® on bioaccessibility of polyphenols from table olives extract and human microbiota modulation 1-gen-2024 Ferrara, Massimo; Bruno, Angelica; Bavaro, ANNA RITA; Tarantini, Annamaria; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; D’Antuono, Isabella
Polyphenols fate and impact on gut microbiota of Pomegranate Juice in Simulated Digestion Model SHIME 1-gen-2024 D’Antuono, Isabella; Bruno, Angelica; Ostante, Giorgia; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Ferrara, Massimo
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela
Spotlight on Secondary Metabolites Produced by an Early-Flowering Apulian Artichoke Ecotype Sanitized from Virus Infection by Meristem-Tip-Culture and Thermotherapy 1-gen-2024 Spanò, Roberta; Gena, Patrizia; Linsalata, Vito; Sini, Valeria; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela; Cotugno, Pietro; Calamita, Giuseppe; Mascia, Tiziana
THE IMPACT OF SELECTED MICROBIAL STARTERS ON THE POLYPHENOLS CONTENT IN FERMENTED VEGETABLE FOODS 1-gen-2024 Bleve, Gianluca; Tarantini, Annamaria; Bavaro, ANNA RITA; RAMIRES Francesca, Anna; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
Comparative Analysis of Bioactive Compounds in Two Globe Artichoke Ecotypes Sanitized and Non-Sanitized from Viral Infections 1-gen-2023 Spanò, Roberta; Fortunato, Stefania; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela; Concetta de Pinto, Maria; Mascia, Tiziana
Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols 1-gen-2023 Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca
Strategies for Producing Low FODMAPs Foodstuffs: Challenges and Perspectives 1-gen-2023 Galgano, F.; Mele, M. C.; Tolve, R.; Condelli, N.; Di Cairano, M.; Ianiro, G.; D'Antuono, I.; Favati, F.
Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains 1-gen-2023 Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting 1-gen-2023 Bavaro A.R.; De Bellis P.; D'Antuono I.; Linsalata V.; Garbetta A.; Cardinali A
1° report di ricerca RoboQbo 1-gen-2022 DI BIASE, Mariaelena; Cardinali, Angela; Valerio, Francesca; D'Antuono, Isabella; Lonigro, S Lisa; Linsalata, Vito
report di ricerca RoboQbo 1° anno 1-gen-2022 DI BIASE, Mariaelena; Cardinali, Angela; Valerio, Francesca; D'Antuono, Isabella; Lonigro, S Lisa; Linsalata, Vito
Antioxidant and pro-oxidant capacities as mechanisms of photoprotection of olive polyphenols on uva-damaged human keratinocytes 1-gen-2021 Lecci, Rm; D'Antuono, I; Cardinali, A; Garbetta, A; Linsalata, V; Logrieco, Af; Leone, A
INNOVATIVE USE OF OLIVE, WINERY AND CHEESE WASTE BY PRODUCTS IN ANIMAL NUTRITION FOR THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS FROM ANIMALS INNOTRITION 5 Progress Report PB4 1-gen-2021 Cardinali, Angela; D'Antuono, Isabella; Baruzzi, Federico; Garbetta, Antonella; Linsalata, Vito; Quarto, Mariella
INNOVATIVE USE OF OLIVE, WINERY AND CHEESE WASTE BY PRODUCTS IN ANIMAL NUTRITION FOR THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS FROM ANIMALS INNOTRITION 6 Progress Report PB4 1-gen-2021 Cardinali, Angela; D'Antuono, Isabella; Baruzzi, Federico; Garbetta, Antonella; Linsalata, Vito; Quarto, Mariella
Characterization of Micronutrients, Bioaccessibility and Antioxidant Activity of Prickly Pear Cladodes as Functional Ingredient 1-gen-2020 Missaoui, Meriam; D'Antuono, Isabella; D'Imperio, Massimiliano; Linsalata, Vito; Boukhchina, Sadok; F Logrieco, Antonio; Cardinali, Angela
INNOVATIVE USE OF OLIVE, WINERY AND CHEESE WASTE BY PRODUCTS IN ANIMAL NUTRITION FOR THE PRODUCTION OF FUNCTIONAL FOODS FROM ANIMALS INNOTRITION 3 Progress Report PB4 1-gen-2020 Cardinali, Angela; D'Antuono, Isabella; Baruzzi, Federico; Garbetta, Antonella; Linsalata, Vito; Quarto, Mariella