D'ANTUONO, ISABELLA
D'ANTUONO, ISABELLA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
A New Approach with Agri-Food By-Products: A Case Study of Fortified Fresh Pasta with Red Onion Peels
2025 Pagazzo, Alessia; Bavaro, Anna Rita; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Cardinali, Angela; Conte, Amalia; Alessandro Del Nobile, Matteo
Antimicrobial features of probiotic formulations
2025 Botti, Aurora; Laghi, Luca; Fontana, Alessandra; Morelli, Lorenzo; Bottaioli, Margherita; Mora, Diego; Termine, Viola; Pinto, Loris; D'Antuono, Isabella; Ferrara, Massimo; Baruzzi, Federico; Parolin, Carola; Vitali, Beatrice
Characterization and functional application of artichoke bracts: Enrichment of bread with health promoting compounds
2025 Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Linsalata, V.; Cardinali, A.
Development of ddPCR assays for the taxonomic and functional characterization of Lactobacillus acidophilus LA5® in commercial probiotic formulations
2025 Bottaioli, Margherita; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Marzulli, Alessia; D'Antuono, Isabella; Ferrara, Massimo; Mora, Diego; Termine, Viola; Vitali, Beatrice; Botti, Aurora; Laghi, Luca; Morelli, Lorenzo; Fontana, Alessandra
Microbial Ecology and Nutritional Features in Liquid Sourdough Containing Hemp Flour Fermented by Lactic Acid Bacterial Strains
2025 Di Biase, Mariaelena; Scicchitano, Daniel; Valerio, Francesca; Lonigro, Stella Lisa; Cifarelli, Valentina; Ostante, Giorgia; D'Antuono, Isabella; Candela, Marco; Ferrara, Massimo
Pilot-scale application of selected microbial starters to enhance the nutritional and sensorial traits of fermented and pasteurized table olives
2025 Tarantini, A; Bavaro, Ar; Mancini, L; Bruno, A; Celano, G; Medoro, C; Cianciabella, M; D'Antuono, I; Romano, G; D'Amico, L; Branco, P; Predieri, S; De Angelis, M; Cardinali, A; Bleve, G
Prebiotic potential of innovative functional pasta enriched with inulin
2025 Cifarelli, Valentina; Valerio, Francesca; Bavaro, Anna Rita; Di Biase, Mariaelena; Linsalata, Vito; D’Antuono, Isabella; Di Stefano, Vita; Lonigro, Stella Lisa; Garbetta, Antonella; Melilli, Maria Grazia; Cardinali, Angela
Survival of Lactobacillus acidophilus LA5® in probiotic formulations under simulated intake and static digestion conditions
2025 Marzulli, Alessia; Fontana, Alessandra; Bottaioli, Margherita; Morelli, Lorenzo; Mora, Diego; Termine, Viola; Vitali, Beatrice; Botti, Aurora; Laghi, Luca; Ferrara, Massimo; D’Antuono, Isabella; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris
ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT
2024 D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela
ECOLOGIA MICROBICA E CARATTERISTICHE NUTRIZIONALI DI FERMENTATI DI PISELLI SUBSTANDARD PER ESPLORARE IL RECUPERO DEGLI SCARTI VEGETALI
2024 Ferrara, Massimo; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; D’Antuono, Isabella; Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena
Influence of dynamic digestion by SHIME® on bioaccessibility of polyphenols from table olives extract and human microbiota modulation
2024 Ferrara, Massimo; Bruno, Angelica; Bavaro, ANNA RITA; Tarantini, Annamaria; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; D’Antuono, Isabella
Novel Fermentation Strategies of Strawberry Tree Arbutus unedo Fruits to Obtain High Nutritional Value Products
2024 Ramires, F. A.; Durante, M.; D'Antuono, I.; Garbetta, A.; Bruno, A.; Tarantini, A.; Gallo, A.; Cardinali, A.; Bleve, G.
Polyphenols fate and impact on gut microbiota of Pomegranate Juice in Simulated Digestion Model SHIME
2024 D’Antuono, Isabella; Bruno, Angelica; Ostante, Giorgia; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Ferrara, Massimo
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation
2024 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela
Spotlight on Secondary Metabolites Produced by an Early-Flowering Apulian Artichoke Ecotype Sanitized from Virus Infection by Meristem-Tip-Culture and Thermotherapy
2024 Spanò, Roberta; Gena, Patrizia; Linsalata, Vito; Sini, Valeria; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela; Cotugno, Pietro; Calamita, Giuseppe; Mascia, Tiziana
THE IMPACT OF SELECTED MICROBIAL STARTERS ON THE POLYPHENOLS CONTENT IN FERMENTED VEGETABLE FOODS
2024 Bleve, Gianluca; Tarantini, Annamaria; Bavaro, ANNA RITA; RAMIRES Francesca, Anna; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI
2024 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting
2024 Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Linsalata, V.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Cardinali, A
Comparative Analysis of Bioactive Compounds in Two Globe Artichoke Ecotypes Sanitized and Non-Sanitized from Viral Infections
2023 Spanò, Roberta; Fortunato, Stefania; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela; Concetta de Pinto, Maria; Mascia, Tiziana
In vitro evidences of the globe artichoke antioxidant, cardioprotective and neuroprotective effects
2023 Iglesias-Carres, Lisard; Bruno, Angelica; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Cardinali, Angela; Neilson, Andrew P.
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| A New Approach with Agri-Food By-Products: A Case Study of Fortified Fresh Pasta with Red Onion Peels | 1-gen-2025 | Pagazzo, Alessia; Bavaro, Anna Rita; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Cardinali, Angela; Conte, Amalia; Alessandro Del Nobile, Matteo | |
| Antimicrobial features of probiotic formulations | 1-gen-2025 | Botti, Aurora; Laghi, Luca; Fontana, Alessandra; Morelli, Lorenzo; Bottaioli, Margherita; Mora, Diego; Termine, Viola; Pinto, Loris; D'Antuono, Isabella; Ferrara, Massimo; Baruzzi, Federico; Parolin, Carola; Vitali, Beatrice | |
| Characterization and functional application of artichoke bracts: Enrichment of bread with health promoting compounds | 1-gen-2025 | Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Linsalata, V.; Cardinali, A. | |
| Development of ddPCR assays for the taxonomic and functional characterization of Lactobacillus acidophilus LA5® in commercial probiotic formulations | 1-gen-2025 | Bottaioli, Margherita; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Marzulli, Alessia; D'Antuono, Isabella; Ferrara, Massimo; Mora, Diego; Termine, Viola; Vitali, Beatrice; Botti, Aurora; Laghi, Luca; Morelli, Lorenzo; Fontana, Alessandra | |
| Microbial Ecology and Nutritional Features in Liquid Sourdough Containing Hemp Flour Fermented by Lactic Acid Bacterial Strains | 1-gen-2025 | Di Biase, Mariaelena; Scicchitano, Daniel; Valerio, Francesca; Lonigro, Stella Lisa; Cifarelli, Valentina; Ostante, Giorgia; D'Antuono, Isabella; Candela, Marco; Ferrara, Massimo | |
| Pilot-scale application of selected microbial starters to enhance the nutritional and sensorial traits of fermented and pasteurized table olives | 1-gen-2025 | Tarantini, A; Bavaro, Ar; Mancini, L; Bruno, A; Celano, G; Medoro, C; Cianciabella, M; D'Antuono, I; Romano, G; D'Amico, L; Branco, P; Predieri, S; De Angelis, M; Cardinali, A; Bleve, G | |
| Prebiotic potential of innovative functional pasta enriched with inulin | 1-gen-2025 | Cifarelli, Valentina; Valerio, Francesca; Bavaro, Anna Rita; Di Biase, Mariaelena; Linsalata, Vito; D’Antuono, Isabella; Di Stefano, Vita; Lonigro, Stella Lisa; Garbetta, Antonella; Melilli, Maria Grazia; Cardinali, Angela | |
| Survival of Lactobacillus acidophilus LA5® in probiotic formulations under simulated intake and static digestion conditions | 1-gen-2025 | Marzulli, Alessia; Fontana, Alessandra; Bottaioli, Margherita; Morelli, Lorenzo; Mora, Diego; Termine, Viola; Vitali, Beatrice; Botti, Aurora; Laghi, Luca; Ferrara, Massimo; D’Antuono, Isabella; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris | |
| ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT | 1-gen-2024 | D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela | |
| ECOLOGIA MICROBICA E CARATTERISTICHE NUTRIZIONALI DI FERMENTATI DI PISELLI SUBSTANDARD PER ESPLORARE IL RECUPERO DEGLI SCARTI VEGETALI | 1-gen-2024 | Ferrara, Massimo; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; D’Antuono, Isabella; Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena | |
| Influence of dynamic digestion by SHIME® on bioaccessibility of polyphenols from table olives extract and human microbiota modulation | 1-gen-2024 | Ferrara, Massimo; Bruno, Angelica; Bavaro, ANNA RITA; Tarantini, Annamaria; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; D’Antuono, Isabella | |
| Novel Fermentation Strategies of Strawberry Tree Arbutus unedo Fruits to Obtain High Nutritional Value Products | 1-gen-2024 | Ramires, F. A.; Durante, M.; D'Antuono, I.; Garbetta, A.; Bruno, A.; Tarantini, A.; Gallo, A.; Cardinali, A.; Bleve, G. | |
| Polyphenols fate and impact on gut microbiota of Pomegranate Juice in Simulated Digestion Model SHIME | 1-gen-2024 | D’Antuono, Isabella; Bruno, Angelica; Ostante, Giorgia; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Ferrara, Massimo | |
| Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation | 1-gen-2024 | Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela | |
| Spotlight on Secondary Metabolites Produced by an Early-Flowering Apulian Artichoke Ecotype Sanitized from Virus Infection by Meristem-Tip-Culture and Thermotherapy | 1-gen-2024 | Spanò, Roberta; Gena, Patrizia; Linsalata, Vito; Sini, Valeria; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela; Cotugno, Pietro; Calamita, Giuseppe; Mascia, Tiziana | |
| THE IMPACT OF SELECTED MICROBIAL STARTERS ON THE POLYPHENOLS CONTENT IN FERMENTED VEGETABLE FOODS | 1-gen-2024 | Bleve, Gianluca; Tarantini, Annamaria; Bavaro, ANNA RITA; RAMIRES Francesca, Anna; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela | |
| VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI | 1-gen-2024 | Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela | |
| Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting | 1-gen-2024 | Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Linsalata, V.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Cardinali, A | |
| Comparative Analysis of Bioactive Compounds in Two Globe Artichoke Ecotypes Sanitized and Non-Sanitized from Viral Infections | 1-gen-2023 | Spanò, Roberta; Fortunato, Stefania; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela; Concetta de Pinto, Maria; Mascia, Tiziana | |
| In vitro evidences of the globe artichoke antioxidant, cardioprotective and neuroprotective effects | 1-gen-2023 | Iglesias-Carres, Lisard; Bruno, Angelica; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Cardinali, Angela; Neilson, Andrew P. |