PINTO, LORIS

PINTO, LORIS  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 45 (tempo di esecuzione: 0.051 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Analytical and Antimicrobial Characterization of Zn-Modified Clays Embedding Thymol or Carvacrol 1-gen-2024 Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Terzano, Roberto; Busto, Francesco; Marzulli, Alessia; Magno, Carmela; Cometa, Stefania; De Giglio, Elvira
Antibacterial Activity of Oregano (Origanum vulgare L.) Essential Oil Vapors against Microbial Contaminants of Food-Contact Surfaces 1-gen-2024 Pinto, Loris; Cervellieri, Salvatore; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Baruzzi, Federico
Application of Plant Antimicrobials in the Food Sector: Where Do We Stand? 1-gen-2024 Pinto, Loris; Fernando Ayala-Zavala, Jesús
Applicazione della spettroscopia FT-IR per il controllo qualità nella filiera lattiero-casearia: caso studio in latte contaminato da batteri alterativi 1-gen-2024 Squeo, Giacomo; Pinto, Loris; Mattia Semeraro, Nicolò; Baruzzi, Federico
Protocols for functional fingerprinting of probiotics 1-gen-2024 Botti, Aurora; Laghi, Luca; Fontana, Alessandra; Morelli, Lorenzo; Bottaioli, Margherita; Mora, Diego; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Vitali, Beatrice
REXPIRE: REUSE OF RECENTLY EXPIRED FOODS (T2.1.4). 1-gen-2024 Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Volontè, Federica; Ferranti, Pasquale; Santino, Angelo
Development and analytical characterization of novel bioactive hybrid composites for biomedical or agri-food applications. 1-gen-2023 Cometa, S; Pinto, L; Busto, F c d; Castellaneta, A; Marzulli, A; Baruzzi, F; Iannaccone, G; De Giglio, E c d
Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols 1-gen-2023 Anna Ramires, Francesca; Rita Bavaro, Anna; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca
Plant Antimicrobials for Food Quality and Safety: Recent Views and Future Challenges 1-gen-2023 Pinto, Loris ; TapiaRodriguez, Melvin. R. ; Baruzzi, Federico ; AyalaZavala, Jesus Fernando
Quality and Safety of Ready-to-Eat Golden Thistle (Scolymus hispanicus L.): A New Product for Traditional Italian Dishes 1-gen-2023 Lucrezia Sergio; Donato Di Venere; Maria Gonnella; Massimiliano D'Imperio; Federico Baruzzi; Loris Pinto; Francesca Boari; Vito Cantore; Vincenzo Candido
Studio dell'evoluzione del volatiloma di ceppi di Penicillium spp. isolati da formaggi a pasta filata in funzione di differenti condizioni colturali. 1-gen-2023 Pinto, L; Sberveglieri, V
Taxonomic characterization of halotolerant bacteria from traditional Italian cheeses. 1-gen-2023 Silvetti, T; Morandi, S; Cirrincione, S; Cervellieri, S; Baruzzi, F; Brasca, M; Pinto, L
Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains 1-gen-2023 Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Rita Bavaro, Anna; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela
Valorizzazione di microrganismi caseari non-convenzionali per la qualità e sicurezza di formaggi a crosta edibile. 1-gen-2023 Silvetti T. ; Morandi S. ; Cirrincione S. ; Cervellieri S. ; Baruzzi F. ; Brasca M. ; Pinto L.
A green approach to develop zeolite-thymol antimicrobial composites: analytical characterization and antimicrobial activity evaluation 1-gen-2022 Cometa S. ; Bonifacio M.A. b, c; Bellissimo A. ; Pinto L. ; Petrella A. ; De Vietro N. ; Iannaccone G. ; Baruzzi F. ; De Giglio E. b, c
Analytical characterization and antimicrobial activity of green zeolite-thymol composites 1-gen-2022 Cometa S. ; Pinto L. ; Busto F. ; Bonifacio M.A. ; Bellissimo A. ; Petrella A. ; De Vietro N. ; Iannaccone G. ; Baruzzi F. ; De Giglio E. ;
PSR-Puglia - Progetto: "CEratonia SIliqua, il carrubo, Risorsa genetica Autoctona da valorizzare: salvaguardia di biodiversità ed ambiente, sviluppo di prodotti nutraceutici"- ACRONIMO CE.SI.R.A. 1-gen-2022 DI VENERE, Donato; Baruzzi, Federico; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Linsalata, Vito; Pinto, Loris; Quarto, Maria; Renna, Massimiliano; Sergio, Lucrezia; Valerio, Paolo
Use of Selected Lactic Acid Bacteria for the Fermentation of Legume-Based Water Extracts 1-gen-2022 Demarinis, Chiara; Verni, Michela; Pinto, Loris; Rizzello Carlo, Giuseppe; Baruzzi, Federico
Brief survey of food technologies and biotechnologies facing food availability, accessibility, and adequacy 1-gen-2021 Pinto, Loris; Calabrese, Nicola; Baruzzi, Federico
Comparison of antibacterial and antioxidant properties of red (Cv negramaro) and white (cv fiano) skin pomace extracts 1-gen-2021 Gerardi Carmela, A; Pinto Loris, B; Baruzzi Federico, B; Giovinazzo Giovanna, A