PINTO, LORIS
PINTO, LORIS
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Analytical and Antimicrobial Characterization of Zn-Modified Clays Embedding Thymol or Carvacrol
2024 Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Terzano, Roberto; Busto, Francesco; Marzulli, Alessia; Magno, Carmela; Cometa, Stefania; De Giglio, Elvira
Antibacterial Activity of Oregano (Origanum vulgare L.) Essential Oil Vapors against Microbial Contaminants of Food-Contact Surfaces
2024 Pinto, Loris; Cervellieri, Salvatore; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Baruzzi, Federico
Application of Plant Antimicrobials in the Food Sector: Where Do We Stand?
2024 Pinto, Loris; Fernando Ayala-Zavala, Jesús
Applicazione della spettroscopia FT-IR per il controllo qualità nella filiera lattiero-casearia: caso studio in latte contaminato da batteri alterativi
2024 Squeo, Giacomo; Pinto, Loris; Mattia Semeraro, Nicolò; Baruzzi, Federico
Protocols for functional fingerprinting of probiotics
2024 Botti, Aurora; Laghi, Luca; Fontana, Alessandra; Morelli, Lorenzo; Bottaioli, Margherita; Mora, Diego; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Vitali, Beatrice
REXPIRE: REUSE OF RECENTLY EXPIRED FOODS (T2.1.4).
2024 Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Volontè, Federica; Ferranti, Pasquale; Santino, Angelo
Development and analytical characterization of novel bioactive hybrid composites for biomedical or agri-food applications.
2023 Cometa, S; Pinto, L; Busto, F c d; Castellaneta, A; Marzulli, A; Baruzzi, F; Iannaccone, G; De Giglio, E c d
Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols
2023 Anna Ramires, Francesca; Rita Bavaro, Anna; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca
Plant Antimicrobials for Food Quality and Safety: Recent Views and Future Challenges
2023 Pinto, Loris ; TapiaRodriguez, Melvin. R. ; Baruzzi, Federico ; AyalaZavala, Jesus Fernando
Quality and Safety of Ready-to-Eat Golden Thistle (Scolymus hispanicus L.): A New Product for Traditional Italian Dishes
2023 Lucrezia Sergio; Donato Di Venere; Maria Gonnella; Massimiliano D'Imperio; Federico Baruzzi; Loris Pinto; Francesca Boari; Vito Cantore; Vincenzo Candido
Studio dell'evoluzione del volatiloma di ceppi di Penicillium spp. isolati da formaggi a pasta filata in funzione di differenti condizioni colturali.
2023 Pinto, L; Sberveglieri, V
Taxonomic characterization of halotolerant bacteria from traditional Italian cheeses.
2023 Silvetti, T; Morandi, S; Cirrincione, S; Cervellieri, S; Baruzzi, F; Brasca, M; Pinto, L
Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains
2023 Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Rita Bavaro, Anna; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela
Valorizzazione di microrganismi caseari non-convenzionali per la qualità e sicurezza di formaggi a crosta edibile.
2023 Silvetti T. ; Morandi S. ; Cirrincione S. ; Cervellieri S. ; Baruzzi F. ; Brasca M. ; Pinto L.
A green approach to develop zeolite-thymol antimicrobial composites: analytical characterization and antimicrobial activity evaluation
2022 Cometa S. ; Bonifacio M.A. b, c; Bellissimo A. ; Pinto L. ; Petrella A. ; De Vietro N. ; Iannaccone G. ; Baruzzi F. ; De Giglio E. b, c
Analytical characterization and antimicrobial activity of green zeolite-thymol composites
2022 Cometa S. ; Pinto L. ; Busto F. ; Bonifacio M.A. ; Bellissimo A. ; Petrella A. ; De Vietro N. ; Iannaccone G. ; Baruzzi F. ; De Giglio E. ;
PSR-Puglia - Progetto: "CEratonia SIliqua, il carrubo, Risorsa genetica Autoctona da valorizzare: salvaguardia di biodiversità ed ambiente, sviluppo di prodotti nutraceutici"- ACRONIMO CE.SI.R.A.
2022 DI VENERE, Donato; Baruzzi, Federico; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Linsalata, Vito; Pinto, Loris; Quarto, Maria; Renna, Massimiliano; Sergio, Lucrezia; Valerio, Paolo
Use of Selected Lactic Acid Bacteria for the Fermentation of Legume-Based Water Extracts
2022 Demarinis, Chiara; Verni, Michela; Pinto, Loris; Rizzello Carlo, Giuseppe; Baruzzi, Federico
Brief survey of food technologies and biotechnologies facing food availability, accessibility, and adequacy
2021 Pinto, Loris; Calabrese, Nicola; Baruzzi, Federico
Comparison of antibacterial and antioxidant properties of red (Cv negramaro) and white (cv fiano) skin pomace extracts
2021 Gerardi Carmela, A; Pinto Loris, B; Baruzzi Federico, B; Giovinazzo Giovanna, A
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Analytical and Antimicrobial Characterization of Zn-Modified Clays Embedding Thymol or Carvacrol | 1-gen-2024 | Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Terzano, Roberto; Busto, Francesco; Marzulli, Alessia; Magno, Carmela; Cometa, Stefania; De Giglio, Elvira | |
Antibacterial Activity of Oregano (Origanum vulgare L.) Essential Oil Vapors against Microbial Contaminants of Food-Contact Surfaces | 1-gen-2024 | Pinto, Loris; Cervellieri, Salvatore; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Baruzzi, Federico | |
Application of Plant Antimicrobials in the Food Sector: Where Do We Stand? | 1-gen-2024 | Pinto, Loris; Fernando Ayala-Zavala, Jesús | |
Applicazione della spettroscopia FT-IR per il controllo qualità nella filiera lattiero-casearia: caso studio in latte contaminato da batteri alterativi | 1-gen-2024 | Squeo, Giacomo; Pinto, Loris; Mattia Semeraro, Nicolò; Baruzzi, Federico | |
Protocols for functional fingerprinting of probiotics | 1-gen-2024 | Botti, Aurora; Laghi, Luca; Fontana, Alessandra; Morelli, Lorenzo; Bottaioli, Margherita; Mora, Diego; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Vitali, Beatrice | |
REXPIRE: REUSE OF RECENTLY EXPIRED FOODS (T2.1.4). | 1-gen-2024 | Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Volontè, Federica; Ferranti, Pasquale; Santino, Angelo | |
Development and analytical characterization of novel bioactive hybrid composites for biomedical or agri-food applications. | 1-gen-2023 | Cometa, S; Pinto, L; Busto, F c d; Castellaneta, A; Marzulli, A; Baruzzi, F; Iannaccone, G; De Giglio, E c d | |
Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols | 1-gen-2023 | Anna Ramires, Francesca; Rita Bavaro, Anna; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca | |
Plant Antimicrobials for Food Quality and Safety: Recent Views and Future Challenges | 1-gen-2023 | Pinto, Loris ; TapiaRodriguez, Melvin. R. ; Baruzzi, Federico ; AyalaZavala, Jesus Fernando | |
Quality and Safety of Ready-to-Eat Golden Thistle (Scolymus hispanicus L.): A New Product for Traditional Italian Dishes | 1-gen-2023 | Lucrezia Sergio; Donato Di Venere; Maria Gonnella; Massimiliano D'Imperio; Federico Baruzzi; Loris Pinto; Francesca Boari; Vito Cantore; Vincenzo Candido | |
Studio dell'evoluzione del volatiloma di ceppi di Penicillium spp. isolati da formaggi a pasta filata in funzione di differenti condizioni colturali. | 1-gen-2023 | Pinto, L; Sberveglieri, V | |
Taxonomic characterization of halotolerant bacteria from traditional Italian cheeses. | 1-gen-2023 | Silvetti, T; Morandi, S; Cirrincione, S; Cervellieri, S; Baruzzi, F; Brasca, M; Pinto, L | |
Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains | 1-gen-2023 | Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Rita Bavaro, Anna; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela | |
Valorizzazione di microrganismi caseari non-convenzionali per la qualità e sicurezza di formaggi a crosta edibile. | 1-gen-2023 | Silvetti T. ; Morandi S. ; Cirrincione S. ; Cervellieri S. ; Baruzzi F. ; Brasca M. ; Pinto L. | |
A green approach to develop zeolite-thymol antimicrobial composites: analytical characterization and antimicrobial activity evaluation | 1-gen-2022 | Cometa S. ; Bonifacio M.A. b, c; Bellissimo A. ; Pinto L. ; Petrella A. ; De Vietro N. ; Iannaccone G. ; Baruzzi F. ; De Giglio E. b, c | |
Analytical characterization and antimicrobial activity of green zeolite-thymol composites | 1-gen-2022 | Cometa S. ; Pinto L. ; Busto F. ; Bonifacio M.A. ; Bellissimo A. ; Petrella A. ; De Vietro N. ; Iannaccone G. ; Baruzzi F. ; De Giglio E. ; | |
PSR-Puglia - Progetto: "CEratonia SIliqua, il carrubo, Risorsa genetica Autoctona da valorizzare: salvaguardia di biodiversità ed ambiente, sviluppo di prodotti nutraceutici"- ACRONIMO CE.SI.R.A. | 1-gen-2022 | DI VENERE, Donato; Baruzzi, Federico; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Linsalata, Vito; Pinto, Loris; Quarto, Maria; Renna, Massimiliano; Sergio, Lucrezia; Valerio, Paolo | |
Use of Selected Lactic Acid Bacteria for the Fermentation of Legume-Based Water Extracts | 1-gen-2022 | Demarinis, Chiara; Verni, Michela; Pinto, Loris; Rizzello Carlo, Giuseppe; Baruzzi, Federico | |
Brief survey of food technologies and biotechnologies facing food availability, accessibility, and adequacy | 1-gen-2021 | Pinto, Loris; Calabrese, Nicola; Baruzzi, Federico | |
Comparison of antibacterial and antioxidant properties of red (Cv negramaro) and white (cv fiano) skin pomace extracts | 1-gen-2021 | Gerardi Carmela, A; Pinto Loris, B; Baruzzi Federico, B; Giovinazzo Giovanna, A |