RICCI, ILDE
RICCI, ILDE
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Antimicrobial activity of the citron essential oils against microbial pathogens contaminating fresh cut products
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
Evaluation of postharvest quality of PDO ‘Citron Santa Maria del Cedro’ under different storage condition and its valorisation in the fresh-cut market
2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Postharvest Quality of Citrus medica L. (cv Liscia-Diamante) Fruit Stored at Different Temperatures: Volatile Profile and Antimicrobial Activity of Essential Oils
2024 Quintieri, Laura; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Caputo, Leonardo; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Cozzolino, Rosaria
Qualitative and biochemical characteristics of pomegranate fruit grown using reclaimed water and low input fertigation treatments at harvest and during storage
2024 Palumbo, Michela; Carbone, Virginia; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Minasi, Paola; Pietro Garofalo, Simone; Camposeo, Salvatore; Tallou, Anas; Alessandro Vivaldi, Gaetano
Untargeted volatolomic approach for the identification of sensory quality markers of fresh-cut iceberg lettuce stored in modified atmosphere packaging
2024 Palumbo, M.; Marchesiello, W. M. V.; Spadaccino, G.; Pace, B.; Ricci, I.; Nardiello, D.; Fatima, Z.; Cefola, M.; Quinto, M.
Volatile Metabolites to Assess the Onset of Chilling Injury in Fresh-Cut Nectarines
2024 Palumbo, Michela; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Ricci, Ilde; Siano, Francesco; Amato, Giuseppe; Stocchero, Matteo; Cozzolino, Rosaria
Bioactive compounds from fruit waste to preserve the shelf-life andquality of fresh-cut artichokes
2023 Cefola Maria; Bernardo Pace; Laura Quintieri; Ilde Ricci; Michela Palumbo; Leonardo Caputo; Leonardo Didonna; Lucia Bartella
Image analysis to predict the maturity index of strawberries
2023 Corvino, A; Romaniello, R; Palumbo, M; Ricci, I; Cefola, M; Pelosi, S; Pace, B
Innovative limonene and chitosan-based pads in improving shelf-life and preserving the volatile profile of fresh strawberries
2023 Cefola, Maria; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Cervellieri, Salvatore; Fancello, Francesco; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Sorrentino, Andrea; Pace, Bernardo; Zara, Severino
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari
2023 Quintieri, L; Gorrasi, G; Sorrentino, A; Palumbo, M; Ricci, I; Pace, B; Lippolis, V; Cervellieri, S; Caputo, L; Cefola, M
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari. Futuro e sostenibilità nel packaging alimentare
2023 Quintieri, Laura; Gorrasi, Giuliana; Sorrentino, Andrea; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Lippolis, Vincenzo; Cervellieri, Salvatore; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. V SAL
2023 Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L
Impiego dell'analisi di immagine per predire il grado di maturazione delle fragole Candonga.
2022 Corvino, A Romaniello R; Palumbo, M; Ricci, I; Cefola, M; Pace, B
Impiego di tecniche iperspettrali per predire il contenuto in zuccheri in frutti di actinidia.
2022 Corvino, A Palumbo M; Ricci, I; Cefola, M; Pace, B Gioli B; Genangeli, A; Gionnotta, G
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. II SAL
2022 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Immirzi, Barbara; Epifani, MAURO SALVATORE; Zannini, Domenico; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio; Valerio, Paolo
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. III SAL
2022 Pace Bernardo; Cefola Maria; Immirzi Barbara; Epifani Mauro; Zannini Domenico; Corvino Antonia; Ricci Ilde; Palumbo Michela; Franchi Massimo; Pelosi Sergio; Valerio Paolo
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. IV SAL
2022 Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine - IV SAL
2022 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine V SAL
2022 Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Antimicrobial activity of the citron essential oils against microbial pathogens contaminating fresh cut products | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo | |
ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo | |
Evaluation of postharvest quality of PDO ‘Citron Santa Maria del Cedro’ under different storage condition and its valorisation in the fresh-cut market | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria | |
Postharvest Quality of Citrus medica L. (cv Liscia-Diamante) Fruit Stored at Different Temperatures: Volatile Profile and Antimicrobial Activity of Essential Oils | 1-gen-2024 | Quintieri, Laura; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Caputo, Leonardo; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Cozzolino, Rosaria | |
Qualitative and biochemical characteristics of pomegranate fruit grown using reclaimed water and low input fertigation treatments at harvest and during storage | 1-gen-2024 | Palumbo, Michela; Carbone, Virginia; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Minasi, Paola; Pietro Garofalo, Simone; Camposeo, Salvatore; Tallou, Anas; Alessandro Vivaldi, Gaetano | |
Untargeted volatolomic approach for the identification of sensory quality markers of fresh-cut iceberg lettuce stored in modified atmosphere packaging | 1-gen-2024 | Palumbo, M.; Marchesiello, W. M. V.; Spadaccino, G.; Pace, B.; Ricci, I.; Nardiello, D.; Fatima, Z.; Cefola, M.; Quinto, M. | |
Volatile Metabolites to Assess the Onset of Chilling Injury in Fresh-Cut Nectarines | 1-gen-2024 | Palumbo, Michela; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Ricci, Ilde; Siano, Francesco; Amato, Giuseppe; Stocchero, Matteo; Cozzolino, Rosaria | |
Bioactive compounds from fruit waste to preserve the shelf-life andquality of fresh-cut artichokes | 1-gen-2023 | Cefola Maria; Bernardo Pace; Laura Quintieri; Ilde Ricci; Michela Palumbo; Leonardo Caputo; Leonardo Didonna; Lucia Bartella | |
Image analysis to predict the maturity index of strawberries | 1-gen-2023 | Corvino, A; Romaniello, R; Palumbo, M; Ricci, I; Cefola, M; Pelosi, S; Pace, B | |
Innovative limonene and chitosan-based pads in improving shelf-life and preserving the volatile profile of fresh strawberries | 1-gen-2023 | Cefola, Maria; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Cervellieri, Salvatore; Fancello, Francesco; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Sorrentino, Andrea; Pace, Bernardo; Zara, Severino | |
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari | 1-gen-2023 | Quintieri, L; Gorrasi, G; Sorrentino, A; Palumbo, M; Ricci, I; Pace, B; Lippolis, V; Cervellieri, S; Caputo, L; Cefola, M | |
Packaging antimicrobici per il prolungamento della shelf life di prodotti ortofrutticoli e lattiero caseari. Futuro e sostenibilità nel packaging alimentare | 1-gen-2023 | Quintieri, Laura; Gorrasi, Giuliana; Sorrentino, Andrea; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Lippolis, Vincenzo; Cervellieri, Salvatore; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. V SAL | 1-gen-2023 | Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L | |
Impiego dell'analisi di immagine per predire il grado di maturazione delle fragole Candonga. | 1-gen-2022 | Corvino, A Romaniello R; Palumbo, M; Ricci, I; Cefola, M; Pace, B | |
Impiego di tecniche iperspettrali per predire il contenuto in zuccheri in frutti di actinidia. | 1-gen-2022 | Corvino, A Palumbo M; Ricci, I; Cefola, M; Pace, B Gioli B; Genangeli, A; Gionnotta, G | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. II SAL | 1-gen-2022 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Immirzi, Barbara; Epifani, MAURO SALVATORE; Zannini, Domenico; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio; Valerio, Paolo | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. III SAL | 1-gen-2022 | Pace Bernardo; Cefola Maria; Immirzi Barbara; Epifani Mauro; Zannini Domenico; Corvino Antonia; Ricci Ilde; Palumbo Michela; Franchi Massimo; Pelosi Sergio; Valerio Paolo | |
Progetto PON ARS01_00640 "POFACS Conservabilità, qualità e sicurezza dei prodotti ortofrutticoli ad alto contenuto di servizio. OR 6.17; OR 6.18; OR 6.19. IV SAL | 1-gen-2022 | Pace, B; Cefola, M; Santagata, G; Agustin Salazar, S; Cerruti, P; Epifani, M; Zannini, D; Ricci, I; Palumbo, M; Franchi, M; Pelosi, S; Valerio, P; Caputo, L Quintieri L | |
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine - IV SAL | 1-gen-2022 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio | |
Progetto PON ARS01_01136 "E-crops - Tecnologie per l'agricoltura digitale sostenibile -" OR 6.3.1 Caratterizzazione chimico fisica dei livelli di maturazione dei prodotti e applicazione di tecniche di analisi di immagine V SAL | 1-gen-2022 | Pace, Bernardo; Cefola, Maria; Corvino, Antonia; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Franchi, Massimo; Pelosi, Sergio |