EOs extracted from Citrus medica L. (cv. Liscia-diamante) can be considered a promising strategy to increase the safety of fresh-cut produce accomplishing the consumer's demand addressed to tasty and convenient fresh-cut produce containing only natural ingredients.

ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS

Quintieri Laura
Primo
Conceptualization
;
Ricci Ilde;Cefola Maria
Formal Analysis
;
Siano Francesco;Palumbo Michela
Writing – Original Draft Preparation
;
Pace Bernardo
Supervision
;
Luparelli Anna;Cozzolino Rosaria
Formal Analysis
;
Caputo Leonardo
Ultimo
Writing – Review & Editing
2024

Abstract

EOs extracted from Citrus medica L. (cv. Liscia-diamante) can be considered a promising strategy to increase the safety of fresh-cut produce accomplishing the consumer's demand addressed to tasty and convenient fresh-cut produce containing only natural ingredients.
2024
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA
Citrus medica, postharvest, essential oil, VOCs, antimicrobials
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.14243/520614
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ente

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact