DE ANGELIS, MARIA

DE ANGELIS, MARIA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Anthocyanins from purple corn affect gut microbiota and metabolome in IBD patients under Infliximab infusion: the SiCURA pilot study 1-gen-2024 Vacca, Mirco; Sommella, Eduardo Maria; Liso, Marina; Verna, Giulio; Scarano, Aurelia; Sila, Annamaria; Curlo, Margherita; Mastronardi, Mauro; Petroni, Katia; Tonelli, Chiara; Jeso, Bruno Di; Santino, Angelo; Vestuto, Vincenzo; Merciai, Fabrizio; Giannelli, Gianluigi; Campiglia, Pietro; Angelis, Maria De; Chieppa, Marcello; Calabrese, Francesco Maria
La tecnologia microfluidica applicata all'analisi delle proteine di parete di batteri lattici dell'ecosistema olivo 1-gen-2010 De Bellis, P; Lonigro, Sl; Valerio, F; De Angelis, M; Visconti, A; Lavermicocca, P
Proteomic analysis by two-dimensional gel electrophoresis and starch characterization of Triticum turgidum l. var. durum cultivars for pasta making. 1-gen-2008 De Angelis M.; Minervini F.; Caputo L.; Coda R.; Calasso M. P.; Divella F.; Gobbetti M.
Characterization of the Enterobacteriaceae isolated from an artisanal Italian ewe's cheese (Pecorino Abruzzese) 1-gen-2006 ChavesLopez C.; De Angelis M.; Martuscelli M.; Serio A.; Paparella A. And Suzzi G.
Attività fitasica di alcuni biotipi di Saccharomyces spp. isolati da differenti fonti alimentari 1-gen-2005 Caputo L., ; Visconti A. ; De Angelis M.,; Gobbetti M. ;
Study of adhesion and survival of lactobacilli and bifidobacteria on table olives with the aim of formulating a new probiotic food 1-gen-2005 Lavermicocca P.; Valerio F.; Lonigro S. L.; De Angelis M.; Morelli L.; Callegari M. L.; Rizzello C. G.; Visconti A.
Ruolo di lattobacilli proteolitici naturali nella fermentazione e stagionatura della scamorza altamurana. 1-gen-2004 Baruzzi, F; Matarante, A; De Angelis, M; Morea, M
Table olives containing probiotic microrganisms. 1-gen-2004 Lavermicocca, P; Lonigro, STELLA LISA; Visconti, A; De Angelis, M; Valerio, F; Morelli, L
A sourdough bread which is tolerated in Celiac Sprue (CS) 1-gen-2003 Di Cagno R.; De Angelis M.; Auricchio S.; Greco L.; Clarke C.; De Vincenzi M.; Giovannini C.; D'Archivio M.; Landolfo F.; Parrilli G.; Minervini F.; Arendt E.; Gobbetti M.
Adattamento agli stress ambientali in batteri lattici dell?impasto acido: risposta allo shock osmotico 1-gen-2003 Corsetti A; Settanni L; De Angelis M; Di Cagno R; Gobbetti M
Attività fitasica e b-glucosidasica dei batteri lattici del ?lievito naturale? 1-gen-2003 De Angelis, M; Gallo, G; Gobbetti, M
Attività proteolitica di batteri lattici del lievito naturale: possibili meccanismi di idrolisi delle frazioni proteiche responsabili dell'intolleranza umana ai cereali 1-gen-2003 Di Cagno, R; Minervini, F; De Angelis, M; De Vincenzi, M; Gobbetti, M
Detossificazione delle frazioni proteiche responsabili dell?intolleranza umana ai cereali: uso di lattobacilli selezionati per la produzione di pani contenenti farina di grano in miscela con farine non tossiche 1-gen-2003 Di Cagno R.; De Angelis M.; Auricchio S.; Greco L.; Clarke C.; De Vincenzi M.; Landolfo F.; Parrilli G.; Minervini F.; Gobbetti M.
Effect of proteinases of starter bacteria on the growth and proteolytic activity of Lactobacillus plantarum DPC2741 1-gen-2003 Di Cagno, R; De Angelis, M; Upadhyay, V K; Mcsweeney, Plh; Minervini, F; Gallo, G; Gobbetti, M
Environmental stress responses in sourdough lactic acid bacteria 1-gen-2003 De Angelis, M; Corsetti, A; Gobbetti, M
Olive da mensa contenenti microrganismi probiotici 1-gen-2003 Lavermicocca, P; Lonigro, S L; Visconti, A; De Angelis, M; Valerio, F; Morelli, L
Phytase activity in sourdough lactic acid bacteria: purification and characterization of a phytase from Lactobacillus sanfranciscensis CB1. 1-gen-2003 De Angelis, M; Gallo, G; Corbo, Mr; Mcsweeney, Pl; Faccia, M; Giovine, M; Gobbetti, M
Ruolo di lattobacilli proteolitici naturali nella fermentazione e stagionatura della Scamorza Altamurana 1-gen-2003 Baruzzi, F; Matarante, A; De Angelis, M; Morea, M
Use of selected lactobacilli to produce a sourdough bread made of wheat and non-toxic flours: in vitro and in vivo human tolerance 1-gen-2003 Di Cagno, R; De Angelis, M; Auricchio, S; Greco, L; Clarke, C; De Vincenti, M; Landolfo, F; Parrilli, G; Minervini, F; Gobbetti, M
Arginine catabolism by sourdough lactic acid bacteria: Purification and characterization of the arginine deiminase pathway enzymes from Lactobacillus sanfranciscensis CB1 1-gen-2002 De Angelis M.; Mariotti L. ; Rossi J. ; Servili M. ; Fox P.F. ; Rollan G. ; Gobbetti. M.