DE ANGELIS, MARIA
DE ANGELIS, MARIA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Anthocyanins from purple corn affect gut microbiota and metabolome in IBD patients under Infliximab infusion: the SiCURA pilot study
2024 Vacca, Mirco; Sommella, Eduardo Maria; Liso, Marina; Verna, Giulio; Scarano, Aurelia; Sila, Annamaria; Curlo, Margherita; Mastronardi, Mauro; Petroni, Katia; Tonelli, Chiara; Jeso, Bruno Di; Santino, Angelo; Vestuto, Vincenzo; Merciai, Fabrizio; Giannelli, Gianluigi; Campiglia, Pietro; Angelis, Maria De; Chieppa, Marcello; Calabrese, Francesco Maria
Shelf-life extension of leavened bakery products by using bio-protective cultures and type-III sourdough
2023 Calasso, Maria; Marzano, Marinella; Caponio, Giusy Rita; Celano, Giuseppe; Fosso, Bruno; Calabrese, Francesco Maria; De Palma, Domenico; Vacca, Mirco; Notario, Elisabetta; Pesole, Graziano; De Angelis, Maria; De Leo, Francesca
Extension of the shelf-life of fresh pasta using modified atmosphere packaging and bioprotective cultures
2022 Marzano, Marinella; Calasso, Maria; Caponio, Giusy Rita; Celano, Giuseppe; Fosso, Bruno; De Palma, Domenico; Vacca, Mirco; Notario, Elisabetta; Pesole, Graziano; De Leo, Francesca; De Angelis, Maria
La tecnologia microfluidica applicata all'analisi delle proteine di parete di batteri lattici dell'ecosistema olivo
2010 De Bellis, P; Lonigro, Sl; Valerio, F; De Angelis, M; Visconti, A; Lavermicocca, P
Proteomic analysis by two-dimensional gel electrophoresis and starch characterization of Triticum turgidum l. var. durum cultivars for pasta making.
2008 De Angelis, M; Minervini, F; Caputo, L; Coda, R; Calasso, M P; Divella, F; Gobbetti, M
Characterization of the Enterobacteriaceae isolated from an artisanal Italian ewe's cheese (Pecorino Abruzzese)
2006 ChavesLopez C.; De Angelis M.; Martuscelli M.; Serio A.; Paparella A. And Suzzi G.
Attività fitasica di alcuni biotipi di Saccharomyces spp. isolati da differenti fonti alimentari
2005 Caputo, L; Visconti, A; De Angelis, M; Gobbetti, M
Study of adhesion and survival of lactobacilli and bifidobacteria on table olives with the aim of formulating a new probiotic food
2005 Lavermicocca, P; Valerio, F; Lonigro, STELLA LISA; De Angelis, M; Morelli, L; Callegari, M L; Rizzello, C G; Visconti, A
Ruolo di lattobacilli proteolitici naturali nella fermentazione e stagionatura della scamorza altamurana.
2004 Baruzzi, F; Matarante, A; De Angelis, M; Morea, M
Table olives containing probiotic microrganisms.
2004 Lavermicocca, P; Lonigro, STELLA LISA; Visconti, A; De Angelis, M; Valerio, F; Morelli, L
A sourdough bread which is tolerated in Celiac Sprue (CS)
2003 Di Cagno R.; De Angelis M.; Auricchio S.; Greco L.; Clarke C.; De Vincenzi M.; Giovannini C.; D'Archivio M.; Landolfo F.; Parrilli G.; Minervini F.; Arendt E.; Gobbetti M.
Adattamento agli stress ambientali in batteri lattici dell?impasto acido: risposta allo shock osmotico
2003 Corsetti A; Settanni L; De Angelis M; Di Cagno R; Gobbetti M
Attività fitasica e b-glucosidasica dei batteri lattici del ?lievito naturale?
2003 De Angelis, M; Gallo, G; Gobbetti, M
Attività proteolitica di batteri lattici del lievito naturale: possibili meccanismi di idrolisi delle frazioni proteiche responsabili dell'intolleranza umana ai cereali
2003 Di Cagno, R; Minervini, F; De Angelis, M; De Vincenzi, M; Gobbetti, M
Detossificazione delle frazioni proteiche responsabili dell?intolleranza umana ai cereali: uso di lattobacilli selezionati per la produzione di pani contenenti farina di grano in miscela con farine non tossiche
2003 Di Cagno R.; De Angelis M.; Auricchio S.; Greco L.; Clarke C.; De Vincenzi M.; Landolfo F.; Parrilli G.; Minervini F.; Gobbetti M.
Effect of proteinases of starter bacteria on the growth and proteolytic activity of Lactobacillus plantarum DPC2741
2003 Di Cagno, R; De Angelis, M; Upadhyay, V K; Mcsweeney, Plh; Minervini, F; Gallo, G; Gobbetti, M
Environmental stress responses in sourdough lactic acid bacteria
2003 De Angelis, M; Corsetti, A; Gobbetti, M
Olive da mensa contenenti microrganismi probiotici
2003 Lavermicocca, P; Lonigro, S L; Visconti, A; De Angelis, M; Valerio, F; Morelli, L
Phytase activity in sourdough lactic acid bacteria: purification and characterization of a phytase from Lactobacillus sanfranciscensis CB1.
2003 De Angelis, M; Gallo, G; Corbo, Mr; Mcsweeney, Pl; Faccia, M; Giovine, M; Gobbetti, M
Ruolo di lattobacilli proteolitici naturali nella fermentazione e stagionatura della Scamorza Altamurana
2003 Baruzzi, F; Matarante, A; De Angelis, M; Morea, M
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Anthocyanins from purple corn affect gut microbiota and metabolome in IBD patients under Infliximab infusion: the SiCURA pilot study | 1-gen-2024 | Vacca, Mirco; Sommella, Eduardo Maria; Liso, Marina; Verna, Giulio; Scarano, Aurelia; Sila, Annamaria; Curlo, Margherita; Mastronardi, Mauro; Petroni, Katia; Tonelli, Chiara; Jeso, Bruno Di; Santino, Angelo; Vestuto, Vincenzo; Merciai, Fabrizio; Giannelli, Gianluigi; Campiglia, Pietro; Angelis, Maria De; Chieppa, Marcello; Calabrese, Francesco Maria | |
Shelf-life extension of leavened bakery products by using bio-protective cultures and type-III sourdough | 1-gen-2023 | Calasso, Maria; Marzano, Marinella; Caponio, Giusy Rita; Celano, Giuseppe; Fosso, Bruno; Calabrese, Francesco Maria; De Palma, Domenico; Vacca, Mirco; Notario, Elisabetta; Pesole, Graziano; De Angelis, Maria; De Leo, Francesca | |
Extension of the shelf-life of fresh pasta using modified atmosphere packaging and bioprotective cultures | 1-gen-2022 | Marzano, Marinella; Calasso, Maria; Caponio, Giusy Rita; Celano, Giuseppe; Fosso, Bruno; De Palma, Domenico; Vacca, Mirco; Notario, Elisabetta; Pesole, Graziano; De Leo, Francesca; De Angelis, Maria | |
La tecnologia microfluidica applicata all'analisi delle proteine di parete di batteri lattici dell'ecosistema olivo | 1-gen-2010 | De Bellis, P; Lonigro, Sl; Valerio, F; De Angelis, M; Visconti, A; Lavermicocca, P | |
Proteomic analysis by two-dimensional gel electrophoresis and starch characterization of Triticum turgidum l. var. durum cultivars for pasta making. | 1-gen-2008 | De Angelis, M; Minervini, F; Caputo, L; Coda, R; Calasso, M P; Divella, F; Gobbetti, M | |
Characterization of the Enterobacteriaceae isolated from an artisanal Italian ewe's cheese (Pecorino Abruzzese) | 1-gen-2006 | ChavesLopez C.; De Angelis M.; Martuscelli M.; Serio A.; Paparella A. And Suzzi G. | |
Attività fitasica di alcuni biotipi di Saccharomyces spp. isolati da differenti fonti alimentari | 1-gen-2005 | Caputo, L; Visconti, A; De Angelis, M; Gobbetti, M | |
Study of adhesion and survival of lactobacilli and bifidobacteria on table olives with the aim of formulating a new probiotic food | 1-gen-2005 | Lavermicocca, P; Valerio, F; Lonigro, STELLA LISA; De Angelis, M; Morelli, L; Callegari, M L; Rizzello, C G; Visconti, A | |
Ruolo di lattobacilli proteolitici naturali nella fermentazione e stagionatura della scamorza altamurana. | 1-gen-2004 | Baruzzi, F; Matarante, A; De Angelis, M; Morea, M | |
Table olives containing probiotic microrganisms. | 1-gen-2004 | Lavermicocca, P; Lonigro, STELLA LISA; Visconti, A; De Angelis, M; Valerio, F; Morelli, L | |
A sourdough bread which is tolerated in Celiac Sprue (CS) | 1-gen-2003 | Di Cagno R.; De Angelis M.; Auricchio S.; Greco L.; Clarke C.; De Vincenzi M.; Giovannini C.; D'Archivio M.; Landolfo F.; Parrilli G.; Minervini F.; Arendt E.; Gobbetti M. | |
Adattamento agli stress ambientali in batteri lattici dell?impasto acido: risposta allo shock osmotico | 1-gen-2003 | Corsetti A; Settanni L; De Angelis M; Di Cagno R; Gobbetti M | |
Attività fitasica e b-glucosidasica dei batteri lattici del ?lievito naturale? | 1-gen-2003 | De Angelis, M; Gallo, G; Gobbetti, M | |
Attività proteolitica di batteri lattici del lievito naturale: possibili meccanismi di idrolisi delle frazioni proteiche responsabili dell'intolleranza umana ai cereali | 1-gen-2003 | Di Cagno, R; Minervini, F; De Angelis, M; De Vincenzi, M; Gobbetti, M | |
Detossificazione delle frazioni proteiche responsabili dell?intolleranza umana ai cereali: uso di lattobacilli selezionati per la produzione di pani contenenti farina di grano in miscela con farine non tossiche | 1-gen-2003 | Di Cagno R.; De Angelis M.; Auricchio S.; Greco L.; Clarke C.; De Vincenzi M.; Landolfo F.; Parrilli G.; Minervini F.; Gobbetti M. | |
Effect of proteinases of starter bacteria on the growth and proteolytic activity of Lactobacillus plantarum DPC2741 | 1-gen-2003 | Di Cagno, R; De Angelis, M; Upadhyay, V K; Mcsweeney, Plh; Minervini, F; Gallo, G; Gobbetti, M | |
Environmental stress responses in sourdough lactic acid bacteria | 1-gen-2003 | De Angelis, M; Corsetti, A; Gobbetti, M | |
Olive da mensa contenenti microrganismi probiotici | 1-gen-2003 | Lavermicocca, P; Lonigro, S L; Visconti, A; De Angelis, M; Valerio, F; Morelli, L | |
Phytase activity in sourdough lactic acid bacteria: purification and characterization of a phytase from Lactobacillus sanfranciscensis CB1. | 1-gen-2003 | De Angelis, M; Gallo, G; Corbo, Mr; Mcsweeney, Pl; Faccia, M; Giovine, M; Gobbetti, M | |
Ruolo di lattobacilli proteolitici naturali nella fermentazione e stagionatura della Scamorza Altamurana | 1-gen-2003 | Baruzzi, F; Matarante, A; De Angelis, M; Morea, M |