NAZZARO, FILOMENA
NAZZARO, FILOMENA
Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA
A biological fertilising method in vegetables growing systems
2003 A. Sada; F. Nazzaro; P.P. De Prisco; L. Cipriano; M. Di Nardo;A.Leone
a DONKEY MILK BASED FUNCTIONAL BEVERAGE PRODUCED BY USING PROBIOTIC STRAINS
2010 Nazzaro F.; Orlando P.; Coppola R.
A MICRO 2D-SYSTEM AS INNOVATIVE APPROACH IN FOODOMICS
2011 NAZZARO F; FRATIANNI F; ORLANDO P; DI LUCCIA A; COPPOLA R
A new biopreserving agent in the sausage industry
2003 Nazzaro F.; Sada A.; De Prisco P.P.; Cama M.; Di Nardo M.; Belisario M.A.; Leone A.
A novel Beta galactosidase activity from thermophylic bacterium Bacillus acidocaldarius
1992 La Cara F; Cozzolino R; Nazzaro F; Orlando P; Rossi M
A novel Beta galactosidase activity from thermophylic bacterium Bacillus acidocaldarius
1991 La Cara F; Cozzolino R; Nazzaro F; Pastore M; Orlando P; Rossi M
A simple Method to obtain lactose-free milk
1994 Orlando, P; Nazzaro, F; De Falco, M; Ruggiero, M; Mangoni di, S Stefano C; Zappia, V; Grippo, P
A thermophilic alcohol dehydrogenase from Bacillus acidocaldarius not reactive towards ketones
1996 D'Auria, Sabato; LA CARA, Francesco; Nazzaro, Filomena; Vespa, Nunzia; Rossi, Mose
Ability of synbiotic encapsulated Saccharomyces cerevisiae boulardii to grow in berry juice and to survive under simulated gastrointestinal conditions
2014 Fratianni, Florinda; Cardinale, Federica; Russo, Ida; Iuliano, Carmine; Tremonte, Patrizio; Coppola, Raffaele; Nazzaro, Filomena
Action of different agents on the functional properties of some microorganisms subjected to different forms of thermal stress
2001 De Giulio, B; Maurelli, L; De Rosa, M; Orlando, P; Nazzaro, F
Active Carbohydrates. In: Postharvest Management Approaches for Maintaining Quality of Fresh Produce
2016 Nazzaro, F; Fratianni, F; Cozzolino, A; Granese, T; Coppola, R
Alpha-amylase, a-glucosidase and lipase inhibiting activities of polyphenol-rich extracts from six common bean cultivars of Southern Italy, before and after cooking
2018 Ombra, Mn; D'Acierno, A; Nazzaro, F; Spigno, P; Riccardi, R; Zaccardelli, M; Pane, C; Coppola, R; Fratianni, F
Amino acid-sesquiterpene lactone conjugates from the aerial parts of Centaurea pungens and evaluation of their antimicrobial activity
2019 Labed F.; Masullo M.; Mirra V.; Nazzaro F.; Benayache F.; Benayache S.; Piacente S.
Analisi dei composti funzionali e identificazione dei geni coinvolti nella sintesi di fenilpropanoidi in carciofo
2006 Sonnante, G; De Palma, M; Nazzaro, F; Fratianni, F; De Paolis, A; Pignone, D; Tucci, Marina; M,
Analisi del profilo polifenolico di varietà locali di carciofo (Cynara scolymus). In:
2006 Fratianni, F; De Palma, M; Tucci, M; Nazzaro, F
Analisi delle proteine della carne di animali di specie diversa mediante 1D e 2D-microelettroforesi
2011 Nazzaro, F; Fratianni, F; Coppola, R; Di Rienzo, T; Gagliardi, R; Di Luccia, A
Analisi delle proteine della carne di animali di specie diversa mediante 1D e 2D-microelettroforesi
2012 F. Nazzaro; F. Fratianni; R. Coppola; T. Di Renzo; R. Gagliardi; A. Di Luccia
Annurca apple: comparative biochemical and microbial analyses between conventional and organic crops
2006 Fratianni F; Masucci A; Cipriano L; Nazzaro; F
Anti-biofilm properties exhibited by different types of monofloral honey
2020 Nazzaro, Filomena; Fratianni, Florinda; D'Acierno, Antonio; Ombra, MARIA NEVE; Caputo, Lucia; Coppola, Raffaele; De Feo, Vincenzo
Antibacterial Activity of Three Extra Virgin Olive Oils of the Campania Region, Southern Italy, Related to Their Polyphenol Content and Composition
2019 Filomena Nazzaro; Florinda Fratianni ; Rosaria Cozzolino ; Antonella Martignetti ; Livia Malorni ; Vincenzo De Feo ; Adriano G. Cruz ;Antonio d'Acierno