BARUZZI, FEDERICO

BARUZZI, FEDERICO  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Antimicrobial features of probiotic formulations 1-gen-2025 Botti, Aurora; Laghi, Luca; Fontana, Alessandra; Morelli, Lorenzo; Bottaioli, Margherita; Mora, Diego; Termine, Viola; Pinto, Loris; D'Antuono, Isabella; Ferrara, Massimo; Baruzzi, Federico; Parolin, Carola; Vitali, Beatrice
Biotechnological protocol for the production of plant-based hybrid cheese-analogues 1-gen-2025 Marzulli, Alessia; Pinto, Loris; Bleve, Gianluca; Gallo, Antonia; Ramires, Francesca A.; Pietro Loperfido, Pio; Baruzzi, Federico
Determinazione rapida dei coliformi totali in latte crudo mediante sensori respirometrici 1-gen-2025 Ferraro, Valeria; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Santovito, Elisa
Development of ddPCR assays for the taxonomic and functional characterization of Lactobacillus acidophilus LA5® in commercial probiotic formulations 1-gen-2025 Bottaioli, Margherita; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Marzulli, Alessia; D'Antuono, Isabella; Ferrara, Massimo; Mora, Diego; Termine, Viola; Vitali, Beatrice; Botti, Aurora; Laghi, Luca; Morelli, Lorenzo; Fontana, Alessandra
Fermentazione e ri-lavorazione del "cheese waste" per la produzione di formaggi destinati al consumo umano 1-gen-2025 Marzulli, Alessia; De Gioia, Marianna; Volontè, Federica; De Angelis, Elisabetta; Lamonaca, Antonella; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico
Feruloyl-amides as natural antimicrobials for crop and food protection 1-gen-2025 Ghosh, Sharmila; Dozio, Denise; Alessandro Consolini, Daniele; Luis Ermini Starna, Josè; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Letizia Contente, Martina; Pinto, Andrea; Cortesi, Paolo; Princiotto, Salvatore; Kunova, Andrea; Dallavalle, Sabrina
Feruloyl-amides as natural antimicrobials for crop and food protection 1-gen-2025 Dozio, D.; Ghosh, S.; Consolini, D. A.; Ermini Starna, J. L.; Pinto, L.; Baruzzi, F.; Contente, M. L.; Pinto, A.; Cortesi, P.; Princiotto, S.; Kunova, A.; Dallavalle, S.
Microbial biodiversity of traditional cheeses and natural dairy environments as drivers of food innovation 1-gen-2025 Baruzzi, Federico; Anelli, Pamela; Cozzi, Giuseppe; Pinto, Loris; Marzulli, Alessia; De Gioia, Marianna; Ferrara, Massimo; Moretti, Antonio; Susca, Antonia
Possibilità di recupero e reimpiego in produzione delle acque di processo casearie 1-gen-2025 Natrella, Giuseppe; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Zeppa, Giuseppe; Brandonisio, Andrea; Pietro Loperfido, Pio; Faccia, Michele
Proteomic investigation on a food enriched with proteins from dairy by-products 1-gen-2025 De Angelis, Elisabetta; Lamonaca, Antonella; Pilolli, Rosa; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico
Respirometric sensor vials for rapid and selective detection of coliforms in raw milk 1-gen-2025 Abdallah, A.; Elisseeva, S.; Pinto, L.; Baruzzi, F.; Papkovsky, D. B.; Santovito, E.
Survival of Lactobacillus acidophilus LA5® in probiotic formulations under simulated intake and static digestion conditions 1-gen-2025 Marzulli, Alessia; Fontana, Alessandra; Bottaioli, Margherita; Morelli, Lorenzo; Mora, Diego; Termine, Viola; Vitali, Beatrice; Botti, Aurora; Laghi, Luca; Ferrara, Massimo; D’Antuono, Isabella; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris
Sviluppo di cheese-analogues ibridi da farine vegetali e starter autoctono 1-gen-2025 Pinto, Loris; De Gioia, Marianna; Marzulli, Alessia; Pietro Loperfido, Pio; Brasca, Milena; Baruzzi, Federico
Valorizzazione biotecnologica delle popolazioni microbiche presenti in caseificio 1-gen-2025 Baruzzi, Federico; Pellegrino, Luisa; Pinto, Loris; Sindaco, Marta; Faccia, Michele; Capurso, Filippo; Susca, Antonia
Analytical and Antimicrobial Characterization of Zn-Modified Clays Embedding Thymol or Carvacrol 1-gen-2024 Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Terzano, Roberto; Busto, Francesco; Marzulli, Alessia; Magno, Carmela; Cometa, Stefania; De Giglio, Elvira
Antibacterial Activity of Oregano (Origanum vulgare L.) Essential Oil Vapors against Microbial Contaminants of Food-Contact Surfaces 1-gen-2024 Pinto, Loris; Cervellieri, Salvatore; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Baruzzi, Federico
Applicazione della spettroscopia FT-IR per il controllo qualità nella filiera lattiero-casearia: caso studio in latte contaminato da batteri alterativi 1-gen-2024 Squeo, Giacomo; Pinto, Loris; Mattia Semeraro, Nicolò; Baruzzi, Federico
Biodiversity in natural fungal community isolated from cheese aged in Apulian cave 1-gen-2024 Anelli, Pamela; Ferrara, Massimo; Cozzi, Giuseppe; Carella, Daria; Haidukowski, Miriam; Mulè, Giuseppina; Baruzzi, Federico; Moretti, Antonio; Susca, Antonia
DEVELOPMENT OF LOOP-MEDIATED ISOTHERMAL AMPLIFICATION (LAMP) ASSAY FOR RAPID DETECTION OF OCHRATOXIN A-PRODUCING ASPERGILLUSWESTERDIJKIAE STRAINS ON CACIOCAVALLO CHEESE 1-gen-2024 Verrone, Laura; Anelli, Pamela; Baruzzi, Federico; Mule, Giuseppina; Moretti, Antonio; Susca, Antonia; Ferrara, Massimo
ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT 1-gen-2024 D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela