BARUZZI, FEDERICO

BARUZZI, FEDERICO  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Analytical and Antimicrobial Characterization of Zn-Modified Clays Embedding Thymol or Carvacrol 1-gen-2024 Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Terzano, Roberto; Busto, Francesco; Marzulli, Alessia; Magno, Carmela; Cometa, Stefania; De Giglio, Elvira
Antibacterial Activity of Oregano (Origanum vulgare L.) Essential Oil Vapors against Microbial Contaminants of Food-Contact Surfaces 1-gen-2024 Pinto, Loris; Cervellieri, Salvatore; Netti, Thomas; Lippolis, Vincenzo; Baruzzi, Federico
Applicazione della spettroscopia FT-IR per il controllo qualità nella filiera lattiero-casearia: caso studio in latte contaminato da batteri alterativi 1-gen-2024 Squeo, Giacomo; Pinto, Loris; Mattia Semeraro, Nicolò; Baruzzi, Federico
Biodiversity in natural fungal community isolated from cheese aged in Apulian cave 1-gen-2024 Anelli, Pamela; Ferrara, Massimo; Cozzi, Giuseppe; Carella, Daria; Haidukowski, Miriam; Mulè, Giuseppina; Baruzzi, Federico; Moretti, Antonio; Susca, Antonia
DEVELOPMENT OF LOOP-MEDIATED ISOTHERMAL AMPLIFICATION (LAMP) ASSAY FOR RAPID DETECTION OF OCHRATOXIN A-PRODUCING ASPERGILLUSWESTERDIJKIAE STRAINS ON CACIOCAVALLO CHEESE 1-gen-2024 Verrone, Laura; Anelli, Pamela; Baruzzi, Federico; Mule, Giuseppina; Moretti, Antonio; Susca, Antonia; Ferrara, Massimo
ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT 1-gen-2024 D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela
Funzionalizzazione di Salami con Peptidi Bioattivi da Tuorlo e Albume d'Uovo 1-gen-2024 Ciaravolo, Valentina; Baruzzi, Federico; Marzulli, Alessia; Pinto, Loris; Giustino, Giuseppe; Scaloni, Andrea; Arena, Simona
Protocols for functional fingerprinting of probiotics 1-gen-2024 Botti, Aurora; Laghi, Luca; Fontana, Alessandra; Morelli, Lorenzo; Bottaioli, Margherita; Mora, Diego; Pinto, Loris; Baruzzi, Federico; Vitali, Beatrice
REXPIRE: REUSE OF RECENTLY EXPIRED FOODS (T2.1.4). 1-gen-2024 Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Volontè, Federica; Ferranti, Pasquale; Santino, Angelo
Sviluppo di dispositivi IoT per la valutazione in real-time della stagionatura di formaggi a pasta filata inoculati con ceppi selezionati di Penicillium spp. 1-gen-2024 Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; NUNEZ CARMONA, Estefania; Genzardi, Dario; Anelli, Pamela; Marzulli, Alessia; Poeta, Elisabetta; Manini, Luca; Caruso, Immacolata; Susca, Antonia; Moretti, Antonio; Sberveglieri, Veronica
Development and analytical characterization of novel bioactive hybrid composites for biomedical or agri-food applications. 1-gen-2023 Cometa, S; Pinto, L; Busto, F c d; Castellaneta, A; Marzulli, A; Baruzzi, F; Iannaccone, G; De Giglio, E c d
Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols 1-gen-2023 Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca
Plant Antimicrobials for Food Quality and Safety: Recent Views and Future Challenges 1-gen-2023 Pinto, Loris; TapiaRodriguez Melvin, R; Baruzzi, Federico; AyalaZavala Jesus, Fernando
Quality and Safety of Ready-to-Eat Golden Thistle (Scolymus hispanicus L.): A New Product for Traditional Italian Dishes 1-gen-2023 Sergio, Lucrezia; DI VENERE, Donato; Gonnella, Maria; D'Imperio, Massimiliano; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Candido, Vincenzo
Taxonomic characterization of halotolerant bacteria from traditional Italian cheeses. 1-gen-2023 Silvetti, T; Morandi, S; Cirrincione, S; Cervellieri, S; Baruzzi, F; Brasca, M; Pinto, L
Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains 1-gen-2023 Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela
Valorizzazione di microrganismi caseari non-convenzionali per la qualità e sicurezza di formaggi a crosta edibile. 1-gen-2023 Silvetti T. ; Morandi S. ; Cirrincione S. ; Cervellieri S. ; Baruzzi F. ; Brasca M. ; Pinto L.
A green approach to develop zeolite-thymol antimicrobial composites: analytical characterization and antimicrobial activity evaluation 1-gen-2022 Cometa, S; Bonifacio MA, b c; Bellissimo, A; Pinto, L; Petrella, A; De Vietro, N; Iannaccone, G; Baruzzi, F; De Giglio, E b c
Analytical characterization and antimicrobial activity of green zeolite-thymol composites 1-gen-2022 Cometa S. ; Pinto L. ; Busto F. ; Bonifacio M.A. ; Bellissimo A. ; Petrella A. ; De Vietro N. ; Iannaccone G. ; Baruzzi F. ; De Giglio E. ;
PSR-Puglia - Progetto: "CEratonia SIliqua, il carrubo, Risorsa genetica Autoctona da valorizzare: salvaguardia di biodiversità ed ambiente, sviluppo di prodotti nutraceutici"- ACRONIMO CE.SI.R.A. 1-gen-2022 DI VENERE, Donato; Baruzzi, Federico; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Linsalata, Vito; Pinto, Loris; Quarto, Maria; Renna, Massimiliano; Sergio, Lucrezia; Valerio, Paolo