SCANDURRA, SALVATORE
SCANDURRA, SALVATORE
Istituto per la BioEconomia - IBE - Sede Secondaria Catania
First results of agronomic and chemical evaluation of yacon (Smallanthus sonchifolius) in Mediterranean environment
2022 Scandurra, S; Branca, F; Sollima, L; Argento, S; Di Bella, Mc; Melilli, Mg
Caratterizzazione degli acidi grassi nell'olio dei semi di Portulaca oleracea L.
2021 Di Stefano V.; Scandurra S.; Argento S.; Di Bella M.C. ;.Branca F.; Melilli M.G.
First results of agronomic and chemical evaluation of yacon (Smallanthus sonchifolius) in Mediterranean environment
2021 Scandurra, S; Branca, F; Sollima, L; Argento, S; Di Bella, Mc; Melilli, Mg
Opuntia cladodes as functional ingredient in durum wheat bread: rheological, sensory, and chemical characterization
2021 Sciacca, F; Palumbo, M; Pagliaro, A; Di Stefano, V; Scandurra, S; Virzì, N; Melilli, Mg
VALUTAZIONE DELLE CARATTERISTICHE QUALITATIVE E NUTRIZIONALI DI PANI FUNZIONALI, ARRICCHITI CON PORTULACA OLERACEA L. E OPUNTIA FICUS-INDICA
2021 Fabiola Sciacca; Massimo Palumbo; Antonella Pagliaro; Vita Di Stefano; Salvatore Scandurra; Lucia Sollima; Nino Virzì; Maria Grazia Melilli
Effect of Sunlight Exposure on Anthocyanin and Non-Anthocyanin Phenolic Levels in Pomegranate Juices by High Resolution Mass Spectrometry Approach
2020 Di Stefano, Vita; Scandurra, Salvatore; Pagliaro, Antonella; DI MARTINO, Vincenzo; Melilli, MARIA GRAZIA
Improvement of Fatty Acid Profile in Durum Wheat Breads Supplemented with Portulaca oleracea L. Quality Traits of Purslane-Fortified Bread
2020 Melilli, MARIA GRAZIA; Di Stefano, Vita; Sciacca, Fabiola; Pagliaro, Antonella; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Virzì, Nino; Gentile, Carla; Palumbo, Massimo
Inulin enriched durum wheat spaghetti: Effect of polymerization degree on technological and nutritional characteristics
2020 Garbetta, Antonella; D'Antuono, Isabella; Melilli, MARIA GRAZIA; Sillitti, Carla; Linsalata, Vito; Scandurra, Salvatore; Cardinali, Angela
Omega-3 rich foods: Durum wheat spaghetti fortified with Portulaca oleracea
2020 Melilli, MARIA GRAZIA; Pagliaro, Antonella; Scandurra, Salvatore; Gentile, Carla; Di Stefano, Vita
Sensory properties of canned cardoon hearts in relation to genotype
2020 Melilli, Mg; Argento, S; Scandurra, S; Pagliaro, A; Calderaro, P; Di Bella, Mc; Branca, F
Shelf life and sensory properties of processed cardoon hearts
2020 Melilli, Mg; Argento, S; Scandurra, S; Pagliaro, A; Di Bella, Mc; Branca, F
THE HIGH POLYMERIZATION DEGREE INFLUENCES THE INULIN BIOACCESSIBILITY IN DURUM WHEAT SPAGHETTI
2020 Angela Cardinali; Antonella Garbetta; Isabella D'Antuono; Maria Grazia Melilli; Vito Linsalata; Salvatore Scandurra
Antioxidant activity and fatty acids quantification in Sicilian purslane germplasm
2019 Melilli, MARIA GRAZIA; Pagliaro, Antonella; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Di Stefano, Vita
Germplasm evaluation to obtain inulin with high degree of polymerization in Mediterranean environment
2019 Melilli, Mg; Branca, F; Sillitti, C; Scandurra, S; Calderaro, P; Di Stefano, V
Portulaca oleracea L. per la fortificazione di pasta ad azione antiossidante
2019 Melilli M. G. ; Pagliaro A.; Scandurra S.; Tartamella A.; Di Stefano V.
Antioxidant activity and phenolic composition in Pomegranate (Punica granatum, L.) genotypes from south Italy by UHPLC/Orbitrap-MS approach
2018 Di Stefano, Vita; Pitonzo, Rosa; Eugenia Novara, Maria; Bongiorno, David; Indelicato, Serena; Gentile, Carla; Avellone, Giuseppe; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Melilli, MARIA GRAZIA
Caratterizzazione nutrizionale di grani siciliani da destinare alla preparazione della Cuccìa
2017 Bognanni, R; Pagliaro, A; Scandurra, S; Melilli, M G
Sensory characteristics of pasta enriched in cladodes of prickly pear (Opuntia ficus indica (L.) Mill.) with cholesterol-lowering action
2017 Pagliaro, A; Padalino, L; Scandurra, S; Sillitti, C; Del Nobile, Ma; Melilli, Mg
The quality of pasta added with cardoon inulin: 2) evaluation of the environment of cultivation
2017 Sillitti C.; Padalino L.; Scandurra S.; Calderaro P.; Costa C.; Raccuia S.A.; Conte A.; Del Nobile M.A.; Melilli M.G.
Valutazione delle caratteristiche sensoriali di paste arricchite in cladodi di ficodindia (Opuntia ficus-indica (L.) Mill) ad azione ipocolesterolemizzante
2017 Pagliaro A.; Padalino L.; Scandurra S.; Sillitti C.; Conte A.; Del Nobile M.A.; Melilli M.G.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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First results of agronomic and chemical evaluation of yacon (Smallanthus sonchifolius) in Mediterranean environment | 1-gen-2022 | Scandurra, S; Branca, F; Sollima, L; Argento, S; Di Bella, Mc; Melilli, Mg | |
Caratterizzazione degli acidi grassi nell'olio dei semi di Portulaca oleracea L. | 1-gen-2021 | Di Stefano V.; Scandurra S.; Argento S.; Di Bella M.C. ;.Branca F.; Melilli M.G. | |
First results of agronomic and chemical evaluation of yacon (Smallanthus sonchifolius) in Mediterranean environment | 1-gen-2021 | Scandurra, S; Branca, F; Sollima, L; Argento, S; Di Bella, Mc; Melilli, Mg | |
Opuntia cladodes as functional ingredient in durum wheat bread: rheological, sensory, and chemical characterization | 1-gen-2021 | Sciacca, F; Palumbo, M; Pagliaro, A; Di Stefano, V; Scandurra, S; Virzì, N; Melilli, Mg | |
VALUTAZIONE DELLE CARATTERISTICHE QUALITATIVE E NUTRIZIONALI DI PANI FUNZIONALI, ARRICCHITI CON PORTULACA OLERACEA L. E OPUNTIA FICUS-INDICA | 1-gen-2021 | Fabiola Sciacca; Massimo Palumbo; Antonella Pagliaro; Vita Di Stefano; Salvatore Scandurra; Lucia Sollima; Nino Virzì; Maria Grazia Melilli | |
Effect of Sunlight Exposure on Anthocyanin and Non-Anthocyanin Phenolic Levels in Pomegranate Juices by High Resolution Mass Spectrometry Approach | 1-gen-2020 | Di Stefano, Vita; Scandurra, Salvatore; Pagliaro, Antonella; DI MARTINO, Vincenzo; Melilli, MARIA GRAZIA | |
Improvement of Fatty Acid Profile in Durum Wheat Breads Supplemented with Portulaca oleracea L. Quality Traits of Purslane-Fortified Bread | 1-gen-2020 | Melilli, MARIA GRAZIA; Di Stefano, Vita; Sciacca, Fabiola; Pagliaro, Antonella; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Virzì, Nino; Gentile, Carla; Palumbo, Massimo | |
Inulin enriched durum wheat spaghetti: Effect of polymerization degree on technological and nutritional characteristics | 1-gen-2020 | Garbetta, Antonella; D'Antuono, Isabella; Melilli, MARIA GRAZIA; Sillitti, Carla; Linsalata, Vito; Scandurra, Salvatore; Cardinali, Angela | |
Omega-3 rich foods: Durum wheat spaghetti fortified with Portulaca oleracea | 1-gen-2020 | Melilli, MARIA GRAZIA; Pagliaro, Antonella; Scandurra, Salvatore; Gentile, Carla; Di Stefano, Vita | |
Sensory properties of canned cardoon hearts in relation to genotype | 1-gen-2020 | Melilli, Mg; Argento, S; Scandurra, S; Pagliaro, A; Calderaro, P; Di Bella, Mc; Branca, F | |
Shelf life and sensory properties of processed cardoon hearts | 1-gen-2020 | Melilli, Mg; Argento, S; Scandurra, S; Pagliaro, A; Di Bella, Mc; Branca, F | |
THE HIGH POLYMERIZATION DEGREE INFLUENCES THE INULIN BIOACCESSIBILITY IN DURUM WHEAT SPAGHETTI | 1-gen-2020 | Angela Cardinali; Antonella Garbetta; Isabella D'Antuono; Maria Grazia Melilli; Vito Linsalata; Salvatore Scandurra | |
Antioxidant activity and fatty acids quantification in Sicilian purslane germplasm | 1-gen-2019 | Melilli, MARIA GRAZIA; Pagliaro, Antonella; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Di Stefano, Vita | |
Germplasm evaluation to obtain inulin with high degree of polymerization in Mediterranean environment | 1-gen-2019 | Melilli, Mg; Branca, F; Sillitti, C; Scandurra, S; Calderaro, P; Di Stefano, V | |
Portulaca oleracea L. per la fortificazione di pasta ad azione antiossidante | 1-gen-2019 | Melilli M. G. ; Pagliaro A.; Scandurra S.; Tartamella A.; Di Stefano V. | |
Antioxidant activity and phenolic composition in Pomegranate (Punica granatum, L.) genotypes from south Italy by UHPLC/Orbitrap-MS approach | 1-gen-2018 | Di Stefano, Vita; Pitonzo, Rosa; Eugenia Novara, Maria; Bongiorno, David; Indelicato, Serena; Gentile, Carla; Avellone, Giuseppe; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Melilli, MARIA GRAZIA | |
Caratterizzazione nutrizionale di grani siciliani da destinare alla preparazione della Cuccìa | 1-gen-2017 | Bognanni, R; Pagliaro, A; Scandurra, S; Melilli, M G | |
Sensory characteristics of pasta enriched in cladodes of prickly pear (Opuntia ficus indica (L.) Mill.) with cholesterol-lowering action | 1-gen-2017 | Pagliaro, A; Padalino, L; Scandurra, S; Sillitti, C; Del Nobile, Ma; Melilli, Mg | |
The quality of pasta added with cardoon inulin: 2) evaluation of the environment of cultivation | 1-gen-2017 | Sillitti C.; Padalino L.; Scandurra S.; Calderaro P.; Costa C.; Raccuia S.A.; Conte A.; Del Nobile M.A.; Melilli M.G. | |
Valutazione delle caratteristiche sensoriali di paste arricchite in cladodi di ficodindia (Opuntia ficus-indica (L.) Mill) ad azione ipocolesterolemizzante | 1-gen-2017 | Pagliaro A.; Padalino L.; Scandurra S.; Sillitti C.; Conte A.; Del Nobile M.A.; Melilli M.G. |