VOLPE, MARIA GRAZIA

VOLPE, MARIA GRAZIA  

Istituto di Scienze dell'Alimentazione - ISA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 264 (tempo di esecuzione: 0.048 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Application of PLA-Based Films to Preserve Strawberries’ Bioactive Compounds 1-gen-2024 Crescente, Giuseppina; Cascone, Giovanni; Volpe, Maria Grazia; Moccia, Stefania
Mild Approach for the Formulation of Chestnut Flour-Enriched Snacks: Influence of Processing Parameters on the Preservation of Bioactive Compounds of Raw Materials 1-gen-2024 Cascone, G.; Oliviero, M.; Sorrentino, L.; Crescente, G.; Boscaino, F.; Sorrentino, A.; Volpe, M. G.; Moccia, S.
A Comparative Study between Microwave Hydrodiffusion and Gravity (MHG) and Ultrasound-Assisted Extraction (UAE): Chemical and Biological Characterization of Polyphenol-Enriched Extracts from Aglianico Grape Pomace 1-gen-2023 Crescente, G.; Cascone, G.; Petruzziello, A.; Bouymajane, A.; Volpe, M. G.; Russo, G. L.; Moccia, S.
Ancient Grain Flours with Different Degrees of Sifting: Advances in Knowledge of Nutritional, Technological, and Microbiological Aspects 1-gen-2023 Di Renzo, T.; Cascone, G.; Crescente, G.; Reale, A.; Menga, V.; D'Apolito, M.; Nazzaro, S.; Volpe, M. G.; Moccia, S.
Il Progetto PROCACI "Sviluppo di metodi gestionali delle problematiche fungine, impatto sulla qualità e conservazione delle produzioni frutticole (castagne e ciliegie)": risultati del primo anno di sperimentazione 1-gen-2023 Piero Manna; Antonietta Agrillo; Maurizio Buonanno; Giovanni Cascone; Carmen Cervellera; Gian Luigi Russo; Maria Grazia Volpe; Stefania Moccia
Physicochemical characterization of a functional chestnut sweet cream enriched with carotenoids and fiber 1-gen-2023 Cascone, G.; Crescente, G.; Sorrentino, A.; Volpe, M. G.; Moccia, S.
Recupero di molecole bioattive da scarti della filiera castanicola: studio dell'attività biologica su linee cellulari tumorali 1-gen-2023 Carmen Cervellera; Giovanni Cascone; Giuseppina Crescente; Piero Manna; Antonietta Agrillo; Gian Luigi Russo; Maria Grazia Volpe; Stefania Moccia
Innovative technologies optimizing the production process of "Castagne del Prete": Impact on microstructure and volatile compounds 1-gen-2022 Santagata, Gabriella; DI RENZO, Tiziana; Mallardo, Salvatore; Reale, Anna; Cascone, Giovanni; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA
Mediterranean Diet as a Shield against Male Infertility and Cancer Risk Induced by Environmental Pollutants: A Focus on Flavonoids 1-gen-2022 Montano, L; Maugeri, A; Volpe, Mg; Micali, S; Mirone, V; Mantovani, A; Navarra, M; Piscopo, M
Mycorrhizal symbiosis balances rootstock-mediated growth-defence tradeofs 1-gen-2022 Nerva, L; Giudice, G; Quiroga, G; Belfore, N; Lovat, L; Perria, R; Volpe, Mg; Moffa, L; Sandrini, M; Gaiotti, F; Balestrini, R; Chitarra, W
Phenolic Extract from Extra Virgin Olive Oil Induces Different Anti-Proliferative Pathways in Human Bladder Cancer Cell Lines 1-gen-2022 Spagnuolo, Carmela; Moccia, Stefania; Tedesco, Idolo; Crescente, Giuseppina; Volpe, MARIA GRAZIA; Russo, Maria; Russo, GIAN LUIGI
Active Edible Coating to Preserve Fresh Figs 1-gen-2021 Moccia, Stefania; LA CARA, Francesco; Cervellera, Carmen; Russo, GIAN LUIGI; Volpe, MARIA GRAZIA
Characterization of soluble and insoluble fibers in artichoke by-products by ATR-FTIR spectroscopy coupled with chemometrics 1-gen-2021 Quintero Ruiz, Na; Paolucci, M; Siano, F; Mamone, G; Picariello, G; Puppo, Mc; Cascone, G; Volpe, Mg
Exploitation and Valorization of Agro-Food Wastes from Grape Harvesting: Production, Characterization of MAE-Extracts from Vitis vinifera Leaves and Stabilization in Microparticulate Powder Form 1-gen-2021 Esposito, Tiziana; Paolucci, Marina; Sansone, Francesca; Mencherini, Teresa; Pacifico, Severina; Volpe, MARIA GRAZIA
Nutritional and Chemical-Physical Characterization of Fresh Gnocchi 1-gen-2021 Santagata, Gabriella; Zannini, Domenico; Mallardo, Salvatore; Boscaino, Floriana; Volpe, MARIA GRAZIA
Progetto per la Rivalutazione Olistica della canapa oltre il PIL-PHOHEMPIL 1-gen-2021 Tedeschi, Anna; Vitale, Luca; Aurilia, Vincenzo; Volpe, MARIA GRAZIA; Immirzi, Barbara; Malinconico, Mario; LA CARA, Francesco; Ionata, Elena; Marcolongo, Loredana; Raimo, Francesco; del Piano, Luisa; Scognamiglio, Giovanni; Enotrio, Tommaso; Sicignano, Mariarosaria; Mosè, Antonio; Miraglia, Marianna; Pergamo, Raffaella; Pacifico, Severina
The Effect of Novel Packaging Technology on Food Safety 1-gen-2021 Paolucci, Marina; Volpe, MARIA GRAZIA
A lower sodium neapolitan pizza prepared with seawater in place of salt: Nutritional properties, sensory characteristics, and metabolic effects 1-gen-2020 Idelson, Pi; Russo, O; Iacone, R; D'Elia, L; Giacco, R; Volpe, Mg; Strazzullo, P
Active Edible Polysaccharide-Based Coating for Preservation of Fresh Figs (Ficus carica L.) 1-gen-2020 Paolucci, Marina; DI STASIO, Michele; Sorrentino, Alida; La Cara, Francesco; Volpe, MARIA GRAZIA
Autotrophic and heterotrophic growth conditions modify biomolecole production in the microalga galdieria sulphuraria (cyanidiophyceae, rhodophyta) 1-gen-2020 Barone, R; de Napoli, L; Mayol, L; Paolucci, M; Volpe, Mg; D'Elia, L; Pollio, A; Guida, M; Gambino, E; Carraturo, F; Marra, R; Vinale, F; Woo, Sl; Lorito, M