CEFOLA, MARIA

CEFOLA, MARIA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA - Sede Secondaria di Foggia  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 195 (tempo di esecuzione: 0.019 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Ecofriendly preservation for fresh-cut apples: The design of a hurdle approach combining microwave heating, organic acids dipping, and packaging 1-gen-2026 De Chiara, Maria Lucia Valeria; De Simone, Nicola; Cefola, Maria; Capozzi, Vittorio; Palumbo, Michela
Advancing Kiwifruit Maturity Assessment: A Comparative Study of Non-Destructive Spectral Techniques and Predictive Models 1-gen-2025 Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Corvino, Antonia; Serio, Francesco; Carotenuto, Federico; Cavaliere, Alice; Genangeli, Andrea; Cefola, Maria; Gioli, Beniamino
Citral-releasing active patches preserve the overall quality and extend strawberry shelf-life 1-gen-2025 Palumbo, M.; Fancello, F.; Zara, S.; Pace, B.; Ricci, I.; Quintieri, L.; Lippolis, V.; Forleo, T.; Sorrentino, A.; Oliviero, M.; Cervellieri, S.; Caputo, L.; Cefola, M.
Effects of the storage at different temperatures on postharvest quality of Citrus medica L. (cv. Liscia-diamante) 1-gen-2025 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Exploitation and valorisation of the Protected Designations of Origin (PDO) citron “Santa Maria del Cedro” in the fresh-cut market 1-gen-2025 Quintieri, L.; Adduci, A.; Palumbo, M.; Schirinzi, W.; Pace, B.; Cefola, M.; De Chiara, M. L. V.; Caputo, L.
High CO2 short-term treatment to preserve the quality of artichoke heads during cold storage 1-gen-2025 Capotorto, I.; Palumbo, M.; Cefola, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Pace, B.
Improvement of antioxidant activity and postharvest quality of fresh-cut artichoke by dipping in flavonoid-rich bergamot juice 1-gen-2025 Palumbo, Michela; Quintieri, Laura; Bartella, Lucia; Di Donna, Leonado; Santoro, Ilaria; Luparelli, Anna; Caputo, Leonardo; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Matarazzo, Cristina; Cefola, Maria
Nutrient and phytochemical composition of rocket and cabbage microgreens grown under varying potassium regimes 1-gen-2025 Palumbo, Michela; Cozzolino, Rosaria; Capozzi, Vittorio; Di Cuia, Giuseppe; Malorni, Livia; Pace, Bernardo; Serio, Francesco; D'Imperio, Massimiliano; Cefola, Maria
Quality monitoring of table grapes stored in controlled atmosphere using an S3+MOS nanosensor device 1-gen-2025 Poeta, Elisabetta; De Chiara, Maria Lucia Valeria; Cefola, Maria; Caruso, Immacolata; Genzardi, Dario; Nunez-Carmona, Estefania; Pace, Bernardo; Palumbo, Michela; Sberveglieri, Veronica
Quality, nutritional properties and volatile profile of fresh-cut ‘big bang’ nectarines cold stored at two different temperatures 1-gen-2025 Pace, B.; Cefola, M.; Palumbo, M.; Ricci, I.; Pelosi, S.; Stocchero, M.; Cozzolino, R.
Relazione scientifica finale relativa al progetto: “TRACCIABILITÀ MOLECOLARE DEI CEDRI DELLA RIVIERA. QUALITÀ E SICUREZZA DEI PRODOTTI FOOD E NON FOOD VALUTATE CON TECNOLOGIE CHIMICHE AVANZATE-CEDROTRACK” 1-gen-2025 Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Santoro, Ilaria; Tagarelli, Antonio; Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo
Soluzioni tecnologiche e buone pratiche innovative per l’implementazione del decision support system della coltura del cedro e valorizzazione dei suoi prodotti trasformati - Progetto INNOCEDRO PSR-Calabria Misura 16 – Intervento 16.1.1 Fase 2 Periodo di rendicontazione: 16.08.2022-15.08.2025 1-gen-2025 Caputo, Leonardo; Quintieri, Laura; Valerio, Paolo; Del Vecchio, Pasquale; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Leonardo Di Donna, ; Bartella, Lucia; Adduci, Angelo; Rossi, Alfonso; Sollazzo, Giambattista
A novel random forest-based approach for the non-destructive and explainable estimation of ammonia and chlorophyll in fresh-cut rocket leaves 1-gen-2024 Polimena, Stefano; Pio, Gianvito; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Ceci, Michelangelo; Attolico, Giovanni
Antimicrobial activity of the citron essential oils against microbial pathogens contaminating fresh cut products 1-gen-2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE CITRON ESSENTIAL OILS AGAINST MICROBIAL PATHOGENS CONTAMINATING FRESH-CUT PRODUCTS 1-gen-2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cozzolino, Rosaria; Caputo, Leonardo
Cedro di Santa Maria del Cedro Dop: gusto e funzionalità per un gelato al top 1-gen-2024 Caputo, L.; Cefola, M.; Pace, B.; Quintieri, L.; Cozzolino, R.
Establishment of the ITEM culture collection backup and development of the related disaster recovery plan 1-gen-2024 DE SIMONE, Nicola; Ferrara, Massimo; DE VERO, Luciana; Gialluisi, Katia; Anelli, Pamela; Petruzzino, Giuseppe; Cefola, Maria; Palumbo, Michela; Cilenti, Lucrezia; DE CHIARA, MARIA LUCIA VALERIA; Pelosi, Sergio; Capozzi, Vittorio; Moretti, Antonio; Perrone, Giancarlo
Evaluation of postharvest quality of PDO ‘Citron Santa Maria del Cedro’ under different storage condition and its valorisation in the fresh-cut market 1-gen-2024 Quintieri, Laura; Ricci, Ilde; Palumbo, Michela; Pace, Bernardo; Schirinzi, William; Adduci, Angelo; Caputo, Leonardo; Cefola, Maria
Exploitation and valorisation of the PDO Citron ‘Santa Maria del Cedro’ in the fresh-cut market 1-gen-2024 Caputo, Leonardo; Cefola, Maria; Pace, Bernardo; Cozzolino, Rosaria; Quintieri, Laura; Palumbo, Michela
Postharvest Quality of Citrus medica L. (cv Liscia-Diamante) Fruit Stored at Different Temperatures: Volatile Profile and Antimicrobial Activity of Essential Oils 1-gen-2024 Quintieri, Laura; Palumbo, Michela; Ricci, Ilde; Pace, Bernardo; Caputo, Leonardo; Adduci, Angelo; Luparelli, Anna; Cefola, Maria; Siano, Francesco; Cozzolino, Rosaria