BAVARO, ANNA RITA

BAVARO, ANNA RITA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Functional foods in Mediterranean diet: exploring the functional features of vegetable case-studies obtained also by biotechnological approaches 1-gen-2024 Bavaro, A. R.; Tarantini, A.; Bruno, A.; Logrieco, A. F.; Gallo, A.; Mita, G.; Valerio, F.; Bleve, G.; Cardinali, A.
Influence of dynamic digestion by SHIME® on bioaccessibility of polyphenols from table olives extract and human microbiota modulation 1-gen-2024 Ferrara, Massimo; Bruno, Angelica; Bavaro, ANNA RITA; Tarantini, Annamaria; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; D’Antuono, Isabella
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto 1-gen-2023 Palmira De Bellis; Anna Rita Bavaro; Mariaelena Di Biase; Massimo Ferrara; Vito Linsalata; Stella Lisa Lonigro; Biagia Musio; Vito Gallo; Giuseppina Mulè; Francesca Valerio
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting 1-gen-2023 Bavaro A.R.; De Bellis P.; D'Antuono I.; Linsalata V.; Garbetta A.; Cardinali A
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage 1-gen-2022 Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F
Characterization of dextran produced by the food-related strain Weissella cibaria C43-11 and of the relevant dex-transucrase gene 1-gen-2022 DE BELLIS, Palmira; Ferrara, Massimo; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; DI BIASE, Mariaelena; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Modeling of Growth and Organic Acid Kinetics and Evolution of the Protein Profile and Amino Acid Content during Lactiplantibacillus plantarum ITM21B Fermentation in Liquid Sourdough 1-gen-2022 DI BIASE, Mariaelena; Le Marc, Yvan; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Verni, Michela; Postollec, Florence; Valerio, Francesca
Biotechnological features of Lactic Acid Bacteria and their application in food processing 1-gen-2020 Bavaro, ANNA RITA; e Paola Lavermicocca, Tutor Maria Calasso; Francesca Valerio, Cotutor
Effect of Amaranth and Quinoa Flours on Exopolysaccharide Production and Protein Profile of Liquid Sourdough Fermented by Weissella cibaria and Lactobacillus plantarum 1-gen-2020 Valerio, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Lonigro, STELLA LISA; Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Lavermicocca, Paola
Microbiological and Physico-Chemical Parameters for Predicting Quality of Fat and Low-fat Raw Ground Beef During Refrigerated Aerobic Storage 1-gen-2020 Francesca Valerio ; Panagiotis N. Skandamis ; Sebastiana Failla ; Michela Contò ; Mariaelena Di Biase ; Anna Rita Bavaro ; Maria Paola Pirovano; Paola Lavermicocca
The viability of probiotic Lactobacillus paracasei IMPC2.1 coating on apple slices during dehydration and simulated gastro-intestinal digestion 1-gen-2020 Valerio, Francesca; Volpe, MARIA GRAZIA; Santagata, Gabriella; Boscaino, Floriana; Barbarisi, Costantina; DI BIASE, Mariaelena; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Lavermicocca, Paola
Weissella cibaria short-fermented liquid sourdoughs based on quinoa or amaranth flours as fat replacer in focaccia bread formulation 1-gen-2020 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Conte, Amalia; Lonigro, STELLA LISA; Caputo, Leonardo; Cedola, Annamaria; Del Nobile Matteo, Alessandro; Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Lavermicocca, Paola; Valerio, Francesca
BIOTECHNOLOGICAL STRATEGIES TO REDUCE SALT AND/OR FAT IN FOCACCIA TYPE-BREAD 1-gen-2019 Valerio F.; Di Biase M.; Bavaro A. R.; Lonigro S. L.; Pontonio E.; Conte A.; Minisci A.; Lavermicocca P..
Lactobacillus plantarum ITM21B fermentation product and chickpea flour enhance the nutritional profile of salt reduced bakery products 1-gen-2019 Di Biase, M; Bavaro, Ar; Lonigro, Sl; Pontonio, E; Conte, A; Padalino, L; Minisci, A; Lavermicocca, P; Valerio, F
Tuna burgers preserved by the selected Lactobacillus paracasei IMPC 4.1 strain 1-gen-2018 Danza, A; Lucera, A; Lavermicocca, P; Lonigro, STELLA LISA; Bavaro, Ar; Mentana, A; Centonze, D; Conte, A; Del Nobile, M A
Transfer of available and recognized mathematical models to technological and probiotic strains to assess growth: a preliminary study 1-gen-2017 Valerio, F; Di Biase, M; Bavaro, A; Divanac'H, Ml; Le Marc, Y; Postollec, F; Lavermicocca, P