MOLINU, MARIA GIOVANNA
MOLINU, MARIA GIOVANNA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Mediterranean Wild Pear Fruits as a Neglected but Valuable Source of Phenolic Compounds
2024 Molinu, MARIA GIOVANNA; Sanna, Federico; D'Hallewin, Guy; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo; Piluzza, Giovanna
Antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds: Varietal screening through a multivariate approach
2023 Salim, A; Deiana, P; Fancello, F; Molinu, Mg; Santona, M; Zara, S
Antioxidants in Fruit Fractions of Mediterranean Ancient Pear Cultivars.
2023 Piluzza, Giovanna; Campesi, Giuseppe; D'Hallewin, Guy; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sanna, Federico; Sulas, Leonardo
Composizione chimica e attività antimicrobica della buccia di melograno (Punica granatum L.) in funzione della varietà e del periodo di raccolta
2023 Deiana, Pierfrancesco; Salim, Amira; Fancello, Francesco; Mercenaro, Luca; Nieddu, Giovanni; Molinu, MARIA GIOVANNA; Zara, Severino; Santona, Mario
Seasonal variation for leaf bromatological traits and its relationship with phenolic composition in a Mediterranean population of Plantago lanceolata L. under exploitation for multiple uses
2023 Piluzza, Giovanna; Sanna, Federico; Campesi, Giuseppe; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo
Subterranean Clover and Sulla as Valuable and Complementary Sources of Bioactive Compounds for Rainfed Mediterranean Farming Systems
2023 Molinu, MARIA GIOVANNA; Sulas, Leonardo; Campesi, Giuseppe; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sanna, Federico; Piluzza, Giovanna
The antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds against foodborne pathogenic bacteria
2023 Salim, Amira; Zara, Severino; Molinu, MARIA GIOVANNA; Fancello, Francesco; Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario
Antioxidant Contents in a Mediterranean Population of Plantago lanceolata L. Exploited for Quarry Reclamation Interventions
2022 Sanna, F; Piluzza, G; Campesi, G; Molinu, Mg; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, L
DINAMICA DI MATURAZIONE DEI FRUTTI DELL'OLIVO. CULTIVAR E INDICI A CONFRONTO
2022 Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Gaias, Elena; Paniziutti, Alessandra; Dettori, Sandro; Santona, Mario
Evolution of monovarietal virgin olive oils as a function of chemical composition and oxidation status
2022 Deiana, Pierfrancesco; Molinu, Maria Giovanna; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Dettori, Sandro; Santona, Mario
OLIO D'OLIVA E BIODIVERSITÀ MICROBICA: ALCUNI CASI STUDIO
2022 Zara, Severino; Fancello, Francesco; Multineddu, Chiara; Dettori, Sandro; Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Santona, Mario
SIVIGLIANA DA OLIO: RISCOPERTA E PROSPETTIVE DI VALORIZZAZIONE
2022 Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Rosaria Filigheddu, Maria; Dettori, Sandro; Santona, Mario
TERROIR OLIVICOLI DELLA SARDEGNA: PROPOSTA METODOLOGICA
2022 Mario Santona; Matteo Stocchero; Andrea Motroni; Maria Giovanna Molinu;Pierfrancesco Deiana; Maria Rosaria Filigheddu; Marcello Cillara; Sandro Dettori; NicolaCuleddu
Valorizzazione della componente bioattiva presente in estratti 'green' dell'epicarpo di 4 accessioni della biodiversità castanicola sarda
2022 D'Hallewin, Guy; Barberis, Antonio; Spissu, Ylenia; Molinu, MARIA GIOVANNA; Petretto, ANTONIO ALDO; Serra, GAVINA RITA; Pisano, Pietro; Muroni, Antonella
Antimicrobial activities of virgin olive oils in vitro and on lettuce from pathogen-inoculated commercial quick salad bags
2021 Fancello, Francesco; Multineddu, Chiara; Santona, Mario; Molinu, MARIA GIOVANNA; Zara, Giacomo; Dettori, Sandro; Deiana, Pierfrancesco; Zara, Severino
Electron paramagnetic resonance spin trapping of sunflower and olive oils subjected to thermal treatment.
2021 Fadda, Angela; Molinu, MARIA GIOVANNA; Deiana, Pierfrancesco; Sanna, Daniele
Bioactive Compounds from Leaves and Twigs of Guayule Grown in a Mediterranean Environment
2020 Piluzza, Giovanna; Campesi, Giuseppe; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo
Phenolic compounds content and antioxidant capacity in cardoon achenes from different head orders
2020 Piluzza, Giovanna; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo
Antioxidant Sources from Leaves of Russian Dandelion
2019 Molinu, Mg; Piluzza, G; Campesi, G; Sulas, L; Re, GIOVANNI ANTONIO
Bioactive compounds from leaves of Taraxacum kok-saghyz
2019 Re, GIOVANNI ANTONIO; Molinu, MARIA GIOVANNA; Piluzza, Giovanna; Sassu, MARIA MADDALENA; Stangoni, ANTON PIETRO; Campesi, Giuseppe; Sulas, Leonardo
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Mediterranean Wild Pear Fruits as a Neglected but Valuable Source of Phenolic Compounds | 1-gen-2024 | Molinu, MARIA GIOVANNA; Sanna, Federico; D'Hallewin, Guy; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo; Piluzza, Giovanna | |
Antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds: Varietal screening through a multivariate approach | 1-gen-2023 | Salim, A; Deiana, P; Fancello, F; Molinu, Mg; Santona, M; Zara, S | |
Antioxidants in Fruit Fractions of Mediterranean Ancient Pear Cultivars. | 1-gen-2023 | Piluzza, Giovanna; Campesi, Giuseppe; D'Hallewin, Guy; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sanna, Federico; Sulas, Leonardo | |
Composizione chimica e attività antimicrobica della buccia di melograno (Punica granatum L.) in funzione della varietà e del periodo di raccolta | 1-gen-2023 | Deiana, Pierfrancesco; Salim, Amira; Fancello, Francesco; Mercenaro, Luca; Nieddu, Giovanni; Molinu, MARIA GIOVANNA; Zara, Severino; Santona, Mario | |
Seasonal variation for leaf bromatological traits and its relationship with phenolic composition in a Mediterranean population of Plantago lanceolata L. under exploitation for multiple uses | 1-gen-2023 | Piluzza, Giovanna; Sanna, Federico; Campesi, Giuseppe; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo | |
Subterranean Clover and Sulla as Valuable and Complementary Sources of Bioactive Compounds for Rainfed Mediterranean Farming Systems | 1-gen-2023 | Molinu, MARIA GIOVANNA; Sulas, Leonardo; Campesi, Giuseppe; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sanna, Federico; Piluzza, Giovanna | |
The antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds against foodborne pathogenic bacteria | 1-gen-2023 | Salim, Amira; Zara, Severino; Molinu, MARIA GIOVANNA; Fancello, Francesco; Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario | |
Antioxidant Contents in a Mediterranean Population of Plantago lanceolata L. Exploited for Quarry Reclamation Interventions | 1-gen-2022 | Sanna, F; Piluzza, G; Campesi, G; Molinu, Mg; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, L | |
DINAMICA DI MATURAZIONE DEI FRUTTI DELL'OLIVO. CULTIVAR E INDICI A CONFRONTO | 1-gen-2022 | Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Gaias, Elena; Paniziutti, Alessandra; Dettori, Sandro; Santona, Mario | |
Evolution of monovarietal virgin olive oils as a function of chemical composition and oxidation status | 1-gen-2022 | Deiana, Pierfrancesco; Molinu, Maria Giovanna; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Dettori, Sandro; Santona, Mario | |
OLIO D'OLIVA E BIODIVERSITÀ MICROBICA: ALCUNI CASI STUDIO | 1-gen-2022 | Zara, Severino; Fancello, Francesco; Multineddu, Chiara; Dettori, Sandro; Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Santona, Mario | |
SIVIGLIANA DA OLIO: RISCOPERTA E PROSPETTIVE DI VALORIZZAZIONE | 1-gen-2022 | Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Rosaria Filigheddu, Maria; Dettori, Sandro; Santona, Mario | |
TERROIR OLIVICOLI DELLA SARDEGNA: PROPOSTA METODOLOGICA | 1-gen-2022 | Mario Santona; Matteo Stocchero; Andrea Motroni; Maria Giovanna Molinu;Pierfrancesco Deiana; Maria Rosaria Filigheddu; Marcello Cillara; Sandro Dettori; NicolaCuleddu | |
Valorizzazione della componente bioattiva presente in estratti 'green' dell'epicarpo di 4 accessioni della biodiversità castanicola sarda | 1-gen-2022 | D'Hallewin, Guy; Barberis, Antonio; Spissu, Ylenia; Molinu, MARIA GIOVANNA; Petretto, ANTONIO ALDO; Serra, GAVINA RITA; Pisano, Pietro; Muroni, Antonella | |
Antimicrobial activities of virgin olive oils in vitro and on lettuce from pathogen-inoculated commercial quick salad bags | 1-gen-2021 | Fancello, Francesco; Multineddu, Chiara; Santona, Mario; Molinu, MARIA GIOVANNA; Zara, Giacomo; Dettori, Sandro; Deiana, Pierfrancesco; Zara, Severino | |
Electron paramagnetic resonance spin trapping of sunflower and olive oils subjected to thermal treatment. | 1-gen-2021 | Fadda, Angela; Molinu, MARIA GIOVANNA; Deiana, Pierfrancesco; Sanna, Daniele | |
Bioactive Compounds from Leaves and Twigs of Guayule Grown in a Mediterranean Environment | 1-gen-2020 | Piluzza, Giovanna; Campesi, Giuseppe; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo | |
Phenolic compounds content and antioxidant capacity in cardoon achenes from different head orders | 1-gen-2020 | Piluzza, Giovanna; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo | |
Antioxidant Sources from Leaves of Russian Dandelion | 1-gen-2019 | Molinu, Mg; Piluzza, G; Campesi, G; Sulas, L; Re, GIOVANNI ANTONIO | |
Bioactive compounds from leaves of Taraxacum kok-saghyz | 1-gen-2019 | Re, GIOVANNI ANTONIO; Molinu, MARIA GIOVANNA; Piluzza, Giovanna; Sassu, MARIA MADDALENA; Stangoni, ANTON PIETRO; Campesi, Giuseppe; Sulas, Leonardo |