MOLINU, MARIA GIOVANNA

MOLINU, MARIA GIOVANNA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA - Sede Secondaria di Sassari  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 149 (tempo di esecuzione: 0.027 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Herbaceous feed and quality dairy production in Sardinian sheep farms: a short supply chain approach 1-gen-2025 Re, Giovanni Antonio; Sulas, L.; Sanna, F.; Molinu, M. G.; Lupinu, S.; Piluzza, G.; Sassu, M. M.; Addeo, F.; Troise, A. D.; Caira, S.; Della Cerra, F.
Identification of Punicalagin as a Key Bioactive Compound Responsible for the Antimicrobial Properties of Punica granatum L. Peel Extract against Staphylococcus aureus 1-gen-2025 Salim, A.; Marquez, L.; Jakkala, K.; Woo, S.; Caputo, M.; Fancello, F.; Deiana, P.; Santona, M.; Molinu, M. G.; Quave, C. L.; Zara, S.
Introduction of Moringa oleifera to Sardinia: fodder traits for an agroforestry approach 1-gen-2025 Re, Giovanni Antonio; Sulas, L.; Sanna, F.; Molinu, M. G.; Sassu, M. M.; Lupinu, S.; Sechi, A.; Piluzza, G.
Predicting Beef Fatty Acid Composition from Diet and Plasma Profiles Using Multivariate Models 1-gen-2025 Acciaro, Marco; Sulas, Leonardo; Carta, Gianfranca; Banni, Sebastiano; Murru, Elisabetta; Manca, Claudia; Dimauro, Corrado; Fiori, Myriam; Cabiddu, Andrea; Re, Giovanni Antonio; Molinu, Maria Giovanna; Piluzza, Giovanna; Giovanetti, Valeria
Antioxidant and Anticancer Activity of Pericarp Water Extracts of Mediterranean Ancient Chestnut Accessions 1-gen-2024 Spissu, Y.; Molinu, M. G.; D'Hallewin, G.; Sanna, G.; Serra, G. R.; Muroni, A.; Barberis, A.
Comparison between Traditional and Novel NMR Methods for the Analysis of Sicilian Monovarietal Extra Virgin Olive Oils: Metabolic Profile Is Influenced by Micro-Pedoclimatic Zones 1-gen-2024 Rotondo, Archimede; Bartolomeo, Giovanni; Maria Spanò, Irene; Loredana La Torre, Giovanna; Pellicane, Giuseppe; Molinu, MARIA GIOVANNA; Culeddu, Nicola
Effetti di diverse tecniche di gestione del suolo in olivicoltura tradizionale sul sistema suolo pianta 1-gen-2024 Santona, Mario; Deiana, Pierfrancesco; Lo Cascio, Mauro; Sirca, Costantino; Nieddu, Giovanni; Cillara, Marcello; Doppiu, Federico; Gambella, Filippo; Sassu, Alberto; Deidda, Alessandro; Garau, Giovanni; Garau, Matteo; Pinna, Maria V.; Mangia, Nicoletta; Molinu, Maria Giovanna; Maltoni, Sara; Arca, Pasquale; Altana, Giovanni; Melis, Rita Anna Maria; Franca, Antonello; Porqueddu, Claudio; Mercenaro, Luca
Looking for Typical Traits in Monovarietal VOOs According to Their Phenolic Composition 1-gen-2024 Molinu, M. G.; Deiana, P.; Dettori, S.; Mercenaro, L.; Nieddu, G.; Dore, A.; Culeddu, N.; Santona, M.
Mediterranean Wild Pear Fruits as a Neglected but Valuable Source of Phenolic Compounds 1-gen-2024 Molinu, MARIA GIOVANNA; Sanna, Federico; D'Hallewin, Guy; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo; Piluzza, Giovanna
Seasonal variation for leaf bromatological traits and its relationship with phenolic composition in a Mediterranean population of Plantago lanceolata L. under exploitation for multiple uses 1-gen-2024 Piluzza, Giovanna; Sanna, Federico; Campesi, Giuseppe; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, Leonardo
Antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds: Varietal screening through a multivariate approach 1-gen-2023 Salim, A; Deiana, P; Fancello, F; Molinu, Mg; Santona, M; Zara, S
Antioxidants in Fruit Fractions of Mediterranean Ancient Pear Cultivars. 1-gen-2023 Piluzza, Giovanna; Campesi, Giuseppe; D'Hallewin, Guy; Molinu, MARIA GIOVANNA; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sanna, Federico; Sulas, Leonardo
Composizione chimica e attività antimicrobica della buccia di melograno (Punica granatum L.) in funzione della varietà e del periodo di raccolta 1-gen-2023 Deiana, Pierfrancesco; Salim, Amira; Fancello, Francesco; Mercenaro, Luca; Nieddu, Giovanni; Molinu, MARIA GIOVANNA; Zara, Severino; Santona, Mario
Subterranean Clover and Sulla as Valuable and Complementary Sources of Bioactive Compounds for Rainfed Mediterranean Farming Systems 1-gen-2023 Molinu, MARIA GIOVANNA; Sulas, Leonardo; Campesi, Giuseppe; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sanna, Federico; Piluzza, Giovanna
The antimicrobial and antibiofilm activities of pomegranate peel phenolic compounds against foodborne pathogenic bacteria 1-gen-2023 Salim, Amira; Zara, Severino; Molinu, MARIA GIOVANNA; Fancello, Francesco; Deiana, Pierfrancesco; Santona, Mario
Antioxidant Contents in a Mediterranean Population of Plantago lanceolata L. Exploited for Quarry Reclamation Interventions 1-gen-2022 Sanna, F; Piluzza, G; Campesi, G; Molinu, Mg; Re, GIOVANNI ANTONIO; Sulas, L
DINAMICA DI MATURAZIONE DEI FRUTTI DELL'OLIVO. CULTIVAR E INDICI A CONFRONTO 1-gen-2022 Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Gaias, Elena; Paniziutti, Alessandra; Dettori, Sandro; Santona, Mario
Evolution of monovarietal virgin olive oils as a function of chemical composition and oxidation status 1-gen-2022 Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Dettori, Sandro; Santona, Mario
OLIO D'OLIVA E BIODIVERSITÀ MICROBICA: ALCUNI CASI STUDIO 1-gen-2022 Zara, Severino; Fancello, Francesco; Multineddu, Chiara; Dettori, Sandro; Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Santona, Mario
SIVIGLIANA DA OLIO: RISCOPERTA E PROSPETTIVE DI VALORIZZAZIONE 1-gen-2022 Deiana, Pierfrancesco; Molinu, MARIA GIOVANNA; Dore, Antonio; Culeddu, Nicola; Rosaria Filigheddu, Maria; Dettori, Sandro; Santona, Mario