LODI, ROBERTA
LODI, ROBERTA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA - Sede Secondaria di Milano
Effetti dell'introduzione di innesto selezionato di microrganismi caseari autoctoni sulle caratteristiche del formaggio DOP Bitto
2011 Brasca, Milena; Povolo, Milena; Passolungo, Luigi; Morandi, Stefano; Erini, Selene; Lodi, Roberta
Phenotypic, genotypic and technological characterization of wild-lactic acid bacteria strains isolated from Bitto PDO cheese.
2011 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Lodi, Roberta
Biochemical profiles, restriction fragment length polymorphism (RFLP), random amplified polymorphic DNA (RAPD) and multilocus variable number tandem repeat analysis (MLVA) for typing Staphylococcus aureus isolated from dairy products and human samples.
2010 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Lodi, Roberta; Brusetti, Lorenzo; Andrighetto, Cristian; Lombardi, Angiolella
Effects of lysozyme on the microbiological stability and organoleptic properties of unpasteurized beer
2010 Silvetti, T; Brasca, M; Lodi, R; Vanoni, L; Chiolerio, F; de Groot, M; Bravi, A
Evaluation of antimicrobial activity and enterocins genes in enterococci isolated from north italian dairy products
2010 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Silvetti, Tiziana; Calomata, Pilar; Barrosvelázquez, Jorge; Lodi, Roberta
L'analisi del filtro di mungitura per valutare il quadro igienico-sanitario degli allevamenti
2010 Leone, P; Lodi, R; Brasca, M; Zanini, L; Stradiotto, K; Tamburini, A
Microbial profile of Semuda cheese and genotypic, phenotypic and technological characterization of indigenous lactic acid bacteria.
2010 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Lodi, Roberta
Phenotypic and genotypic characterization of Staphylococcus aureus strains from Italian dairy products.
2010 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Andrighetto, Cristian; Lombardi, Angiolella; Lodi, Roberta
Qualità degli alimenti, gestione degli animali e tecnologia di caseificazione: esempio di filiera produttiva del Raschera DOP in zona montana.
2010 Borreani, G; Giaccone, D; Brasca, M; Lodi, R; Todesco, R; Battelli, G; Peiretti, Pg; Galassi, L; Bianchi, P; Pellegrin, M; Tabacco, E
Resistenza alla tetraciclina in Streptococcus thermophilus isolati da formaggi a latte crudo
2010 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Lodi, Roberta
Analizzare il filtro di mungitura per controllare lo stato sanitario.
2009 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Lodi, Roberta; Vanoni, Laura; Leone, Paolo; Cremonesi, Paola
Antimicrobial activity and identification of bacteriocin genes in enterococcus and lactococcus strains isolated from italian raw milk and cheeses.
2009 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Calomata, Pilar; Barrosvelázquez, Jorge; Lodi, Roberta
Development of a new multiplex PCR for the detection of Clostridium spp., responsible for the late blowing in cheese
2009 Laura Vanoni; Paola Cremonesi; Milena Brasca; Roberta Lodi; Tiziana Silvetti
Effects of lysozyme on the microbiological stability and organoleptic properties of unpasteurized beer
2009 Tiziana Silvetti; Milena Brasca; Roberta Lodi; Laura Vanoni ; Francesca Chiolerio; Maarten de Groot ; Andrea Bravi
Effects of lysozyme on the microbiological stability and organoleptic properties of unpasteurized beer.
2009 Silvetti, Tiziana; Brasca, Milena; Lodi, Roberta; Vanoni, Laura; Chiolerio, Francesca; Bravi, Andrea
Formaggio Raschera DOP: profilo microbico, composizione in acidi grassi e caratteristiche della frazione volatile.
2009 Milena Povolo; Giovanna Contarini; Milena Brasca; Giovanna Battelli; Rosanna Todesco; Roberta Lodi
How to improve the production of fermented camel milk.
2009 Lodi, R; Morandi, S
Impiego di ozono per il controllo di Listeria monocytogenes in diverse tipologie di formaggio
2009 Morandi, Stefano; Brasca, Milena; Lodi, Roberta; Battelli, Giovanna
L'analisi del filtro di mungitura per valutare il quadro igienico-sanitario degli allevamenti
2009 Leone, P; Lodi, R; Brasca, M; Zanini, L; Stradiotto, K; Tamburini, A
La qualità del latte passa da un filtro
2009 Leone, P; Lodi, R; Brasca, M; Tamburini, A; Zanini, L; Stradiotto, K