DI VENERE, DONATO
DI VENERE, DONATO
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Effect of water regime, nitrogen level and biostimulants application on yield and quality traits of wild rocket [Diplotaxis tenuifolia (L.) DC.]
2023 Schiattone, M. I.; Boari, F.; Cantore, V.; Castronuovo, D.; Denora, M.; Di Venere, D.; Perniola, M.; Sergio, L.; Todorovic, M.; Candido, V.
Quality and Safety of Ready-to-Eat Golden Thistle (Scolymus hispanicus L.): A New Product for Traditional Italian Dishes
2023 Lucrezia Sergio; Donato Di Venere; Maria Gonnella; Massimiliano D'Imperio; Federico Baruzzi; Loris Pinto; Francesca Boari; Vito Cantore; Vincenzo Candido
PSR-Puglia - Progetto: "CEratonia SIliqua, il carrubo, Risorsa genetica Autoctona da valorizzare: salvaguardia di biodiversità ed ambiente, sviluppo di prodotti nutraceutici"- ACRONIMO CE.SI.R.A.
2022 DI VENERE, Donato; Baruzzi, Federico; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Linsalata, Vito; Pinto, Loris; Quarto, Maria; Renna, Massimiliano; Sergio, Lucrezia; Valerio, Paolo
Effects of nitrogen, azoxystrobin and a biostimulant based on brown algae and yeast on wild rocket features at harvest and during storage
2021 Schiattone M.I.; Boari F.; Cantore V.; Castronuovo D.; Denora M.; Di Venere D.; Perniola M.; Renna M.; Sergio L.; Candido V.
PSR-Puglia, Recupero ambientale del BOsco di Gravina in Puglia e valorizzazione della sua BIOdiversità attraverso la creazione di microfiliere GAstronomiche. ACRONIMO: BO.BIO.GA
2021 Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Cantore, Vito; Sergio, Lucrezia; Boari, Francesca; Calabrese, Nicola; Casella, Francesca; DI VENERE, Donato; Renna, Massimiliano; Martena, Simonetta
Quality Evaluation of Wild and Cultivated Asparagus: A Comparison between Raw and Steamed Spears
2021 Lucrezia Sergio; Francesca Boari; Donato Di Venere; Maria Gonnella; Vito Cantore; Massimiliano Renna
Smooth golden fleece and prickly golden fleece as potential new vegetables for the ready-to-eat production chain
2021 Anaclerio, M; Renna, M; Di Venere, D; Sergio, L; Santamaria, P
Artichoke Polyphenols Sensitize Human Breast Cancer Cells to Chemotherapeutic Drugs via a ROS-Mediated Downregulation of Flap Endonuclease 1
2020 Mileo, Anna Maria; Di Venere, Donato; Mardente, Stefania; Miccadei, Stefania
Bioactive Phenolics and Antioxidant Capacity of Some Wild Edible Greens as Affected by Different Cooking Treatments
2020 Sergio, Lucrezia; Boari, Francesca; Pieralice, Maria; Linsalata, Vito; Cantore, Vito; Di Venere, Donato
Interactive Effect of Nitrogen and Azoxystrobin on Yield, Quality, Nitrogen and Water Use Efficiency of Wild Rocket in Southern Italy
2020 Candido V. ; Boari F. ; Cantore V. ; Castronuovo D. ; Di Venere D. ; Perniola M. ; Sergio L. ; Viggiani R. ; Schiattone M.I.
Pyraclostrobin can mitigate salinity stress in tomato crop
2019 Boari, Francesca; Cantore, Vito; DI VENERE, Donato; Sergio, Lucrezia; Candido, Vincenzo; Schiattone Maria, Immacolata
Effect of cooking and packaging conditions on quality of semi-dried green asparagus during cold storage
2018 L. Sergio; V. Cantore; L. Spremulli; L. Pinto; F. Baruzzi; D. Di Venere; F. Boari
Different immunomodulatory effects of L. paracasei strains on dendritic cells
2017 Sisto, Angelo; Luongo, Diomira; Treppiccione, Lucia; DE BELLIS, Palmira; Lavermicocca, Paola; DI VENERE, Donato; Rossi, Mauro
Impact of irrigation regime and nitrogen rate on yield, quality and water use efficiency of wild rocket under greenhouse conditions
2017 Schiattone, Mi; Viggiani, R; DI VENERE, Donato; Sergio, L; Cantore, V; Todorovic, M; Perniola, M; Candido, V
Antimicrobial potential of wild edible herbaceous species
2016 DI VENERE, Donato; Gatto, MARIA ANTONIA; Ippolito, Antonio; V Bianco, Vito
Antitumour effects of artichoke polyphenols: cell death and ROS-mediated epigenetic growth arrest
2016 Maria Mileo, Anna; DI VENERE, Donato; Miccadei, Stefania
Biochemical evaluation of artichoke cultivars propagated by seed
2016 Di Venere D.; Pieralice M.; Linsalata V.; Gatto M.A.; Sergio L.; Calabrese N.
CARATTERISTICHE QUALITATIVE DELL'ASPARAGO IN RELAZIONE AL GENOTIPO E ALLE CONDIZIONI AMBIENTALI
2016 Sergio, L; Boari, F; Di Venere, D; Schiattone, Mi; Gatto, Ma; Cantore, V
Effect of Lactobacillus paracasei Culture Filtrates and Artichoke Polyphenols on Cytokine Production by Dendritic Cells
2016 Sisto, A; Luongo, D; Treppiccione, L; De Bellis, P; Di Venere, D; Lavermicocca, P; Rossi, M
Effect of packaging and storage conditions on some biochemical parameters and microbiological safety of semi-dry tomato
2016 Gatto, Ma; Sergio, L; Pieralice, M; Linsalata, V; Spremulli, L; Di Venere, D
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Effect of water regime, nitrogen level and biostimulants application on yield and quality traits of wild rocket [Diplotaxis tenuifolia (L.) DC.] | 1-gen-2023 | Schiattone, M. I.; Boari, F.; Cantore, V.; Castronuovo, D.; Denora, M.; Di Venere, D.; Perniola, M.; Sergio, L.; Todorovic, M.; Candido, V. | |
Quality and Safety of Ready-to-Eat Golden Thistle (Scolymus hispanicus L.): A New Product for Traditional Italian Dishes | 1-gen-2023 | Lucrezia Sergio; Donato Di Venere; Maria Gonnella; Massimiliano D'Imperio; Federico Baruzzi; Loris Pinto; Francesca Boari; Vito Cantore; Vincenzo Candido | |
PSR-Puglia - Progetto: "CEratonia SIliqua, il carrubo, Risorsa genetica Autoctona da valorizzare: salvaguardia di biodiversità ed ambiente, sviluppo di prodotti nutraceutici"- ACRONIMO CE.SI.R.A. | 1-gen-2022 | DI VENERE, Donato; Baruzzi, Federico; Boari, Francesca; Cantore, Vito; Linsalata, Vito; Pinto, Loris; Quarto, Maria; Renna, Massimiliano; Sergio, Lucrezia; Valerio, Paolo | |
Effects of nitrogen, azoxystrobin and a biostimulant based on brown algae and yeast on wild rocket features at harvest and during storage | 1-gen-2021 | Schiattone M.I.; Boari F.; Cantore V.; Castronuovo D.; Denora M.; Di Venere D.; Perniola M.; Renna M.; Sergio L.; Candido V. | |
PSR-Puglia, Recupero ambientale del BOsco di Gravina in Puglia e valorizzazione della sua BIOdiversità attraverso la creazione di microfiliere GAstronomiche. ACRONIMO: BO.BIO.GA | 1-gen-2021 | Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Cantore, Vito; Sergio, Lucrezia; Boari, Francesca; Calabrese, Nicola; Casella, Francesca; DI VENERE, Donato; Renna, Massimiliano; Martena, Simonetta | |
Quality Evaluation of Wild and Cultivated Asparagus: A Comparison between Raw and Steamed Spears | 1-gen-2021 | Lucrezia Sergio; Francesca Boari; Donato Di Venere; Maria Gonnella; Vito Cantore; Massimiliano Renna | |
Smooth golden fleece and prickly golden fleece as potential new vegetables for the ready-to-eat production chain | 1-gen-2021 | Anaclerio, M; Renna, M; Di Venere, D; Sergio, L; Santamaria, P | |
Artichoke Polyphenols Sensitize Human Breast Cancer Cells to Chemotherapeutic Drugs via a ROS-Mediated Downregulation of Flap Endonuclease 1 | 1-gen-2020 | Mileo, Anna Maria; Di Venere, Donato; Mardente, Stefania; Miccadei, Stefania | |
Bioactive Phenolics and Antioxidant Capacity of Some Wild Edible Greens as Affected by Different Cooking Treatments | 1-gen-2020 | Sergio, Lucrezia; Boari, Francesca; Pieralice, Maria; Linsalata, Vito; Cantore, Vito; Di Venere, Donato | |
Interactive Effect of Nitrogen and Azoxystrobin on Yield, Quality, Nitrogen and Water Use Efficiency of Wild Rocket in Southern Italy | 1-gen-2020 | Candido V. ; Boari F. ; Cantore V. ; Castronuovo D. ; Di Venere D. ; Perniola M. ; Sergio L. ; Viggiani R. ; Schiattone M.I. | |
Pyraclostrobin can mitigate salinity stress in tomato crop | 1-gen-2019 | Boari, Francesca; Cantore, Vito; DI VENERE, Donato; Sergio, Lucrezia; Candido, Vincenzo; Schiattone Maria, Immacolata | |
Effect of cooking and packaging conditions on quality of semi-dried green asparagus during cold storage | 1-gen-2018 | L. Sergio; V. Cantore; L. Spremulli; L. Pinto; F. Baruzzi; D. Di Venere; F. Boari | |
Different immunomodulatory effects of L. paracasei strains on dendritic cells | 1-gen-2017 | Sisto, Angelo; Luongo, Diomira; Treppiccione, Lucia; DE BELLIS, Palmira; Lavermicocca, Paola; DI VENERE, Donato; Rossi, Mauro | |
Impact of irrigation regime and nitrogen rate on yield, quality and water use efficiency of wild rocket under greenhouse conditions | 1-gen-2017 | Schiattone, Mi; Viggiani, R; DI VENERE, Donato; Sergio, L; Cantore, V; Todorovic, M; Perniola, M; Candido, V | |
Antimicrobial potential of wild edible herbaceous species | 1-gen-2016 | DI VENERE, Donato; Gatto, MARIA ANTONIA; Ippolito, Antonio; V Bianco, Vito | |
Antitumour effects of artichoke polyphenols: cell death and ROS-mediated epigenetic growth arrest | 1-gen-2016 | Maria Mileo, Anna; DI VENERE, Donato; Miccadei, Stefania | |
Biochemical evaluation of artichoke cultivars propagated by seed | 1-gen-2016 | Di Venere D.; Pieralice M.; Linsalata V.; Gatto M.A.; Sergio L.; Calabrese N. | |
CARATTERISTICHE QUALITATIVE DELL'ASPARAGO IN RELAZIONE AL GENOTIPO E ALLE CONDIZIONI AMBIENTALI | 1-gen-2016 | Sergio, L; Boari, F; Di Venere, D; Schiattone, Mi; Gatto, Ma; Cantore, V | |
Effect of Lactobacillus paracasei Culture Filtrates and Artichoke Polyphenols on Cytokine Production by Dendritic Cells | 1-gen-2016 | Sisto, A; Luongo, D; Treppiccione, L; De Bellis, P; Di Venere, D; Lavermicocca, P; Rossi, M | |
Effect of packaging and storage conditions on some biochemical parameters and microbiological safety of semi-dry tomato | 1-gen-2016 | Gatto, Ma; Sergio, L; Pieralice, M; Linsalata, V; Spremulli, L; Di Venere, D |