BAVARO, ANNA RITA
BAVARO, ANNA RITA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
A New Approach with Agri-Food By-Products: A Case Study of Fortified Fresh Pasta with Red Onion Peels
2025 Pagazzo, Alessia; Bavaro, Anna Rita; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Cardinali, Angela; Conte, Amalia; Alessandro Del Nobile, Matteo
Characterization and functional application of artichoke bracts: Enrichment of bread with health promoting compounds
2025 Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Linsalata, V.; Cardinali, A.
Genomic Characterisation of Limosilactobacillus fermentum CRL2085 Unveiling Probiotic Traits for Application in Cattle Feed
2025 Ficoseco, C. M. A.; Chieffi, D.; Montemurro, M.; Bavaro, A.; Rizzello, C. G.; Nader-Macias, M. E. F.; Fadda, S.; Fanelli, F.; Fusco, V.; Vignolo, G. M.
Pilot-scale application of selected microbial starters to enhance the nutritional and sensorial traits of fermented and pasteurized table olives
2025 Tarantini, A; Bavaro, Ar; Mancini, L; Bruno, A; Celano, G; Medoro, C; Cianciabella, M; D'Antuono, I; Romano, G; D'Amico, L; Branco, P; Predieri, S; De Angelis, M; Cardinali, A; Bleve, G
Prebiotic potential of innovative functional pasta enriched with inulin
2025 Cifarelli, Valentina; Valerio, Francesca; Bavaro, Anna Rita; Di Biase, Mariaelena; Linsalata, Vito; D’Antuono, Isabella; Di Stefano, Vita; Lonigro, Stella Lisa; Garbetta, Antonella; Melilli, Maria Grazia; Cardinali, Angela
Valorization of Artichoke Bracts in Pasta Enrichment: Impact on Nutritional, Technological, Antioxidant, and Sensorial Properties
2025 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Predieri, Stefano; Cianciabella, Marta; Tamburino, Rachele; Cardinali, Angela
ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT
2024 D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela
Influence of dynamic digestion by SHIME® on bioaccessibility of polyphenols from table olives extract and human microbiota modulation
2024 Ferrara, Massimo; Bruno, Angelica; Bavaro, ANNA RITA; Tarantini, Annamaria; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; D’Antuono, Isabella
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation
2024 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela
SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEI CARCIOFI PER LA REALIZZAZIONE DI PASTA ARRICCHITA IN POLIFENOLI
2024 DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Cianciabella, Marta; Medoro, Chiara; Cardinali, Angela
Technological Properties of Inulin-Enriched Doughs and Breads, Influence on Short-Term Storage and Glycemic Response
2024 Canale, Michele; Sanfilippo, Rosalia; Concetta Strano, Maria; Bavaro, ANNA RITA; Amenta, Margherita; Bizzini, Michele; Allegra, Maria; Blangiforti, Sebastiano; Spina, Alfio
THE IMPACT OF SELECTED MICROBIAL STARTERS ON THE POLYPHENOLS CONTENT IN FERMENTED VEGETABLE FOODS
2024 Bleve, Gianluca; Tarantini, Annamaria; Bavaro, ANNA RITA; RAMIRES Francesca, Anna; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI
2024 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting
2024 Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Linsalata, V.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Cardinali, A
Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols
2023 Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca
Probiotic Potential and Safety Assessment of Type Strains of Weissella and Periweissella Species
2023 Fanelli, Francesca; Montemurro, Marco; Verni, Michela; Garbetta, Antonella; Bavaro Anna, Rita; Chieffi, Daniele; Cho, Gyusung; Franz Charles, M A P; Rizzello Carlo, Giuseppe; Fusco, Vincenzina
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto
2023 DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Ferrara, Massimo; Linsalata, Vito; Lonigro, STELLA LISA; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains
2023 Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting - Pane arricchito in polifenoli
2023 Bavaro, Anna Rita; De Bellis, Palmira; D’Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage
2022 Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F
| Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|
| A New Approach with Agri-Food By-Products: A Case Study of Fortified Fresh Pasta with Red Onion Peels | 1-gen-2025 | Pagazzo, Alessia; Bavaro, Anna Rita; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Cardinali, Angela; Conte, Amalia; Alessandro Del Nobile, Matteo | |
| Characterization and functional application of artichoke bracts: Enrichment of bread with health promoting compounds | 1-gen-2025 | Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Linsalata, V.; Cardinali, A. | |
| Genomic Characterisation of Limosilactobacillus fermentum CRL2085 Unveiling Probiotic Traits for Application in Cattle Feed | 1-gen-2025 | Ficoseco, C. M. A.; Chieffi, D.; Montemurro, M.; Bavaro, A.; Rizzello, C. G.; Nader-Macias, M. E. F.; Fadda, S.; Fanelli, F.; Fusco, V.; Vignolo, G. M. | |
| Pilot-scale application of selected microbial starters to enhance the nutritional and sensorial traits of fermented and pasteurized table olives | 1-gen-2025 | Tarantini, A; Bavaro, Ar; Mancini, L; Bruno, A; Celano, G; Medoro, C; Cianciabella, M; D'Antuono, I; Romano, G; D'Amico, L; Branco, P; Predieri, S; De Angelis, M; Cardinali, A; Bleve, G | |
| Prebiotic potential of innovative functional pasta enriched with inulin | 1-gen-2025 | Cifarelli, Valentina; Valerio, Francesca; Bavaro, Anna Rita; Di Biase, Mariaelena; Linsalata, Vito; D’Antuono, Isabella; Di Stefano, Vita; Lonigro, Stella Lisa; Garbetta, Antonella; Melilli, Maria Grazia; Cardinali, Angela | |
| Valorization of Artichoke Bracts in Pasta Enrichment: Impact on Nutritional, Technological, Antioxidant, and Sensorial Properties | 1-gen-2025 | Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Predieri, Stefano; Cianciabella, Marta; Tamburino, Rachele; Cardinali, Angela | |
| ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT | 1-gen-2024 | D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela | |
| Influence of dynamic digestion by SHIME® on bioaccessibility of polyphenols from table olives extract and human microbiota modulation | 1-gen-2024 | Ferrara, Massimo; Bruno, Angelica; Bavaro, ANNA RITA; Tarantini, Annamaria; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; D’Antuono, Isabella | |
| Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation | 1-gen-2024 | Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela | |
| SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEI CARCIOFI PER LA REALIZZAZIONE DI PASTA ARRICCHITA IN POLIFENOLI | 1-gen-2024 | DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Cianciabella, Marta; Medoro, Chiara; Cardinali, Angela | |
| Technological Properties of Inulin-Enriched Doughs and Breads, Influence on Short-Term Storage and Glycemic Response | 1-gen-2024 | Canale, Michele; Sanfilippo, Rosalia; Concetta Strano, Maria; Bavaro, ANNA RITA; Amenta, Margherita; Bizzini, Michele; Allegra, Maria; Blangiforti, Sebastiano; Spina, Alfio | |
| THE IMPACT OF SELECTED MICROBIAL STARTERS ON THE POLYPHENOLS CONTENT IN FERMENTED VEGETABLE FOODS | 1-gen-2024 | Bleve, Gianluca; Tarantini, Annamaria; Bavaro, ANNA RITA; RAMIRES Francesca, Anna; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela | |
| VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI | 1-gen-2024 | Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela | |
| Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting | 1-gen-2024 | Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Linsalata, V.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Cardinali, A | |
| Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols | 1-gen-2023 | Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca | |
| Probiotic Potential and Safety Assessment of Type Strains of Weissella and Periweissella Species | 1-gen-2023 | Fanelli, Francesca; Montemurro, Marco; Verni, Michela; Garbetta, Antonella; Bavaro Anna, Rita; Chieffi, Daniele; Cho, Gyusung; Franz Charles, M A P; Rizzello Carlo, Giuseppe; Fusco, Vincenzina | |
| Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto | 1-gen-2023 | DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Ferrara, Massimo; Linsalata, Vito; Lonigro, STELLA LISA; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca | |
| Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains | 1-gen-2023 | Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela | |
| Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting - Pane arricchito in polifenoli | 1-gen-2023 | Bavaro, Anna Rita; De Bellis, Palmira; D’Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela | |
| A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage | 1-gen-2022 | Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F |