BAVARO, ANNA RITA

BAVARO, ANNA RITA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

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ECO-FRIENDLY BIOREFINERY OF RED ONION PEELS FOR POLYPHENOL AND FIBER RECOVERY IN FUNCTIONAL FOOD DEVELOPMENT 1-gen-2024 D'Antuono, Isabella; Bavaro, ANNA RITA; Ramires, FRANCESCA ANNA; Bleve, Gianluca; Garbetta, Antonella; Baruzzi, Federico; Olkiewicz, Magdalena; Tylkowski, Bartosz; Leonard, Kevin; Tchoumtchoua, Job; Cardinali, Angela
Functional foods in Mediterranean diet: exploring the functional features of vegetable case-studies obtained also by biotechnological approaches 1-gen-2024 Bavaro, A. R.; Tarantini, A.; Bruno, A.; Logrieco, A. F.; Gallo, A.; Mita, G.; Valerio, F.; Bleve, G.; Cardinali, A.
Influence of dynamic digestion by SHIME® on bioaccessibility of polyphenols from table olives extract and human microbiota modulation 1-gen-2024 Ferrara, Massimo; Bruno, Angelica; Bavaro, ANNA RITA; Tarantini, Annamaria; Linsalata, Vito; Verrone, Laura; Mule, Giuseppina; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca; D’Antuono, Isabella
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela
SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEI CARCIOFI PER LA REALIZZAZIONE DI PASTA ARRICCHITA IN POLIFENOLI 1-gen-2024 DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Cianciabella, Marta; Medoro, Chiara; Cardinali, Angela
Technological Properties of Inulin-Enriched Doughs and Breads, Influence on Short-Term Storage and Glycemic Response 1-gen-2024 Canale, Michele; Sanfilippo, Rosalia; Concetta Strano, Maria; Bavaro, ANNA RITA; Amenta, Margherita; Bizzini, Michele; Allegra, Maria; Blangiforti, Sebastiano; Spina, Alfio
THE IMPACT OF SELECTED MICROBIAL STARTERS ON THE POLYPHENOLS CONTENT IN FERMENTED VEGETABLE FOODS 1-gen-2024 Bleve, Gianluca; Tarantini, Annamaria; Bavaro, ANNA RITA; RAMIRES Francesca, Anna; D'Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
Liquid submerged fermentation by selected microbial strains for onion skins valorization and its effects on polyphenols 1-gen-2023 Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; D'Amico, Leone; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela; Bleve, Gianluca
Probiotic Potential and Safety Assessment of Type Strains of Weissella and Periweissella Species 1-gen-2023 Fanelli, Francesca; Montemurro, Marco; Verni, Michela; Garbetta, Antonella; Bavaro Anna, Rita; Chieffi, Daniele; Cho, Gyusung; Franz Charles, M A P; Rizzello Carlo, Giuseppe; Fusco, Vincenzina
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto 1-gen-2023 DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Ferrara, Massimo; Linsalata, Vito; Lonigro, STELLA LISA; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Valorization of onion and chicory by-products and polyphenols recovery using liquid submerged fermentation by selected microbial strains 1-gen-2023 Bleve, Gianluca; Anna Ramires, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; D'Antuono, Isabella; D'Amico, Leone; Linsalata, Vito; Baruzzi, Federico; Pinto, Loris; Tarantini, Annamaria; Cardinali, Angela
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting 1-gen-2023 Bavaro A.R.; De Bellis P.; D'Antuono I.; Linsalata V.; Garbetta A.; Cardinali A
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting - Pane arricchito in polifenoli 1-gen-2023 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; D’Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage 1-gen-2022 Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F
Characterization of dextran produced by the food-related strain Weissella cibaria C43-11 and of the relevant dex-transucrase gene 1-gen-2022 DE BELLIS, Palmira; Ferrara, Massimo; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; DI BIASE, Mariaelena; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Modeling of Growth and Organic Acid Kinetics and Evolution of the Protein Profile and Amino Acid Content during Lactiplantibacillus plantarum ITM21B Fermentation in Liquid Sourdough 1-gen-2022 DI BIASE, Mariaelena; Le Marc, Yvan; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Verni, Michela; Postollec, Florence; Valerio, Francesca
Biotechnological features of Lactic Acid Bacteria and their application in food processing 1-gen-2020 Bavaro, ANNA RITA; e Paola Lavermicocca, Tutor Maria Calasso; Francesca Valerio, Cotutor
Effect of Amaranth and Quinoa Flours on Exopolysaccharide Production and Protein Profile of Liquid Sourdough Fermented by Weissella cibaria and Lactobacillus plantarum 1-gen-2020 Valerio, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Lonigro, STELLA LISA; Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Lavermicocca, Paola
Microbiological and Physico-Chemical Parameters for Predicting Quality of Fat and Low-fat Raw Ground Beef During Refrigerated Aerobic Storage 1-gen-2020 Valerio, Francesca; N Skandamis, Panagiotis; Failla, Sebastiana; Contò, Michela; DI BIASE, Mariaelena; Bavaro, ANNA RITA; Paola Pirovano, Maria; Lavermicocca, Paola