DE BELLIS, PALMIRA

DE BELLIS, PALMIRA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Advances in the Use of Beneficial Microorganisms to Improve Nutritional and Functional Properties of Fermented Foods 1-gen-2024 De Bellis, P.; Rizzello, C. G.
SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEI CARCIOFI PER LA REALIZZAZIONE DI PASTA ARRICCHITA IN POLIFENOLI 1-gen-2024 DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Cianciabella, Marta; Medoro, Chiara; Cardinali, Angela
VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
Egyptian Opuntia ficus-indica (OFI) residues: recovery and characterization of fresh mucilage from cladodes. 1-gen-2023 Elshewy, A; Blando, F; Bahlol, H; El-Desouky, A; De Bellis, P; Khalifa, I
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto 1-gen-2023 Palmira De Bellis; Anna Rita Bavaro; Mariaelena Di Biase; Massimo Ferrara; Vito Linsalata; Stella Lisa Lonigro; Biagia Musio; Vito Gallo; Giuseppina Mulè; Francesca Valerio
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting 1-gen-2023 Bavaro A.R.; De Bellis P.; D'Antuono I.; Linsalata V.; Garbetta A.; Cardinali A
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage 1-gen-2022 Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F
Characterization of dextran produced by the food-related strain Weissella cibaria C43-11 and of the relevant dex-transucrase gene 1-gen-2022 DE BELLIS, Palmira; Ferrara, Massimo; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; DI BIASE, Mariaelena; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Ensiling Grape Pomace With and Without Addition of a Lactiplantibacillus plantarum Strain: Effect on Polyphenols and Microbiological Characteristics, in vitro Nutrient Apparent Digestibility, and Gas Emission. 1-gen-2022 De Bellis, P; Maggiolino, A; Albano, C; De Palo, P; Blando, F Ensiling Grape Pomace With; Without Addition of, a Lactiplantibacillus plantarum Strain Effect on Polyphenols; Microbiological, Characteristics; in vitro Nutrient Apparent, Digestibility; Gas, Emission
Metagenetic Analysis for Microbial Characterization of Focaccia Doughs Obtained by Using Two Different Starters 1-gen-2021 Ferrara, Massimo; Sisto, Angelo; Mulè, Giuseppina; Lavermicocca, Paola; DE BELLIS, Palmira
Probiotic bacteria and plant-based matrices: An association with improved health-promoting features 1-gen-2021 DE BELLIS, Palmira; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola
Antagonistic activity of olive endophytic bacteria and of Bacillus spp. strains against Xylella fastidiosa 1-gen-2020 Zicca, S; DE BELLIS, Palmira; Masiello, M; Saponari, M; Saldarelli, P; Boscia, D; Sisto, A
Production of a yeast-free focaccia with reduced salt content using a selected Leuconostoc citreum strain and seawater 1-gen-2020 DE BELLIS, Palmira; Montemurro, Marco; D'Imperio, Massimiliano; Giuseppe Rizzello, Carlo; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola
A READY-TO-USE LIQUID SOURDOUGH FOR THE PRODUCTION OF "YEAST-FREE" BREAD 1-gen-2019 DE BELLIS, Palmira; Rizzello, Cg; Sisto, A; Valerio, F; Lonigro, Sl; Conte, A; Lorusso, V; Minisci, A; Lavermicocca, P
MICROBIAL COMMUNITY MODIFICATION IN DOUGH USING LEUCONOSTOC CITREUM C2.27 AS A STARTER 1-gen-2019 Ferrara, M; Sisto, A; Mulè, G; Lavermicocca, P; DE BELLIS, Palmira
Understanding the olive microbiome of susceptible and resistant cultivars for sustainable biocontrol 1-gen-2019 Baptista P.; Cameirão C.; Giampetruzzi A.; Morelli M.; Abou Kubaa R.; Altamura G.; D'Attoma G.; Pereira J.A.; Lino Neto T.; Sisto A.; De Bellis P.; Saldarelli P.
Use of a Selected Leuconostoc Citreum Strain as a Starter for Making a "Yeast-Free" Bread 1-gen-2019 De Bellis, P; Rizzello, Cg; Sisto, A; Valerio, F; Lonigro, Sl; Conte, A; Lorusso, V; Lavermicocca, P
EZIOCONTROL 1-gen-2018 Frisullo, Salvatore; Sisto, Angelo; Maria Manici, Luisa; DE BELLIS, Palmira; Altomare, Claudio; Centonze, Diego; Caputo, Francesco; Castellini, Mirko; Prudente, Leonardo; Moretti, Antonio
REALIZZAZIONE DI "PUCCIA" SENZA LIEVITO AGGIUNTO MEDIANTE L'USO DI COLTURE BATTERICHE STARTER 1-gen-2018 Palmira De Bellis; Valeria Lorusso; Stella Lisa Lonigro; Francesca Valerio; Annarita Bavaro; Angelo Sisto; Amalia Conte; Matteo A. Del Nobile; Paola Lavermicocca; Andrea Minisci
Realizzazione di pane a ridotto contenuto di sale mediante applicazione di bioingrediente di Lactobacillus plantarum nel processo di panificazione. 1-gen-2018 Valerio, Francesca; Conte, Amalia; DI BIASE, Mariaelena; MT Lattanzio, Veronica; Lisa Lonigro, S; Padalino, Lucia; Pontonio, Erica; DE BELLIS, Palmira; Bavaro, Annarita; Sisto, Angelo; Lavermicocca, Paola; Minisci, Andrea