DE BELLIS, PALMIRA

DE BELLIS, PALMIRA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 89 (tempo di esecuzione: 0.022 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Abstracts of invited Keynote lectures, Keynote and Oral presentations and Poster papers presented at the 17th Congress of the Mediterranean Phytopathological Union, July 6–10, 2025, in Bari, Italy 1-gen-2025 Lima, G.; Castoria, R.; De Curtis, F.; Palmieri, D.; Ianiri, G.; Marino, S.; Pastorini, A.; Altomare, C.; Saldarelli, P.; Del Grosso, C.; Morelli, M.; Caraglia, F.; Mincuzzi, Annamaria; De Bellis, P.; Bleve, G.; Gallo, A.; Ciuffo, M.; Limongelli, F.; Tarantini, Annamaria; Salzano, A. M.; D’Ambrosio, Chiara; Renzone, G.; Nigro, F.; Faretra, F.; Ippolito, A.; Pollastro, S.; De Miccolis, R. M.; Potere, O.; Mourou, M.; Marra, R.; Woo, S. L.; Lanzotti, V.; Lombardi, N.; Sinno, M.; Dongiovanni, C.; Di Carolo, M.; Tagliente, M.; Carrieri, M.; Perrelli, D.; Casetta, M.; Argentieri, R.
Bessarabian wild hop sourdough: Microbial characterization and effect on the physicochemical properties and flavor of the bread 1-gen-2025 Vurro, Francesca; Anelli, Pamela; Zocchi, Dauro Mattia; De Bellis, Palmira; Pieroni, Andrea; Pasqualone, Antonella
Characterization and functional application of artichoke bracts: Enrichment of bread with health promoting compounds 1-gen-2025 Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Linsalata, V.; Cardinali, A.
Plasma Deposition of Coatings for Delivery of Bacterial Spores Active Against Fusarium graminearum 1-gen-2025 Roggio, M.; De Bellis, P.; Palumbo, F.; Trotti, P.; Masiello, M.; Touati, R.; Moretti, A.; Favia, P.
Selection of Bacillus strains as potential biocontrol agents against mycotoxigenic Fusarium species occurring on cereals. 1-gen-2025 Masiello, M.; Touati, R.; Somma, S.; Haidukowski, M.; Pentimone, I.; Moretti, A.; De Bellis, P.
The INTEGROLIV project: a multifaceted approach to mitigate the impact of Xylella fastidiosa subsp. pauca and regenerate olive growing systems in the infected area 1-gen-2025 Lima, G.; Castoria, R.; Ianiri, G.; De Curtis, F.; Palmieri, D.; Marino, S.; Altomare, C.; Saldarelli, P.; Del Grosso, C.; Morelli, M.; De Bellis, P.; Bleve, G.; Gallo, A.; Ciuffo, M.; Salzano, A. M.; D’Ambrosio, Chiara; Renzone, G.; Nigro, F.; Faretra, F.; Ippolito, A.; Pollastro, S.; Potere, O.; Marra, R.; Woo, S. L.; Lanzotti, V.; Lombardi, N.
Valorization of Artichoke Bracts in Pasta Enrichment: Impact on Nutritional, Technological, Antioxidant, and Sensorial Properties 1-gen-2025 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Predieri, Stefano; Cianciabella, Marta; Tamburino, Rachele; Cardinali, Angela
Advances in the Use of Beneficial Microorganisms to Improve Nutritional and Functional Properties of Fermented Foods 1-gen-2024 De Bellis, P.; Rizzello, C. G.
SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEI CARCIOFI PER LA REALIZZAZIONE DI PASTA ARRICCHITA IN POLIFENOLI 1-gen-2024 DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; Rucci, Serena; Cianciabella, Marta; Medoro, Chiara; Cardinali, Angela
Selection of Bacillus strains as potential candidate against pathogenic Fusarium occurring on cereal. 1-gen-2024 Masiello, M.; Touati, R.; Somma, S.; Haidukowski, M.; Moretti, A.; De Bellis, P.
Unconventional raw plant matrices as source of pro-technological microbes for application in food fermentation. 1-gen-2024 DE BELLIS, Palmira; DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Valerio, Francesca
VALORIZZAZIONE DEGLI SCARTI DELLA LAVORAZIONE DEL CARCIOFO PER LA PRODUZIONE DI PANE ARRICCHITO IN COMPOSTI BIOATTIVI 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DE BELLIS, Palmira; Linsalata, Vito; Montemurro, Marco; D’Antuono, Isabella; Cardinali, Angela
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting 1-gen-2024 Bavaro, A. R.; De Bellis, P.; Linsalata, V.; Montemurro, M.; D'Antuono, I.; Cardinali, A
Egyptian Opuntia ficus-indica (OFI) residues: recovery and characterization of fresh mucilage from cladodes. 1-gen-2023 Elshewy, A; Blando, F; Bahlol, H; El-Desouky, A; De Bellis, P; Khalifa, I
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto 1-gen-2023 DE BELLIS, Palmira; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Ferrara, Massimo; Linsalata, Vito; Lonigro, STELLA LISA; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Valorizzazione di sottoprodotti della lavorazione del carciofo per la produzione di pane arricchito in composti health promoting - Pane arricchito in polifenoli 1-gen-2023 Bavaro, Anna Rita; De Bellis, Palmira; D’Antuono, Isabella; Linsalata, Vito; Garbetta, Antonella; Cardinali, Angela
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage 1-gen-2022 Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F
Characterization of dextran produced by the food-related strain Weissella cibaria C43-11 and of the relevant dex-transucrase gene 1-gen-2022 DE BELLIS, Palmira; Ferrara, Massimo; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; DI BIASE, Mariaelena; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Ensiling Grape Pomace With and Without Addition of a Lactiplantibacillus plantarum Strain: Effect on Polyphenols and Microbiological Characteristics, in vitro Nutrient Apparent Digestibility, and Gas Emission. 1-gen-2022 De Bellis, P; Maggiolino, A; Albano, C; De Palo, P; Blando, F Ensiling Grape Pomace With; Without Addition of, a Lactiplantibacillus plantarum Strain Effect on Polyphenols; Microbiological, Characteristics; in vitro Nutrient Apparent, Digestibility; Gas, Emission
Metagenetic Analysis for Microbial Characterization of Focaccia Doughs Obtained by Using Two Different Starters 1-gen-2021 Ferrara, Massimo; Sisto, Angelo; Mulè, Giuseppina; Lavermicocca, Paola; DE BELLIS, Palmira