DI BIASE, MARIAELENA
DI BIASE, MARIAELENA
Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA
Caratterizzazione di farine di Okra (Abelmoschus esculentus) e loro utilizzo in sourdough
2024 Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Manzocco, Lara; Plazzotta, Stella; Maalej, Hana; Maalej, Amina; Santagata, Gabriella; Calligaris., Sonia
ECOLOGIA MICROBICA E CARATTERISTICHE NUTRIZIONALI DI FERMENTATI DI PISELLI SUBSTANDARD PER ESPLORARE IL RECUPERO DEGLI SCARTI VEGETALI
2024 Ferrara, Massimo; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; D’Antuono, Isabella; Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena
Ingrediente a base di sottoprodotto di piselli fermentato con Lactiplantibacillus plantarum ITM21B.
2024 DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Rita Caponio, Giusy; Mastrodonato, Maria; Tamma, Grazia; Valerio, Francesca
Okra (Abelmoschus esculentus L.) Flour Integration in Wheat-Based Sourdough: Effect on Nutritional and Technological Quality of Bread
2024 Valerio, F.; Di Biase, M.; Cifarelli, V.; Lonigro, S. L.; Maalej, A.; Plazzotta, S.; Manzocco, L.; Calligaris, S.; Maalej, H.
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation
2024 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela
Valorizzazione di scarti della molitura di frumento duro per la produzione di ingredienti fermentati da impiegare nel processo di panificazione
2024 DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Valerio, Francesca
La contaminazione microbica e misure di prevenzione e controllo
2023 Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena; Coda, Rossana
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto
2023 Palmira De Bellis; Anna Rita Bavaro; Mariaelena Di Biase; Massimo Ferrara; Vito Linsalata; Stella Lisa Lonigro; Biagia Musio; Vito Gallo; Giuseppina Mulè; Francesca Valerio
1° report di ricerca RoboQbo
2022 Di Biase Mariaelena; Cardinali Angela; Valerio Francesca; D'Antuono Isabella; Lonigro S. Lisa; Linsalata Vito
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage
2022 Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F
Characterization of dextran produced by the food-related strain Weissella cibaria C43-11 and of the relevant dex-transucrase gene
2022 DE BELLIS, Palmira; Ferrara, Massimo; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; DI BIASE, Mariaelena; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Modeling of Growth and Organic Acid Kinetics and Evolution of the Protein Profile and Amino Acid Content during Lactiplantibacillus plantarum ITM21B Fermentation in Liquid Sourdough
2022 DI BIASE, Mariaelena; Le Marc, Yvan; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Verni, Michela; Postollec, Florence; Valerio, Francesca
report di ricerca RoboQbo 1° anno
2022 DI BIASE, Mariaelena; Cardinali, Angela; Valerio, Francesca; D'Antuono, Isabella; Lonigro, S Lisa; Linsalata, Vito
Effect of Amaranth and Quinoa Flours on Exopolysaccharide Production and Protein Profile of Liquid Sourdough Fermented by Weissella cibaria and Lactobacillus plantarum
2020 Valerio, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Lonigro, STELLA LISA; Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Lavermicocca, Paola
Microbiological and Physico-Chemical Parameters for Predicting Quality of Fat and Low-fat Raw Ground Beef During Refrigerated Aerobic Storage
2020 Francesca Valerio ; Panagiotis N. Skandamis ; Sebastiana Failla ; Michela Contò ; Mariaelena Di Biase ; Anna Rita Bavaro ; Maria Paola Pirovano; Paola Lavermicocca
Sustainable chemo-enzymatic preparation of enantiopure (: R)-beta-hydroxy-1,2,3-triazoles via lactic acid bacteria-mediated bioreduction of aromatic ketones and a heterogeneous "click" cycloaddition reaction in deep eutectic solvents
2020 Vitale, P; Lavolpe, F; Valerio, F; Di Biase, M; Perna, Fm; Messina, E; Agrimi, G; Pisano, I; Capriati, V
The viability of probiotic Lactobacillus paracasei IMPC2.1 coating on apple slices during dehydration and simulated gastro-intestinal digestion
2020 Valerio, Francesca; Volpe, MARIA GRAZIA; Santagata, Gabriella; Boscaino, Floriana; Barbarisi, Costantina; DI BIASE, Mariaelena; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Lavermicocca, Paola
Weissella cibaria short-fermented liquid sourdoughs based on quinoa or amaranth flours as fat replacer in focaccia bread formulation
2020 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Conte, Amalia; Lonigro, STELLA LISA; Caputo, Leonardo; Cedola, Annamaria; Del Nobile Matteo, Alessandro; Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Lavermicocca, Paola; Valerio, Francesca
BIOTECHNOLOGICAL STRATEGIES TO REDUCE SALT AND/OR FAT IN FOCACCIA TYPE-BREAD
2019 Valerio F.; Di Biase M.; Bavaro A. R.; Lonigro S. L.; Pontonio E.; Conte A.; Minisci A.; Lavermicocca P..
Lactobacillus plantarum ITM21B fermentation product and chickpea flour enhance the nutritional profile of salt reduced bakery products
2019 Di Biase, M; Bavaro, Ar; Lonigro, Sl; Pontonio, E; Conte, A; Padalino, L; Minisci, A; Lavermicocca, P; Valerio, F
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Caratterizzazione di farine di Okra (Abelmoschus esculentus) e loro utilizzo in sourdough | 1-gen-2024 | Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Manzocco, Lara; Plazzotta, Stella; Maalej, Hana; Maalej, Amina; Santagata, Gabriella; Calligaris., Sonia | |
ECOLOGIA MICROBICA E CARATTERISTICHE NUTRIZIONALI DI FERMENTATI DI PISELLI SUBSTANDARD PER ESPLORARE IL RECUPERO DEGLI SCARTI VEGETALI | 1-gen-2024 | Ferrara, Massimo; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; D’Antuono, Isabella; Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena | |
Ingrediente a base di sottoprodotto di piselli fermentato con Lactiplantibacillus plantarum ITM21B. | 1-gen-2024 | DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Rita Caponio, Giusy; Mastrodonato, Maria; Tamma, Grazia; Valerio, Francesca | |
Okra (Abelmoschus esculentus L.) Flour Integration in Wheat-Based Sourdough: Effect on Nutritional and Technological Quality of Bread | 1-gen-2024 | Valerio, F.; Di Biase, M.; Cifarelli, V.; Lonigro, S. L.; Maalej, A.; Plazzotta, S.; Manzocco, L.; Calligaris, S.; Maalej, H. | |
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation | 1-gen-2024 | Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela | |
Valorizzazione di scarti della molitura di frumento duro per la produzione di ingredienti fermentati da impiegare nel processo di panificazione | 1-gen-2024 | DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Valerio, Francesca | |
La contaminazione microbica e misure di prevenzione e controllo | 1-gen-2023 | Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena; Coda, Rossana | |
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto | 1-gen-2023 | Palmira De Bellis; Anna Rita Bavaro; Mariaelena Di Biase; Massimo Ferrara; Vito Linsalata; Stella Lisa Lonigro; Biagia Musio; Vito Gallo; Giuseppina Mulè; Francesca Valerio | |
1° report di ricerca RoboQbo | 1-gen-2022 | Di Biase Mariaelena; Cardinali Angela; Valerio Francesca; D'Antuono Isabella; Lonigro S. Lisa; Linsalata Vito | |
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage | 1-gen-2022 | Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F | |
Characterization of dextran produced by the food-related strain Weissella cibaria C43-11 and of the relevant dex-transucrase gene | 1-gen-2022 | DE BELLIS, Palmira; Ferrara, Massimo; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; DI BIASE, Mariaelena; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca | |
Modeling of Growth and Organic Acid Kinetics and Evolution of the Protein Profile and Amino Acid Content during Lactiplantibacillus plantarum ITM21B Fermentation in Liquid Sourdough | 1-gen-2022 | DI BIASE, Mariaelena; Le Marc, Yvan; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Verni, Michela; Postollec, Florence; Valerio, Francesca | |
report di ricerca RoboQbo 1° anno | 1-gen-2022 | DI BIASE, Mariaelena; Cardinali, Angela; Valerio, Francesca; D'Antuono, Isabella; Lonigro, S Lisa; Linsalata, Vito | |
Effect of Amaranth and Quinoa Flours on Exopolysaccharide Production and Protein Profile of Liquid Sourdough Fermented by Weissella cibaria and Lactobacillus plantarum | 1-gen-2020 | Valerio, Francesca; Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Lonigro, STELLA LISA; Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Lavermicocca, Paola | |
Microbiological and Physico-Chemical Parameters for Predicting Quality of Fat and Low-fat Raw Ground Beef During Refrigerated Aerobic Storage | 1-gen-2020 | Francesca Valerio ; Panagiotis N. Skandamis ; Sebastiana Failla ; Michela Contò ; Mariaelena Di Biase ; Anna Rita Bavaro ; Maria Paola Pirovano; Paola Lavermicocca | |
Sustainable chemo-enzymatic preparation of enantiopure (: R)-beta-hydroxy-1,2,3-triazoles via lactic acid bacteria-mediated bioreduction of aromatic ketones and a heterogeneous "click" cycloaddition reaction in deep eutectic solvents | 1-gen-2020 | Vitale, P; Lavolpe, F; Valerio, F; Di Biase, M; Perna, Fm; Messina, E; Agrimi, G; Pisano, I; Capriati, V | |
The viability of probiotic Lactobacillus paracasei IMPC2.1 coating on apple slices during dehydration and simulated gastro-intestinal digestion | 1-gen-2020 | Valerio, Francesca; Volpe, MARIA GRAZIA; Santagata, Gabriella; Boscaino, Floriana; Barbarisi, Costantina; DI BIASE, Mariaelena; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Lavermicocca, Paola | |
Weissella cibaria short-fermented liquid sourdoughs based on quinoa or amaranth flours as fat replacer in focaccia bread formulation | 1-gen-2020 | Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Conte, Amalia; Lonigro, STELLA LISA; Caputo, Leonardo; Cedola, Annamaria; Del Nobile Matteo, Alessandro; Logrieco, ANTONIO FRANCESCO; Lavermicocca, Paola; Valerio, Francesca | |
BIOTECHNOLOGICAL STRATEGIES TO REDUCE SALT AND/OR FAT IN FOCACCIA TYPE-BREAD | 1-gen-2019 | Valerio F.; Di Biase M.; Bavaro A. R.; Lonigro S. L.; Pontonio E.; Conte A.; Minisci A.; Lavermicocca P.. | |
Lactobacillus plantarum ITM21B fermentation product and chickpea flour enhance the nutritional profile of salt reduced bakery products | 1-gen-2019 | Di Biase, M; Bavaro, Ar; Lonigro, Sl; Pontonio, E; Conte, A; Padalino, L; Minisci, A; Lavermicocca, P; Valerio, F |