BOGNANNI, ROSARIA
BOGNANNI, ROSARIA
Istituto per i Sistemi Agricoli e Forestali del Mediterraneo - ISAFOM - Sede Secondaria Catania
Improvement of Fatty Acid Profile in Durum Wheat Breads Supplemented with Portulaca oleracea L. Quality Traits of Purslane-Fortified Bread
2020 Melilli, MARIA GRAZIA; Di Stefano, Vita; Sciacca, Fabiola; Pagliaro, Antonella; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Virzì, Nino; Gentile, Carla; Palumbo, Massimo
Preservation of vitamins content in Cuccìa using an innovative method of processing
2019 Bognanni, R.; Gallo, G.; Di Stefano, V.; Melilli, M. G.
Quality characteristics of cereal based foods enriched with quinoa and inulin
2019 Melilli MG; Sillitti C; Conte A; Padalino L; Del Nobile MA; Bognanni R; Pagliaro A.
Antioxidant activity and phenolic composition in Pomegranate (Punica granatum, L.) genotypes from south Italy by UHPLC/Orbitrap-MS approach
2018 Di Stefano, Vita; Pitonzo, Rosa; Eugenia Novara, Maria; Bongiorno, David; Indelicato, Serena; Gentile, Carla; Avellone, Giuseppe; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Melilli, MARIA GRAZIA
The quality of functional whole-meal durum wheat spaghetti asaffected by inulin polymerization degree
2017 Padalino, Lucia; Costa, Cristina; Conte, Amalia; Melilli, MARIA GRAZIA; Sillitti, Carla; Bognanni, Rosaria; Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Alessandro Del Nobile, Matteo
Use of the Sicilian ancient durum wheat for the production of low GI spaghetti.
2017 Sillitti, C; Padalino, L; Bognanni, R; Pagliaro, A; Costa, C; Conte, A; Raccuia, Sa; Del Nobile, Ma; Melilli, Mg
Fructose production by cynara cardunculus inulin hydrolysis
2016 Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Genovese, C; Leonardi, C; Bognanni, R; Platania, C; Calderaro, P; Melilli, MARIA GRAZIA
Healthy pasta production using inulin from cardoon: first results of sensory evaluation
2016 Sillitti, C.; Melilli, M. G.; Padalino, L.; Bognanni, R.; Tringali, S.; Conte, A.; Raccuia, S. A.; Del Nobile, M. A.
Reduction of browning of minimally processed artichoke hearts treated by GRAS molecules
2016 Tringali, S; Melilli, Mg; Bognanni, R; Platania, C; Genovese, C; Sillitti, C; Raccuia, Sa
Analisi sensoriale di paste ottenute da grani duri siciliani e inulina a diverso grado di polimerizzazione.
2015 Sillitti C., Melilli M.G.; Padalino L.; Bognanni R.; Platania C.; Conte A.; Raccuia S.A.; Del Nobile M.A.
Pasta for diabetics by inulins addition
2015 Padalino L; Conte A; Melilli M G; Sillitti C; Bognanni R; Calderaro P; Raccuia S A; Del Nobile M A
EFFETTI DI DIFFERENTI PRETRATTAMENTI SUL CONTENUTO IN VITAMINA C IN FRUTTI DI FICODINDIA CONSERVATI IN IV GAMMA
2014 Platania, C; Melilli, MARIA GRAZIA; M, G; Tringali, S; Leonardi, C; Bognanni, R; Raccuia, SALVATORE ANTONINO; S, A
Il ficodindia in IV gamma: strumenti per ampliarne le prospettive commerciali
2014 Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Platania, Claudia; Tringali, Simona; Toscano, Valeria; Bognanni, Rosaria; Melilli, MARIA GRAZIA
Influenza di differenti trattamenti di conservazione sulla shelf-life di frutti di ficodindia in IV gamma
2014 Platania, Claudia; Toscano, Valeria; Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Tringali, Simona; Bognanni, Rosaria; Melilli, MARIA GRAZIA
Nutritional Quality of Globe Artichoke [Cynara cardunculus L. subsp. scolymus (L.) Hegi] Head as Affected by Genotype and Environment of Cultivation
2014 M.G. Melilli; S. Tringali; R. Bognanni; S. Argento; P. Calderaro; S.A. Raccuia
Potenzialità dell'impiego della biomassa di cardo in impianti di bioraffineria
2014 Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Genovese, Claudia; Leonardi, CHIARA GIUSEPPA ELENA; Bognanni, Rosaria; Sollima, Lucia; Melilli, MARIA GRAZIA
Rheological characteristics of durum wheat doughs, added with long chain inulin, to produce pasta for diabetics
2014 Melilli, MARIA GRAZIA; Bognanni, Rosaria; Cremona, Samantha; Amato, Nathascia; Russo, Giuseppe; Raccuia, SALVATORE ANTONINO
Influenza di Differenti Trattamenti Anti Imbrunimento sul Contenuto in Polifenoli e Inulina in Carciofo Processato in IV Gamma
2013 Melilli M.G.; Bognanni R.; Toscano V.; Tringali S.; Branca F.; Ragusa L.; Raccuia S.A.;
PECTINE - Tecnologie e processi per il miglioramento della shelf-life dei prodotti del comparto agroalimentare attraverso l'uso di film edibili innovativi a base pectinica
2013 Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Melilli, Mariagrazia; Toscano, Valeria; Genovese, Claudia; Bognanni, Rosaria
Primi risultati sulla risposta produttiva e qualitativa della patata precoce in regime biologico
2013 Ierna A.; Melilli M. G.; Bognanni R.; Scandurra S.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Improvement of Fatty Acid Profile in Durum Wheat Breads Supplemented with Portulaca oleracea L. Quality Traits of Purslane-Fortified Bread | 1-gen-2020 | Melilli, MARIA GRAZIA; Di Stefano, Vita; Sciacca, Fabiola; Pagliaro, Antonella; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Virzì, Nino; Gentile, Carla; Palumbo, Massimo | |
Preservation of vitamins content in Cuccìa using an innovative method of processing | 1-gen-2019 | Bognanni, R.; Gallo, G.; Di Stefano, V.; Melilli, M. G. | |
Quality characteristics of cereal based foods enriched with quinoa and inulin | 1-gen-2019 | Melilli MG; Sillitti C; Conte A; Padalino L; Del Nobile MA; Bognanni R; Pagliaro A. | |
Antioxidant activity and phenolic composition in Pomegranate (Punica granatum, L.) genotypes from south Italy by UHPLC/Orbitrap-MS approach | 1-gen-2018 | Di Stefano, Vita; Pitonzo, Rosa; Eugenia Novara, Maria; Bongiorno, David; Indelicato, Serena; Gentile, Carla; Avellone, Giuseppe; Bognanni, Rosaria; Scandurra, Salvatore; Melilli, MARIA GRAZIA | |
The quality of functional whole-meal durum wheat spaghetti asaffected by inulin polymerization degree | 1-gen-2017 | Padalino, Lucia; Costa, Cristina; Conte, Amalia; Melilli, MARIA GRAZIA; Sillitti, Carla; Bognanni, Rosaria; Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Alessandro Del Nobile, Matteo | |
Use of the Sicilian ancient durum wheat for the production of low GI spaghetti. | 1-gen-2017 | Sillitti, C; Padalino, L; Bognanni, R; Pagliaro, A; Costa, C; Conte, A; Raccuia, Sa; Del Nobile, Ma; Melilli, Mg | |
Fructose production by cynara cardunculus inulin hydrolysis | 1-gen-2016 | Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Genovese, C; Leonardi, C; Bognanni, R; Platania, C; Calderaro, P; Melilli, MARIA GRAZIA | |
Healthy pasta production using inulin from cardoon: first results of sensory evaluation | 1-gen-2016 | Sillitti, C.; Melilli, M. G.; Padalino, L.; Bognanni, R.; Tringali, S.; Conte, A.; Raccuia, S. A.; Del Nobile, M. A. | |
Reduction of browning of minimally processed artichoke hearts treated by GRAS molecules | 1-gen-2016 | Tringali, S; Melilli, Mg; Bognanni, R; Platania, C; Genovese, C; Sillitti, C; Raccuia, Sa | |
Analisi sensoriale di paste ottenute da grani duri siciliani e inulina a diverso grado di polimerizzazione. | 1-gen-2015 | Sillitti C., Melilli M.G.; Padalino L.; Bognanni R.; Platania C.; Conte A.; Raccuia S.A.; Del Nobile M.A. | |
Pasta for diabetics by inulins addition | 1-gen-2015 | Padalino L; Conte A; Melilli M G; Sillitti C; Bognanni R; Calderaro P; Raccuia S A; Del Nobile M A | |
EFFETTI DI DIFFERENTI PRETRATTAMENTI SUL CONTENUTO IN VITAMINA C IN FRUTTI DI FICODINDIA CONSERVATI IN IV GAMMA | 1-gen-2014 | Platania, C; Melilli, MARIA GRAZIA; M, G; Tringali, S; Leonardi, C; Bognanni, R; Raccuia, SALVATORE ANTONINO; S, A | |
Il ficodindia in IV gamma: strumenti per ampliarne le prospettive commerciali | 1-gen-2014 | Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Platania, Claudia; Tringali, Simona; Toscano, Valeria; Bognanni, Rosaria; Melilli, MARIA GRAZIA | |
Influenza di differenti trattamenti di conservazione sulla shelf-life di frutti di ficodindia in IV gamma | 1-gen-2014 | Platania, Claudia; Toscano, Valeria; Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Tringali, Simona; Bognanni, Rosaria; Melilli, MARIA GRAZIA | |
Nutritional Quality of Globe Artichoke [Cynara cardunculus L. subsp. scolymus (L.) Hegi] Head as Affected by Genotype and Environment of Cultivation | 1-gen-2014 | M.G. Melilli; S. Tringali; R. Bognanni; S. Argento; P. Calderaro; S.A. Raccuia | |
Potenzialità dell'impiego della biomassa di cardo in impianti di bioraffineria | 1-gen-2014 | Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Genovese, Claudia; Leonardi, CHIARA GIUSEPPA ELENA; Bognanni, Rosaria; Sollima, Lucia; Melilli, MARIA GRAZIA | |
Rheological characteristics of durum wheat doughs, added with long chain inulin, to produce pasta for diabetics | 1-gen-2014 | Melilli, MARIA GRAZIA; Bognanni, Rosaria; Cremona, Samantha; Amato, Nathascia; Russo, Giuseppe; Raccuia, SALVATORE ANTONINO | |
Influenza di Differenti Trattamenti Anti Imbrunimento sul Contenuto in Polifenoli e Inulina in Carciofo Processato in IV Gamma | 1-gen-2013 | Melilli M.G.; Bognanni R.; Toscano V.; Tringali S.; Branca F.; Ragusa L.; Raccuia S.A.; | |
PECTINE - Tecnologie e processi per il miglioramento della shelf-life dei prodotti del comparto agroalimentare attraverso l'uso di film edibili innovativi a base pectinica | 1-gen-2013 | Raccuia, SALVATORE ANTONINO; Melilli, Mariagrazia; Toscano, Valeria; Genovese, Claudia; Bognanni, Rosaria | |
Primi risultati sulla risposta produttiva e qualitativa della patata precoce in regime biologico | 1-gen-2013 | Ierna A.; Melilli M. G.; Bognanni R.; Scandurra S. |