VALERIO, FRANCESCA

VALERIO, FRANCESCA  

Istituto di Scienze delle Produzioni Alimentari - ISPA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 167 (tempo di esecuzione: 0.037 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Caratterizzazione di farine di Okra (Abelmoschus esculentus) e loro utilizzo in sourdough 1-gen-2024 Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Manzocco, Lara; Plazzotta, Stella; Maalej, Hana; Maalej, Amina; Santagata, Gabriella; Calligaris., Sonia
ECOLOGIA MICROBICA E CARATTERISTICHE NUTRIZIONALI DI FERMENTATI DI PISELLI SUBSTANDARD PER ESPLORARE IL RECUPERO DEGLI SCARTI VEGETALI 1-gen-2024 Ferrara, Massimo; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; D’Antuono, Isabella; Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena
Functional foods in Mediterranean diet: exploring the functional features of vegetable case-studies obtained also by biotechnological approaches 1-gen-2024 Bavaro, A. R.; Tarantini, A.; Bruno, A.; Logrieco, A. F.; Gallo, A.; Mita, G.; Valerio, F.; Bleve, G.; Cardinali, A.
Ingrediente a base di sottoprodotto di piselli fermentato con Lactiplantibacillus plantarum ITM21B. 1-gen-2024 DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Rita Caponio, Giusy; Mastrodonato, Maria; Tamma, Grazia; Valerio, Francesca
Okra (Abelmoschus esculentus L.) Flour Integration in Wheat-Based Sourdough: Effect on Nutritional and Technological Quality of Bread 1-gen-2024 Valerio, F.; Di Biase, M.; Cifarelli, V.; Lonigro, S. L.; Maalej, A.; Plazzotta, S.; Manzocco, L.; Calligaris, S.; Maalej, H.
Potential Prebiotic Effect of Inulin-Enriched Pasta after In Vitro Gastrointestinal Digestion and Simulated Gut Fermentation 1-gen-2024 Bavaro, ANNA RITA; DI BIASE, Mariaelena; Linsalata, Vito; D'Antuono, Isabella; DI STEFANO, Vita; Lonigro, STELLA LISA; Garbetta, Antonella; Valerio, Francesca; Melilli, MARIA GRAZIA; Cardinali, Angela
Valorizzazione di scarti della molitura di frumento duro per la produzione di ingredienti fermentati da impiegare nel processo di panificazione 1-gen-2024 DI BIASE, Mariaelena; Cifarelli, Valentina; Lonigro, STELLA LISA; Valerio, Francesca
La contaminazione microbica e misure di prevenzione e controllo 1-gen-2023 Valerio, Francesca; DI BIASE, Mariaelena; Coda, Rossana
Phytotoxic Effects of Essential Oils from Six Lamiaceae Species 1-gen-2023 Casella, Francesca; Vurro, Maurizio; Valerio, Francesca; Vito Perrino, Enrico; N Mezzapesa, Giuseppe; Boari, Angela
Synecology of Lagoecia cuminoides L. in Italy and evaluation of functional compounds presence in its water or hydroalcoholic extracts 1-gen-2023 Perrino, Ev; Zuhair, Nam; Valerio, F; Tomaselli, V; Wagensommer, Rp; Trani, A
Uso delle biotecnologie microbiche per ottenere bioingredienti ricchi in destrano per prodotti panari a ridotto contenuto di grasso aggiunto 1-gen-2023 Palmira De Bellis; Anna Rita Bavaro; Mariaelena Di Biase; Massimo Ferrara; Vito Linsalata; Stella Lisa Lonigro; Biagia Musio; Vito Gallo; Giuseppina Mulè; Francesca Valerio
1° report di ricerca RoboQbo 1-gen-2022 DI BIASE, Mariaelena; Cardinali, Angela; Valerio, Francesca; D'Antuono, Isabella; Lonigro, S Lisa; Linsalata, Vito
A Predictive Growth Model for Pro-technological and Probiotic Lacticaseibacillus paracasei Strains Fermenting White Cabbage 1-gen-2022 Di Biase, M; Le Marc, Y; Bavaro, Ar; De Bellis, P; Lonigro, Sl; Lavermicocca, P; Postollec, F; Valerio, F
Characterization of dextran produced by the food-related strain Weissella cibaria C43-11 and of the relevant dex-transucrase gene 1-gen-2022 DE BELLIS, Palmira; Ferrara, Massimo; Bavaro, ANNA RITA; Linsalata, Vito; DI BIASE, Mariaelena; Musio, Biagia; Gallo, Vito; Mulè, Giuseppina; Valerio, Francesca
Modeling of Growth and Organic Acid Kinetics and Evolution of the Protein Profile and Amino Acid Content during Lactiplantibacillus plantarum ITM21B Fermentation in Liquid Sourdough 1-gen-2022 DI BIASE, Mariaelena; Le Marc, Yvan; Bavaro, ANNA RITA; Lonigro, STELLA LISA; Verni, Michela; Postollec, Florence; Valerio, Francesca
report di ricerca RoboQbo 1° anno 1-gen-2022 DI BIASE, Mariaelena; Cardinali, Angela; Valerio, Francesca; D'Antuono, Isabella; Lonigro, S Lisa; Linsalata, Vito
Characterization and Antimicrobial Properties of Essential Oils from Four Wild Taxa of Lamiaceae Family Growing in Apulia 1-gen-2021 Valerio, Francesca; N Mezzapesa, Giuseppe; Ghannouchi, Ahmed; Mondelli, Donato; F Logrieco, Antonio; V Perrino, Enrico
Ecological and Biological Properties of Satureja cuneifolia Ten. and Thymus spinulosus Ten.: Two Wild Officinal Species of Conservation Concern in Apulia (Italy). A Preliminary Survey 1-gen-2021 V Perrino, Enrico; Valerio, Francesca; Jallali, Shaima; Trani, Antonio; N Mezzapesa, Giuseppe
Ecological and plant community implication on essential oils composition in useful wild officinal species: A pilot case study in Apulia (Italy) 1-gen-2021 Perrino, Ev; Valerio, F; Gannouchi, A; Trani, A; Mezzapesa, G
3° Relazione di Progetto Innotipico Valerio Francesca 1-gen-2020 Valerio, Francesca